RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Соискателю
  4. Ищем вакансии
  5. Як знайти віддалену роботу без необхідного досвіду

Як знайти віддалену роботу без необхідного досвіду

29.04.2020 491
Як знайти віддалену роботу без необхідного досвіду

Як знайти віддалену роботу без необхідного досвіду

29.04.2020     491

Після поширення вірусі короногрипу світ вже ніколи не буде колишнім. Такий запит у пошуковій системі, як «знайти роботу віддалено без особливого досвіду», б'є мислимі рекорди. Ця галузь стає все більш популярною. Стрімко зростає кількість операцій з продажу, обслуговування, обробки інформації, що проводяться через Інтернет. Розглянемо детальніше необхідні умови для отримання віддаленої роботи без кваліфікації.

Головні способи отримати гідну роботу

Перерахуємо критерії, що найчастіше пред'являють роботодавці до претендентів. Спробуємо за їх допомогою розібратися і правильно оцінити свої шанси:

  • наявність технічного забезпечення (комп'ютер, ноутбук, смартфон з підключенням до Інтернету);
  • вік від 18 років з досвідом «активного користувача» ПК;
  • уміння шукати, «чатитись», «лайкать» і писати адекватні коментарі;
  • володіння навичками роботи у Фотошопі, іноземною мовою (переважно англійською);
  • бажання отримувати нові знання, працювати, постійно розвиватися.

Цей перелік – узагальнений набір характеристик, якими повинен володіти претендент, що бажає знайти гідну віддалену працю. Такий співробітник може не мати вузькопрофільних навичок та знань, однак їх обов’язково потрібно здобути під час стажування або випробувального терміну

Як правильно обрати сферу діяльності

Можливо, заняття, які були раніше просто розвагою (вправний користувач Інстаграм, справжній ас в комп'ютерних баталіях, кулінарний профі зі своєю групою або передплатниками, постійний вправний коментатор на сайті з рукоділля) «переростуть» у серйозну працю, спосіб заробляти гроші, не виходячи з дому або іншого комфортного середовища. Галузями, що стрімко розвиваються, є:

  • сфера ігор і розваг, реклама;
  • онлайн-освіта;
  • продаж у Інтернет;
  • SMM-мережі;
  • онлайн спілкування, переклади;
  • сфера творчості, дизайну;
  • обслуговування телефонних дзвінків (digital-сфера), медіа;
  • сфера комунікацій у мережі (блогери, модератори, адміністратори);
  • SEO-оптимізація, обслуговування сайтів.

Вправний здобувач праці може обрати ту галузь, на якій знається, або ж зануритися у зовсім новий напрямок. Головне, не треба кидати справу при перших труднощах. Тільки після 10 тис. годин праці людина може казати, що оволоділа якоюсь професійною навичкою

пошук роботи

Джерела пошуку віддаленої роботи

Ринок праці успішно просувається по просторах глобальної мережі і не поступається традиційним дошкам оголошень за пропозицією вільних робочих місць. Шукачеві потрібно звернути увагу на профільні ресурси. На платформах, що спеціалізуються на певній сфері діяльності, зазвичай є вакансії для зацікавлених людей. Підписавшись на спільноти, чати за профілем, що лідирують у соціальних мережах, можна залишатися у курсі того, що відбувається у галузі, відстежувати тенденції розвитку, у тому числі і в плані поновлення ринку праці. Пропозиції вакансій на профільних, постійно поновлюваних ресурсах можна зустріти часто. Це вдалі варіанти працевлаштування для різних спеціалістів: копірайтерів, консультантів для інтернет-магазинів, дизайнерів та розробників сайтів.

Корисно! Припустимо, що цікава вакансія запропонована в іншому місті. Варто поцікавитися у адміністрації про можливість віддаленої праці або про наявність подібної роботи у місці вашого мешкання.

Зверніть увагу на відомі бази даних, сайти, що пропонують вакансії для дому. За наявності фільтру пошуку роботи можна дуже швидко переглянути велику кількість варіантів, що відповідають запиту на працю у віддаленому режимі.

Відстежуйте пропозиції конкретних компаній. Це можна робити не тільки на офіційних сайтах, а й сторінках у соціальних мережах. Це особливо актуально, коли пошук робочих місць відбувається локально, «серед своїх», без оповіщення в загальнодоступних ресурсах. Досить цікаві пропозиції можна знайти за допомогою телеграм-каналів, популярних чатів, де претенденти викладають особисті резюме. Не треба обходити стороною біржі для фрілансерів, особливо здобувачам без досвіду роботи

Які професії підкорюються віддалено

Розглянемо перелік галузей, що дозволяють влаштуватися працювати дистанційно:

  • Інтернет-магазини. Сфера продажу дуже стрімко розвивається. Для обслуговування онлайн-каталогів потрібен персонал, який зможе дати консультацію, що стосується характеристик і цін товарів. Менеджери відповідають на листи та по телефону, обробляють і формують замовлення, оновлюють описи, друкують відгуки та інше. Подібні співробітники потрібні не тільки для інтернет-магазинів. Вони можуть працювати у туристичних агенціях, бюро перекладів та нерухомості.
  • Соціальні мережі. Менеджер зі спілкування відповідає на повідомлення, проводить узгодження тем постів з адміністрацією бренду, розкриває актуальні питання. Профіль роботи – реалізація товарів й послуг (одяг, оздоровча продукція, косметика) через соціальні мережі.
  • Реклама та дизайн. Помічник або молодший спеціаліст займається оформленням, редагуванням, оновленням сайтів. Наприклад, це поповнення нових фото товарів, послуг з логотипами, обкладинок сайтів, розроблення особистих лого, аватарок, дизайну персональних сторінок.
  • Оптимізація, наповнення сайтів контентом. Переважно цю роботу виконують копірайтери – люди, які володіють словом, вміють вдало скласти текст, донести своїми словами головну думку, переробити інформацію під запит. Вони пишуть відгуки, огляди товарів, інформаційні та рекламні статті. Найчастіше працюють для сайтів, соціальних мереж, блогів, рекламних агенцій.
  • Модерація сайтів. Робота пов’язана з видаленням «шкідливих» коментарів, спаму, конфліктних наслідків, що з’явилися через спілкування користувачів на сторінках сайту, у чаті. Модератор приймає рішення щодо характеру інформації, заявок, публікації статей. Профіль роботи найширший: від комп'ютерних ігор, платформ для навчання, спільнот, форумів до інтернет-магазинів, сфери обслуговування
  • Виконання перекладів. Передбачає грамотне володіння двома або кількома мовами. Перекладач переважно працює на закордонні ресурси або для клієнтів, якім потрібен переклад.
  • Редактор субтитрів, аудіо носіїв (транскрібатор). Робота полягає у підготовці і редагуванні письмового документу з різних носіїв (після інтерв'ю, конференцій, зборів, фільмів). Профіль роботи: студії обробки інформації, монтажу, ЗМІ, маркетинг, реклама, блоги. До цієї галузі також відносять монтування та «чистку» роликів. Такі послуги потрібні для блогерів, користувачів соціальних мереж, реклами.
  • Адміністрація заявок. Менеджер обробляє телефонні дзвінки, що надходять на сайт або почту. Він займається зведенням, редагуванням відомостей у таблиці, планує графіки. Переважно такі спеціалісті працюють у салонах краси, таксі, компаніях, що займаються перевезеннями, онлайн-курсами, туристичними подорожами.
  • HR-співробітник. У трудові обов’язки входить: розміщення і оновлення вакансій на сайтах, у чатах, інформаційних каналах. Пошук претендентів, попередня співрозмова, консультації з найму. Профіль роботи: HR- фірми, агенції, діжітал-компанії.

онлайн робота

Перелік значний, є з чого обрати. Однак, що робити, якщо немає досвіду, знань і здається, що нічого не вмієш? Починайте навчання. Можливо треба здобути не вищу освіту, а професію в онлайн-школі. Наповнитися новими знаннями і освоїти необхідні навички під патронажем досвідченого наставника можна у будь-кому напрямку. Для отримання максимального результату краще обирати навчання з викладачем. Це більш ефективно і плідно, на відміну від занять на групових курсах.

Перераховані в статті спеціальності – лише частина варіантів на ринку онлайн-праці. Нові професії йдуть у ногу з технічним прогресом. Постійно відбувається ротація актуальних, затребуваних професій, що змінюють застарілі, непопулярні.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх