RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Соискателю
  4. Советы соискателю
  5. Як зрозуміти, наскільки правдиві відгуки про роботодавця в інтернеті

Як зрозуміти, наскільки правдиві відгуки про роботодавця в інтернеті

29.04.2020 772Автор: Олександр Мавлідінов
Як зрозуміти, наскільки правдиві відгуки про роботодавця в інтернеті

Як зрозуміти, наскільки правдиві відгуки про роботодавця в інтернеті

29.04.2020     772Автор: 

Сучасний інтернет – це не лише простір, за допомогою якого роботодавець може перевіряти інформацію про кандидата, але й можливість перевірити кандидату самого роботодавця, щоб не наражати себе на ризик потрапляння до роботи в нечесний бізнес та інші неприємності.

Інтернет має безліч сайтів, форумів та спеціальних ресурсів, де працівники залишають свої відгуки та враження про роботодавців. Більшість українців-шукачів роботи, відшукує та уважно читає відгуки про роботодавців в інтернеті, й чверть з них довіряє знайденому не перевіряючи інформації. При цьому, досить наївно вважати, що вся інформація, яку ви зможете знайти на таких сторінках «світового павутиння», правдива та така, що відповідає дійсності.

Тож, як відрізнити правду від неправди, шукаючи відгуки про роботодавця на роботу до якого ви збираєтеся влаштовуватися? Давайте розбиратися «по черзі» питань.

Відгуки на сайтах: звідки вони?

Сперш, треба визнати, що за своєю природою, людина здатна сприймати позитив, як «те що має бути», водночас, дуже боляче сприймаючи, навіть, невеликий негатив, роблячи з нього глобальну кривду та охоче ділячись образою з оточуючими. Придивіться до скарг, що можна легко знайти на ту чи іншу компанію-роботодавця. Здебільш вони одноманітні та демонструють обурення людини корпоративною політикою роботодавця, конкретними, здебільш керуючими, особистостями, не задовільним для них, рівнем заробітної плати або питань, що пов’язані з виплатами грошей.

Якщо чесно, та такі проблеми можуть час від часу виникати в будь-якого роботодавця, тож працівник, якому пощастило працювати там у цей період, навряд чи зможе пригадати щось гарне, тим паче, коли не став терпіти та пішов з роботи. Інша справа, коли такі проблеми – постійний супутник горе-роботодавця. У такому разі, можна й замислитися, чи є сенс працювати на нього.

Як, погані, так й гарні відгуки, сьогодні пишуть й спеціально найняті роботодавцем люди. на жаль, вистачає спеціалістів, що за винагородження здатні «підкинути» проти вказаної особи негативчику, описуючи вигадані проблеми досить реально та понижаючи рівень довіри до роботодавця. Також, існують й ті, хто навпаки, пише відгуки-спростування того негативу, що вже було виказано у бік компанії. Тут також, одразу не можна розуміти, чи то протидія нападкам, що «ллють бруд» на чесне ім’я роботодавця, чи то панічні дії того, хто має чимало «вдячних» працівників, що ображені дійсно нечесними діями останнього.

як перевірити роботодавця через інтернет

Де саме опублікований відгук

Перш за все, побачивши відгуки про роботу на офіційному сайті компанії, можна звернутися до особи, що його розмістила. На багатьох ресурсах відгуки можна залишати тільки після підтвердження факту існування акаунту з якого відправлено відгук. До речі, якщо серед відгуків є такі, що були розміщені з анонімних чи «одноразових» скриньок та адресів, скоріше за все – це робота спеціально проведена для того, щоб «підмочити» комусь його репутацію.

Чим складніше система реєстрації на ресурсі з відгуками, тим менше шансів у спеціальних програм- ботів та злих анонімів на те, що їх «скарги» опублікують на цьому сайті.

На деяких ресурсах, є офіційна можливість побачити з яких IP-адрес було відправлено відгуки. Багато однотипних (гарних чи поганих) відгуків, що були з де-кількох схожих адрес, вже мають насторожити та спробувати перевірити інформацію іншим чином.

Як перевірити відгук

Від самого ресурсу, на якому публікуються відгуки, звичайно багато що залежить. Але, якщо вам дійсно потрібна правдива інформація, намагайтеся знайти «перші вуста», що можуть вам розповісти про справжній стан речей. Питаючи в такої людини про правдивість інформації, що ви знайшли, не треба очікувати відвертості: скоріше за все, ви зможете почути щось, що викликатиме сумніви, якщо певні постійні проблеми в компанії, насправді мають місце відбуватися. Коли щось не так та довгий час – приховати таке можна лише використовуючи ресурси на рівні державної розвідки. Тому, чим більше ви знайдете думок про одного роботодавця чи одну проблему, тим вірніше складеться й ваша власна думка.

Навіть пряме питання рекрутеру про наявність тих чи інших відгуків на сайті може прояснити ситуацію. Ви побачите, як сприймає таке опонент та почуєте, що він скаже «у виправдання». А вже після цього, інтуїція допоможе прийняти правильне рішення щодо роботи.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх