RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Интересно о бизнесе
  4. Великие аферы ХХ века
  5. Аферист Джордж Паркер, або як продати Бруклінський міст

Аферист Джордж Паркер, або як продати Бруклінський міст

10.11.2021 587
Аферист Джордж Паркер, або як продати Бруклінський міст

Аферист Джордж Паркер, або як продати Бруклінський міст

10.11.2021     587

Ви знали, що за належної спритності, кмітливості та харизми можна продати що завгодно? Та навіть Бруклінський міст! Причому – не один раз і, зрозуміло, навіть не володіючи ним. Портал Jobs.ua давно не розповідав своїм читачам про видатні афери та шахраїв, які їх «провернули». Виправляємо цей момент.

Ось до чого призводять суперечки з друзями

Бруклінський міст – один із найлегендарніших і найвпізнаваніших американських мостів, на свій час – справжнє чудо інженерії та конструкторської думки. І ось на таке новітнє «чудо світу» замахнувся наш сьогоднішній герой, про особистість якого небагато відомо, тому перейдемо до його видатної афери.

Що відрізняє знаменитих шахраїв від інших людей? Найперше, це вміння спілкуватися, а також розвинений емоційний інтелект. Такі навички дозволяють за лічені хвилини втертися у довіру практично до кого завгодно. Ну а решта шахрайської оборудки, тобто «запудрити» голову захмарними перспективами і виманити гроші (цінні папери, облігації і т.д.) – для таких «умільців», як Джордж Паркер, не становить жодних труднощів. Цей американець був настільки впевненим у своїх вміннях, що вважав, що зможе продати будь-яку річ на світі. Він навіть побився з друзями об заклад, що продасть Бруклінський міст, коли хтось жартома запропонував провернути подібну оборудку.

Це рішення вплинуло на все його життя.

Як Джордж Паркер Бруклінський міст продавав

Це була одна з найвидатніших фінансових махінацій на межі ХІХ і ХХ століть – проста і геніальна водночас. Щоб ви розуміли, Бруклінський міст недавно збудували – це сталося у 1883 році, – і він одразу став визначною пам’яткою міста і його гордістю. Тож туристів на мосту не бракувало, і багатих туристів – у тому числі.

Як уже згадувалось вище, все відбувалося просто і геніально: Джордж Паркер вишукував на мосту заможних туристів і втирався їм в довіру… називаючи себе власником мосту, уявляєте? Паркер вмів так гарно забивати баки, що бажаючих придбати Бруклінський міст не бракувало. Туристи велися на халяву, і, як правило, за невелику плату з радістю купляли гарні папірці, які нічого не вартували.

Що ще встиг «реалізувати» підприємливий аферист?

З часом Паркер так прокачав шахрайські навики, що примудрявся продавати Бруклінський міст по декілька разів на тиждень. А за компанію з видатним мостом – інші знамениті нью-йоркські споруди: Статую Свободи, музей Метрополітен, хмарочос Емпайр-Стейт-Білдінг. Так Джордж Паркер продемонстрував всьому світу, що можна продати все, що завгодно. Головне – правильний підхід, і справа зроблена.

Паркер завдавав чимало клопоту місцевій поліції, яким доводилося регулярно відганяти нових «власників», які бажали то перебудувати міст, то загородити, то ввести нові розцінки за користування. Коли його впіймали, у в’язниці він теж ґав не ловив – завдяки харизмі і підвішеному язику він швидко став своїм не лише серед в’язнів, а навіть в наглядачів і керівництва в’язниці, теж начуваних про його «подвиги». З тих пір в англійській мові про занадто довірливих осіб закріпилась ідіома «продати Бруклінський міст». Вислів «він/вона з тих людей, кому можна продати Бруклінський міст» стосується людини, яка, потрапивши в полон чийогось красномовства, готова вірити кожному слову.

Будьте обачні та не ведіться на пусті побрехеньки!

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх