RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Это важно знать каждому
  5. Актуальні документалки та мінісеріали на тему бізнесу

Актуальні документалки та мінісеріали на тему бізнесу

27.11.2022 279
Актуальні документалки та мінісеріали на тему бізнесу

Актуальні документалки та мінісеріали на тему бізнесу

27.11.2022     279

Стримінгові платформи Netflix, Apple TV+ та Hulu продовжують розповідати історії становлення відомих компаній у форматі документального кіно та мінісеріалів. Скандали, інтриги та розслідування – коротше, як і люблять глядачі, коли хочуть подивитися щось подібне. Довго тягнути не будемо, й перейдемо до огляду найцікавіших документалок на тему бізнесу і великих грошей. І розбавимо їх для годиться цікавими мінісеріалами.

«Викриття ФІФА: Футбол, гроші, влада», Netflix

Міжнародна федерація футболу за час свого існування встигла «прославитися» в багатьох корупційних скандалах. Гроші не пахнуть, тому й не дивно, що путінська росія здобула право в 2018 році на проведення Чемпіонату світу з футболу. Як і Катар – на цьогорічний чемпіонат. Більш детальніше про ці та інші корупційні оборудки ФІФА вам повідає мінісеріал, який складається з чотирьох епізодів.

«Плейліст», Netflix

Історія Spotify розпочалася в далекому 2006 році, коли амбітний підприємець із Швеції Даніель Ек разом із партнерами заснував свій інноваційний стартап. Документальна кінострічка повідає глядачам про ті труднощі, які довелося здолати стартапу з моменту заснування. До речі, цей мінісеріал базується на книзі Свена Карлссона та Йонаса Лейонхуфвуда «Spotify навиворіт. Як шведський стартап здійснив музичну революцію». Книга, до слова, перекладена українською мовою ще у 2019 році видавництвом Yakaboo Publishing.

Книга і фільм будуть цікаві передусім людям, які не мислять своє життя без музики.

«Соціальна дилема», Netflix

Інтерв’ю колишніх співробітників Facebook, Google, Twitter, Instagram та Apple розкривають темну сторону соціальних мереж. Попри певні позитивні зміни, соцмережі призвели також до чималих проблем у суспільстві: діти та підлітки – та й не тільки вони, – стають заручниками лайків та мережевої популярності, а фейкові акаунти та ботоферми генерують мегатонни неправдивого контенту. Документалка відзнята у форматі ігрового кіно, тому дивитися її буде ще цікавіше.

Соцмережі

«Скандал! Викриття махінацій Wirecard», Netflix

Ден Маккрум, журналіст впливового видання Financial Times, не полінувався шість років досліджувати темний бік діяльності компанії Wirecard. Це впливова німецька фінансова компанія, яка не гребувала шахрайством та махінаціями заробляти свої величезні статки. Ще в 2018-му році вона входила в тридцятку найдорожчих компаній Німеччини, зареєстрованих на Франкфуртській фондовій біржі. Шалений успіх цієї компанії вражав багатьох її конкурентів, доки не стало відомо про шахрайські методи її топ-менеджерів. Подивившись цей документальний фільм, ви дізнаєтеся усі деталі цієї резонансної справи.

«Король Стонкс», Netflix

Після успіху документалки про шахрайську діяльність Wirecard та її безславного падіння керівництвом Netflix було прийняте рішення про створення серіалу на основі цих подій. Художня інтерпретація історії німецької компанії складається з шести серій, які розкажуть про сходження до слави амбітного фінансиста, який не обирає засобів для досягнення своєї мети.

«Стартап, що зазнав краху», Apple TV+

Мінісеріал в жанрі біографічної драми. Сюжет розповідає про ексцентричного і цілеспрямованого ізраїльтянина Адама Неймана, який після військової служби вирішив перебратися до Сполучених Штатів, щоб реалізувати свою сміливу бізнес-ідею. Так з’явилася на світ компанія WeWork, метою діяльності якої стало забезпечення спільного робочого простору для фрілансерів та стартапів. Менш ніж за десять років компанії вдалося вирости до глобального стартапу з капіталізацією в 47 мільярдів доларів. А далі відбувається найцікавіше – впродовж року оціночна вартість WeWork падає аж на 40 млрд доларів! Чому так сталося, шукайте відповідь в серіалі.

Що цікаво, головні ролі виконали зіркові актори Джаред Лето і Енн Гетевей.

«Вибула», Hulu

Ще один цікавий мінісеріал, сюжет якого розгортається навколо одіозної Елізабет Голмс – засновниці компанії Theranos, яка обіцяла справжню революцію в медичній індустрії. Елізабет стверджувала, що її компактний аналізатор крові зможе діагностувати складні аналізи на основі невеликого об’єму крові, взятого навіть з пальця. Ажіотаж, який спричинили її заяви, призвів до величезних інвестицій в її компанію. Але обіцяний пристрій так і не надійшов у продаж, і після низки розслідувань стало зрозуміло, що вся її інноваційна діяльність – не більш ніж шахрайство.

В листопаді 2022 стало відомо, що Федеральний суд Каліфорнії присудив засновниці Theranos 11 років ув’язнення. Докладніше про становлення компанії, злет та падіння ви довідаєтеся, переглянувши серіал.

«Ламборгіні: людина, що стоїть за легендою», Lionsgate

Немає нічого неможливого, якщо вірити в свої сили і ставити перед собою найамбітніші цілі. Ферруччо Ламборгіні починав з виробництва тракторів, але пристрасть до спортивних автомобілів змінила все. Він хотів працювати з Енцо Феррарі, але після відмови вирішив заснувати власну компанію. Надихаюча і мотивуюча кінострічка розповість про становлення однієї з найвидатніших компаній в світі спорткарів. Але основний лейтмотив цього фільму буде відведено сеньйору Ферруччо, який ще раз і ще раз доводить усім нам, що можливо все, варто лише сильно захотіти. Фільм сподобається не лише прихильникам швидкої їзди та розкішних автомобілів.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх