RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Новости Украины и мира
  4. Блог Jobs.ua
  5. Чи готові ви за потреби приєднатися до «Армії відновлення»?

Чи готові ви за потреби приєднатися до «Армії відновлення»?

5.12.2022 617
Чи готові ви за потреби приєднатися до «Армії відновлення»?

Чи готові ви за потреби приєднатися до «Армії відновлення»?

5.12.2022     617

В жовтні стало відомо, що для зменшення кількості безробітних українців Міністерство економіки розробило та запропонувало ініціативу, яка отримала назву «Армія відновлення». Якщо коротко, безробітних вирішили залучати до суспільно-корисних робіт. З ними укладатимуть строкові трудові договори відповідно до трудового законодавства, а їхню працю оплачуватимуть на рівні мінімальної зарплати, тобто 6700 грн.

Портал з працевлаштування та пошуку роботи Jobs.ua вирішив провести опитування на цю тему серед своїх читачів. Питання звучало так: «Чи готові ви за потреби приєднатися до «Армії відновлення»? З’ясуємо, як розподілилися голоси наших читачів.

За перший варіант відповіді – «Так, зараз мені потрібна будь-яка робота» – висловилися 15% читачів, які взяли участь в опитуванні. За другий варіант відповіді – «Так, але вважаю, що така робота, з врахуванням росту цін, має оплачуватись вище мінімальної зп» – проголосував 31% опитаних. За третій варіант відповіді – «Ні, бо хочу знайти постійну роботу» – висловилися 36% опитаних. І, нарешті, з останнім варіантом відповіді «Мене це зараз не торкнеться, я маю офіційну роботу» погодилися 18% респондентів.

Яка ситуація з «Армією відновлення» на поточний момент?

Станом на кінець листопада до подібної ініціативи уряду долучилися більше двох тисяч безробітних українців. Заступниця глави Міністерства економіки Тетяна Бережна повідомила, що на оплату їхньої праці вже витрачено понад вісім мільйонів гривень. До речі, невдовзі до ініціативи долучаться Волинська та Запорізька області, адже на момент запуску програма діяла в шести областях України – це Сумська, Чернігівська, Київська, Донецька, Полтавська та Рівненська області.

Наразі лідерство за кількістю залучених безробітних до «Армії відновлення» зберігає Сумська область. Станом на кінець листопада до суспільно-корисних робіт тут залучені 664 людини. На другому місці – Київська область з 509 працевлаштованими, Полтавська – 313 осіб. Найменше працевлаштованих у Рівненській області – 67 людей.

Чи всі залучені до «Армії відновлення» отримуватимуть мінімальну зарплату?

Що цікаво, працевлаштовані можуть отримувати більшу зарплату, ніж обіцяні державою 6700 гривень. Але такий варіант можливий лише тоді, якщо місцева влада погодиться дофінансовувати зарплату з обласних бюджетів.

Яку саме роботу виконують безробітні?

Суспільно-корисні роботи – поняття широке. Але чим саме займаються вже працевлаштовані у такий спосіб безробітні? Приміром, у Краматорську безробітні облаштовують об’єкти укриття, заготовляють дрова, виконують ремонтні роботи на об’єктах цивільного захисту. На нещодавно деокупованій Лиманщині безробітні впорядковують прилеглі до адмінбудівель території, вивозять будівельне сміття та допомагають роздавати гуманітарну допомогу.

Варто зазначити, що деякі безробітні переходять до штату комунальних підприємств на постійні робочі місця.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх