RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. На работе
  5. Чим зайнятися в обідню перерву

Чим зайнятися в обідню перерву

30.11.2019 1071Автор: Олександр Мавлідінов
Чим зайнятися в обідню перерву

Чим зайнятися в обідню перерву

30.11.2019     1071Автор: 

Обідня перерва – час, який виділяється посеред робочого процесу для того, щоб працююча людина могла перепочити, перекусити та акумулювати сили для наступного, післяобіднього етапу праці.

Як правило, працююча людина відволікається у цей час, хіба що на швидкий прийом харчів, й це – кращий випадок. Здебільше, працівники ігнорують обід задля результативності роботи чи марнують час у справах, які не здатні виступати у якості таких, що сприяють відпочинку.

При тому, дослідники впливу, який оказує на людину регулярна робота, впевненні: працюючи активно чи сидячи в офісі, людина повинна ефективно проводити обіденну годину. Ефективно для того, щоб дозволити своєму організмові відновитися перед новими навантаженнями. Така необачність, скоріше за все «повернеться» до людини, вже у найближчі місяці чи роки, приносячи безліч проблем із здоров’ям.

Проте, можливо й не ставати жертвою сидячого труда, нехтуючи правильним проведенням обідньої перерви. Прості правила, слідувати яким може кожний, хто має таке бажання, зможуть допомогти правильно використати цей час, отримавши гарантію безпеки для здоров’я та, навіть, збільшення працездатності.

Готуйтесь до відпочинку

Так, саме планування свого «обіду» допоможе раціонально використовувати час, що на нього виділяється. Треба розуміти, що їсть, скільки часу на це витрачати, як зекономити час на швидкості «готування» офісного перекусу, та що робити потім. Відпрацювавши таку задачу, згодом, ви не тільки будете встигати спокійно обідати але й економити купу часу, який можна також із користю провести.

Більше рухів

Можливо, гімнастичні вправи не дозволить виконати вільне місце у вашому офісі або така активність стане предметом зайвої уваги та відволікатиме співробітників колег. При тому, закінчив із їжею, одразу, підводитеся. Ви й так забагато проводити час, сидячи, тож, можна постояти чи пройтися офісом, надаючи м’язам необхідне фізичне навантаження. Звичайно, коротка прогулянка на свіжому повітрі, стане гарним завершенням обідньої перерви. Адже, якщо змоги такої немає, намагайтеся розумно але як можна більше рухатися, відновлюючи кровообіг в організмі.

Кожен обід «діловий»

Використовувати цей час можна й для зміцнення стосунків з колегами чи підлеглими. Кожного разу обираючи компаньйонів для спільного обіду, запрошуйте нову людину. таким чином, ви зможете познайомитися з усім колективом, а це стане корисним, навіть, якщо ви й не керівник.

Планування та самостійна організація

Навіть, якщо з перекусом чомусь не вийшло – використайте час перерви на планування завдань, що маєте виконувати за декілька днів. Саме зараз, у спокійній обстановці можна скласти уяву про процес їх виконання. Головне, не плануйте роботу сьогодення. Так, ваш мозок не відпочине від поточних справ, й ви тільки зробите гірше, що вплине на продуктивність.

Насолоджуйтесь обідом

З другого боку, не маючи що планувати або змоги нормально розім’ятися, не поспішайте з процесом їжі. Насолоджуючись обідом, не квапливо та без контролю часу, ви все одне не використаєте більше половини обідньої перерви, та за час повільного насичення, вам невольне вдасться обміркувати те, що наразі є важливим у вашому житті.

Щодо їжі, то насолоджуватися все прийдеться обмеженим набором харчів, бо навряд чи колеги оцінять заказ смаженого м’яса або морепродуктів з найближчого ресторану. Маючи обмеження, використайте навіть їх на користь собі.

Підготуйте спеціальний «набір» овочів, фруктів , соків та всього того, що вважається найбільш кориснім для людини. Вимушено-добровільно отримуючи лише корисні речовини, хоча б один раз на день, ви суттєво нівелюєте вплив іншої, «звичайної» для людини повсякденної їжі.

Спорт на максимум

Можливо використати обідню перерву й для зміцнення здоров’я через серйозний підхід до зайняття спортом. Коли обставини, розташування робочого місця й час дозволяють так зробити, придбайте абонемент на заняття фітнесом саме на час, що припадає на перерву. Звичайно, враховуйте й те, як швидко ви зможете дістатися туди.

Тут декілька «плюсів». По-перше, не маючи іншого зайняття під час перерви на роботі, ви зможете «примусити» себе займатися спортом, на який, вряд чи, знайдете інший вільний час. По-друге, такі абонементи, як правило, доволі не обтяжні фінансово, оскільки дозволяють продавати не самий «завантажений» час роботи тренажерної зали. Ну, а займатися у вільному, без натовпу просторі спортом – це додатковий бонус для людини.

ідеальна перерва на обід

Зміна «пейзажу»

На жаль, на увазі мається не виїзд поза стіни офісу. Але, у час, котрий ви виділяєте на перерву на обід, обов’язково робіть що-небудь, що якомога далі знаходиться від того, чим ви займаєтеся під час робочого процесу. Інакше, відпочинок перетвориться на суцільне «робоче вигоряння», що не принесе нічого хорошого.

Читання

Те саме читання, робіть не з екрану монітору, в який ви дивитеся увесь час, а скориставшись паперовими носіями, які раніше називали книгами). Навіть прослуховування аудіо книжок, що викликає безліч спорів в аспектах користі для слухаючого, у такому випадку буде кращим варіантом проведення часу перерви.

Будь-що корисне

Також, можна зайнятися якими-небудь іншими справами, які мають бути зроблені та на це, як завжди не вистачає часу. Звичайно, мова йдеться про будь-які справи, що не стосуються вашої роботи. Перерва на то й перерва, щоб відволікатися від поточних завдань.

Хобі

Можливо, ваша обідня перерва це час займатися своїм хобі. Це у багато чому залежить від того, чи дозволяє ваше хобі займатися ним на робочому місці. Тут, треба бути уважним та не «занурюватися» дуже глибоко в улюблене зайняття. Розуміння того, що перерва – тимчасове явище, допоможе використовувати цей час максимально ефективно та вчасно зупинитися на виконання основної роботи.

Відпочинок та релаксація

Можна використати час перерви й для того, щоб просто розслабитися та відпочити. Якщо, вмієте спати швидко та чутко, при цьому вам дійсно потрібен такий превентивний сон – не вагайтеся та здрімніть. Можливо, у існуючий обстановці вам зручно буде вдатися до медитативних практик чи інших способів «перезавантаження».

Складання планів на далеке майбутнє, з детальним прорахунком дій, які дозволяють робити передчасний аналіз – також гарний спосіб скоротати перерву. Також, можна вивчати щось нове, намагатися вдатися до креативних робочих ідей чи просто ретельно спланувати залишок робочого дню та власний вечір.

У будь-якому разі, відволікаючись від поточних справ та не займаючи свій зір та мозок «зависанням» у соціальних мережах, людина здатна використати час обідньої перерви не лише для харчування, а й для інших досить корисних справ.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх