RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Ваше здоровье
  5. Домашній карантин: як організувати свою роботу й життя

Домашній карантин: як організувати свою роботу й життя

24.03.2020 389
Домашній карантин: як організувати свою роботу й життя

Домашній карантин: як організувати свою роботу й життя

24.03.2020     389

Ми говоримо «коронавірус» – розуміємо «самоізоляція» і «віддалена робота»... Як би ми не ставилися до новин про загальносвітові напасті, перебування на карантині вже стало для багатьох новою реальністю (або ось-ось стане). Вимушене сидіння вдома може дратувати, а може дарувати прекрасні можливості. Все питання в тому, як подивитися на ситуацію і організувати своє життя в замкнутому просторі. Разом з jobs.ua розглянемо кілька варіантів.

Що допоможе вижити в чотирьох стінах?

У всіх свої обставини, діти різного віку і в різній кількості, ті чи інші особливості спілкування в родині. Але незапланований час вдома може як порадувати новими можливостями, так і вибити з колії. Як ми можемо допомогти собі самоорганізуватися і отримати задоволення?

Уповільнення

Опинившись удома, та ще внаслідок таких форс-мажорних обставин планетарного масштабу, можна сміливо позбуватися почуття провини за байдикування. Тим більше що дистанційна робота або фріланс – це не неробство, а іноді навіть великі навантаження, адже тепер колеги не витрачають час на дорогу.

Як зазначив один мій знайомий на другий день роботи в такому режимі: «Раніше ми всі збиралися в офісі, пили каву, поволі починали працювати ближче до одинадцятої. А тепер ще немає і десяти, а всі вже у ноутбуків в повній готовності».

Однак можливість вийти хоча б з транспортної гонки і сісти за роботу в піжамі і з бутербродом в руці – хіба це не задоволення?

Збереження режиму

Працюючи дистанційно, не засиджуйтеся до пізньої ночі за комп’ютером, «совине» зрушення у розпорядку дня не приносить користі ні здоров'ю, ні організації часу. Та й увесь інший світ все ж живе в звичному режимі. Висипатися – це прекрасно і корисно в усіх відношеннях, але час відходу до сну краще витримувати в більш-менш розумних звичних межах.

Фізична активність

Заняття йогою або звичайна розминка необхідні організму, особливо якщо сидіння вдома різко позбавляє його звичних навантажень. Звичайно для когось це буде даватися важко, оскілки потрібна хороша самоорганізація. В інтернеті можна знайти багато фітнес-програм на вибір.

Повернення до себе

Можливо в дитинстві ви мріяли малювати, знайшовся час для того, щоб здійснити цю мрію. Або завжди хотіли спробувати в'язати. А можливо, настав час перечитати улюблені книги юності, або ретельно перечитати профільну літературу й підвищити професійний рівень, підтягнути знання іноземної мови чи опанувати щось нове і цікаве для себе.

Якщо ситуація подарувала час, то нехай воно принесе радість і допоможе відпочити від постійної гонки, яка рано чи пізно напевно продовжиться.

Спілкування з сім'єю

Для тих батьків, яким доводилося вечорами на бігу перевіряти «домашку» і залишати спілкування з дітьми на вихідні, настав прекрасний час. Його можна використовувати для встановлення контакту з ними.

Домашня екотерапія

Ще можна назвати прості і приємні для багатьох заняття: метушню з тваринами, турботу за кімнатними рослинами і вирощуванням розсади. Пробиваються день за днем в горщику зелені паростки, вони можуть стати символом оновлення і стійкості для тих, хто особливо переживає і турбується через вимушений карантину. Життя триває, бруньки розпускаються, паростки пробивають собі шлях до світла.

Це лише невелика кількість ідей і вони не універсальні, комусь ближче одне, комусь інше. Можливо, цей список наштовхне вас на нові думки про те, як провести час домашнього карантину з максимально приємними емоціями.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх