RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Все о профессиях
  5. Екзотичні професії світу: а ви попрацювали б герпетологом?

Екзотичні професії світу: а ви попрацювали б герпетологом?

24.11.2021 754
Екзотичні професії світу: а ви попрацювали б герпетологом?

Екзотичні професії світу: а ви попрацювали б герпетологом?

24.11.2021     754

В одній з попередніх статей портал Jobs.ua розповідав про найдивніші професії світу. В цій статті давайте з’ясуємо, які професії можна вважати найекзотичнішими.

Доглядач за приватним островом

Екзотична робота, нічого не скажеш. Але за омріяним фасадом проживання на райському острові в тропіках ховається чимало «підводних каменів». По-перше, багато обов’язків плюс володіння навичками в різних сферах: від столярної справи, сантехніки та садівництва – до навичок догляду за водним транспортом і вміння надавати першу медичну допомогу. По-друге, небезпека для життя. Сюди віднесемо укуси отруйних мешканців океану та суходолу, а також тропічні шторми і бурі.

По-третє, тривале усамітнення, бо в багатьох випадках на острові доведеться проживати одному. Якщо ці моменти вас не лякають – можливо, це ваша робота мрії?

Тренер із серфінгу для собак

Уявіть собі, і така професія існує. А ви знали, що собаки можуть триматися на дошці не гірше, ніж люди? А оскільки в різних куточках планети щороку відбуваються змагання з собачого серфінгу, значить, потрібні люди, які навчать їх триматися на дошці. А також навчать різних трюків, що цікаво. Займаються цією потішною і приємною справою колишні серфінгісти, які досконало вивчили, як приборкувати хвилі.

Чистка… вух

Де-де, а в країнах Сходу існує чимало професій, які здивують жителя Європи. Однією з таких професій можна вважати чистильника вух. Ця професії поширена в Індії і, до речі, має безліч нюансів, як правильно почистити вуха клієнтів. А ви скористалися б послугами такої людини?

Родич по найму

У великих мегаполісах люди настільки поринають у роботу, що досить часто не знаходять часу для особистого життя. А коли доводиться відвідувати сімейні святкування, весілля чи інші урочисті події, дехто воліє звернутися в спеціальне агентство, щоб підшукати собі «половинку» на один день. До слова, ця традиція поширена в Китаї та Японії.

Перевертати пінгвінів – теж професія!

Цікавий факт: в Антарктиді пінгвіни полюбляють спостерігати за літаками. І все б нічого, але вони так високо задирають голови, що падають на спину і не можуть підвестися. Такі вже вони цікаві птахи – не лише не літають, а й доволі безпорадні на суші. Перевернутися на спину їм допомагає перевертач пінгвінів. До слова, це одна з найрідкісніших професій світу: її представників можна перелічити на пальцях однієї руки.

Герпетолог

Зміїна отрута цінується в медицині, адже в малих кількостях вона здатна творити чудеса. А як добути її з живої змії? Подоїти! Тому спеціально навчені люди займаються цією справою, для якої, як бачите, придумали назву і цілу професію. Чи варто говорити, що це робота для справжніх сміливців, які не бояться взяти в руки отруйних плазунів?

Ловець мурах

Не така вже й проста професія, як може видатися на перший погляд. Ловці мурах займаються тим, що відловлюють найперспективніших особин для розведення на мурашиних фермах. Це непросто, бо потрібно добре розбиратися в мурахах, а ще володіти достатньою спритністю, щоб піймати потрібну мурашку.

А ви погодилися б опанувати одну з означених професій?

Читайте также

  • Читання в юному віці – кар'єра у майбутньому 28 Сентябрь, 2024

    Підвищення по службі чи в іншій діяльності, досягнення популярності, слави тощо – це все кар'єра. А з чого починається це сходження і коли? На це запитання дає відповідь соціолог із Оксфорда Марк Тейлор.

  • Як полегшити вихід на роботу після відпустки? 8 Сентябрь, 2024

    Декілька порад від наших експертів про те, як, повернувшись до роботи, правильно застосувати «відновлений багаж сил».

  • Піднімайся і йди30 Август, 2024

    Впавши, піднімаємося, обтрушуємо одяг, хочемо зробити крок, але біль у забитих колінах не дає ступити. Адже йти треба, хоча б до медпункту. Одні встають і, перемагаючи біль, йдуть далі, а в інших сил вистачає лише до кабінету лікаря або самому перев'язати собі рани, а деякі не можуть навіть піднятися від сильних забитих місць, розчарування та зневіри. Що робити і як допомогти собі?

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 Август, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

↑ Наверх