RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Соискателю
  4. Все о резюме
  5. Кілька способів правильно розставити пріоритети

Кілька способів правильно розставити пріоритети

29.06.2020 1408
Кілька способів правильно розставити пріоритети

Кілька способів правильно розставити пріоритети

29.06.2020     1408

Одна з помилок, властивих людям, – схильність брати на себе занадто багато зобов'язань, що з часом призводить до розчарування. В житті, як на шведському столі, ви можете спробувати все, що захочете, але не робіть цього одночасно. Визначати пріоритети – непросте завдання. Але, як то кажуть, «якщо ви не навчитеся знаходити життєві пріоритети, за вас це зробить хтось інший». Jobs.ua пропонує поговорити про пріоритети з книгою «Чому ніхто не розповів мені це в 20? Інтенсив з пошуку себе в цьому світі».

Потрібно і не хочу

Один з підходів щодо вибору пріоритету – поглянути на свій список обов'язкових справ, розподіливши його на те, що потрібно зробити і що ви хочете зробити.

• Легко сказати «так» тому, що вам потрібно і що ви хочете робити, скажімо, піти на зустріч з близьким другом.

• Легко сказати «ні» тому, що необов'язково і не хочеться робити, наприклад, йти на зустріч, яка безпосередньо не пов'язана з вашою роботою.

• Треба сказати «так» тим справам, які потрібно зробити, хоч і не хочеться, наприклад, заповнити рахунки або винести сміття.

• Найскладніші рішення стосуються того, чого ви хочете, але що необов'язково повинні робити. Іноді перспектива настільки приваблива, що ви можете в кінці кінців сказати «так», навіть якщо доведеться затратити чималу кількість часу.

Відсутність часу не значить відсутність інтересу

Важливо навчитися говорити «ні», коли в глибині душі ти знаєш, що у тебе немає часу, навіть якщо можливість вкрай приваблива. Автору такої пропозиції можна написати лист такого змісту: «Велике спасибі за чудову нагоду. Мені б дуже хотілося взяти в цьому участь, але не виходить. І будь ласка, ні в якому разі не думайте, що відсутність часу – відсутність інтересу». Це коротке повідомлення підкреслює, як високо ви цінуєте запрошення, й відкриває двері до співпраці в майбутньому, а також допомагає зберігати фокус на найважливіші речі, не відволікаючись на все блискуче і привабливе. Наприклад, коли піджимає час, скажімо, настає термін здачі важливого проекту, все інше ви відкладаєте убік.

Ви завжди можете знайти інноваційні шляхи для поєднання роботи і захоплення. Візьмемо наприклад, Ферн Мандельбаум, вона займається венчурним фінансуванням. Резонно припустити, що бізнес-леді проводить всі ділові зустрічі в офісі. Однак насправді Ферн – запекла спортсменка, тому, якщо хтось захоче обговорити з нею новий проект, він повинен бути готовий відправитися на напружене тренування. Кожен її знайомий знає, що на зустріч краще йти в кросівках і з пляшкою води. На думку Ферн, такий метод ведення переговорів – відмінний засіб для того, щоб дізнатися про потенційний об'єкт фінансування й заодно насолодитися свіжим повітрям і спортом.

Отже, не беріть на себе занадто багато, щоб не розчаровуватися самим і не розчаровувати тих, хто на вас розраховує. А ще розрахуйте, скільки часу у вас йде на те, що потрібно, і на те, що хочеться робити, й неодмінно визначте свої пріоритети, поки за вас цього не зробив хтось інший.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх