RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Новости Украины и мира
  4. Новости
  5. Мінімальну заробітню платню в Україні збільшили майже на 6%

Мінімальну заробітню платню в Україні збільшили майже на 6%

26.08.2020 416Автор: Олександр Мавлідінов
Мінімальну заробітню платню в Україні збільшили майже на 6%

Мінімальну заробітню платню в Україні збільшили майже на 6%

26.08.2020     416Автор: 

За інформацією Jobs.ua, законопроект про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», що має окремі положення про підвищення в Україні мінімальної заробітної плати з 1 вересня, ухвалено Верховною Радою.

Тож, вже з початку поточної осені маємо «мінімалку» на рівні 5 000 гривень на місяць. Оновлення законодавства було ініційоване Президентом України та загалом за проект закону № 3963 проголосувало 295 народних обранців, при існуючому мінімумі у 226 голосів.

Цікаво, що разом із прийнятим законопроектом розглядався й варіант збільшення мінімальної заробітної платні до 7 500 гривень. Такі нововведення містив альтернативний до президентського законопроект № 3963-1. Альтернатива також була розглянута Верховною Радою, але прийнятим виявився все ж таки «перший варіант».

Зростання мінімальної заробітної платні для українців з 1 вересня на цілих 5,86% з одного боку є черговим підвищенням згідно «дорожньої карти» законодавчих змін в країні, але, на думку численних вітчизняних роботодавців, може стати причиною ще більшого уходу українського бізнесу «до тіні».

Не секрет, що водночас з підвищенням мінімальної зарплатні, в Україні збільшується податкове навантаження на приватні бізнеси, зокрема «збільшення планових податкових надходжень на 541,3 млн грн, в тому числі з податку та збору на доходи фізичних осіб — на 461,3 млн грн, і податку на додану вартість з вироблених в Україні товарів (робіт, послуг) з урахуванням бюджетного відшкодування — на 80 млн грн».

Українські роботодавці, що ще не встигли оговтатися від шкоди та втрат, заподіяних вимушеним карантином, доволі скептично сприймають нові вимоги, вважаючи нову мінімальну зарплатню не реальною для її офіційної виплати, як й нові податки на зарплатню. Згідно численних опитувань, більшість з них натякає на готовність вдаватися «до будь-яких дій», щоб скоротити витрати, зокрема сплату податків на зарплати офіційно працевлаштованим працівникам. Скоріше за все це означає збільшення нових неоформлених працівників або роботу найманих українців, що буде прикриватися «заявами про відпочинок за власний рахунок» чи чимось на кшталт цього.

Як воно буде – скоро побачимо. До речі, чергове збільшення мінімальної заробітної зарплатні не є останнім. Наприклад, згідно тієї самої «дорожньої карти» змін, підвищення мінімальної заробітної платні буде продовжуватися. Так, наступне збільшення її показників очікується влітку наступного 2021 року. Про це у липні поточного року зазначали представники Кабінету Міністрів України. Тоді, наголошувалося про наміри збільшити мінімальну заробітну платню до 6 500 гривень.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх