RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Соискателю
  4. Все о резюме
  5. Мобільне резюме: це реально?

Мобільне резюме: це реально?

26.05.2022 408Автор: Лоліта Платошкіна
Мобільне резюме: це реально?

Мобільне резюме: це реально?

26.05.2022     408Автор: 

В наш час інформаційної повсякденності, часткової дистанційності з причин воєнного стану люди намагаються бути мобільними та адаптивними. Під час війни комусь доводиться переїжджати, залишати домівки, пристосовуватись до нових обставин. За даними опитування майже половина працюючих українців в цей час залишилися без роботи і знаходяться в активному пошуці нової. Сьогодні пошук роботи не вимагає спеціальної обстановки, адже не має значення, де ви знаходитесь і що ви робите, якщо у вас під рукою є гаджет. Наразі тенденція відвідування рекрутингових ресурсів користувачами значно збільшилась і досягла понад 54%, а це значить, що необхідно подбати про те, щоб ваше резюме виглядало гідно та конкурентно, як на екрані комп’ютера, так і на екрані мобільного.

Ось вам ще один важливий факт: більшість рекрутерів при пошуку здобувачів опрацьовують резюме претендентів з телефону. І звісно ж, їх увазі підпадають ті, що написані зрозуміло, стисло, грамотно. А це ще одна причина постаратися зробити власне резюме привабливим для роботодавців. Для цього скористайтесь корисними порадами від Jobs.ua та ставайте конкурентним здобувачем на ринку праці.

Як складати резюме на мобільному

Користуйтесь зручними шаблонами 

Будь-який рекрутинговий ресурс дає змогу зібрати резюме за шаблоном, запропонованим ними. Це спеціальна форма, куди здобувач може внести інформацію про себе та свій професійний досвід, не втративши жодного важливого пункту. Окрему увагу приділіть вибору власного фото, адже перший зоровий контакт відіграє також важливу роль. Оберіть якісне фото, де роботодавець буде добре бачити ваше обличчя. Краще за всього обирати квадратне фото, щоб розташування заголовків та інформації в резюме не руйнувалися.

Дотримуйтесь розмітки тексту в резюме

Списки, заголовки, виділення - форматування, невіддільна частина вашого ідеального резюме. По-перше, це можливість акцентувати увагу рекрутерів на важливій інформації в вашому резюме, яку б ви хотіли підкреслити. По-друге, це можливість привести вигляд резюме в привабливий читабельний стан. Досвід роботи в компаніях оформлюйте таким чином, щоб чітко прослідковувались дві колонки: рік роботи - місце. Роботодавцям так зручніше з мобільного опрацьовувати інформацію про здобувача.

Резюме має бути свіжим та актуальним

Показуйте лише нещодавні та відповідні позиції, які ви займали. Не витрачайте дорогоцінне місце на ті позиції, з яких ви вже пішли. Видаліть позиції, які не відповідають поточним професійним цілям. Це звільняє місце для інших навичок, досягнень чи сертифікатів.

Використовуйте ключові слова

Рекрутер може використовувати спеціальне програмне забезпечення для пошуку конкретних ключових слів в резюме. Така програма негайно відхиляє кандидатів, які вважаються некваліфікованими через те, що (здавалося б) не мають необхідних навичок. Звучить добре? Звичайно, але лише для рекрутера. Для кандидатів це може означати високий відсоток заявок, які часто навіть не читають, перш ніж відхилити навіть правильно складене резюме. Тому дуже важливо знати, як правильно скласти резюме з урахуванням вимог спеціальних програмних забезпечень. Ефективний спосіб зробити це – увімкнути ключові слова, які рекрутер, ймовірно, буде шукати у твоєму резюме. А знайдеш ти ці ключові слова в описі вакансії. Наприклад, якщо в оголошенні про роботу серед вимог зазначено управління проектами, швидше за все, рекрутер шукатиме ключових «управління проектом».

Дотримуйтесь ідеального об’єму

Складайте резюме під конкретну вакансію та включай лише релевантні деталі. Переконайся, що кожне слово є доречним і розташованим у правильному місці вашого резюме. Але якщо вам здається, що упускаєте важливі деталі, намагаючись скласти односторінкове резюме, то краще трохи розширити. Дві сторінки підходять для досвідчених кандидатів. Якщо у вас є додаткові документи: характеристика, рекомендаційний лист чи портфоліо або сертифікати, то включіть їх в додатку до резюме. Вони можуть зіграти важливу роль в прийнятті рішення роботодавця щодо вашої кандидатури. 

Структуруйте свій досвід роботи

Якщо у вас значний досвід роботи з навичками в різних сферах, його слід розділити на окремі категорії. Особливо якщо це дозволить тобі виділити твої найрелевантніші навички для поточної роботи. Наприклад, якщо ти маєш досвід у сфері продажів та IT, то ти можеш використовувати підзаголовки, щоб розділити свій досвід на дві області: один – для продажів, а інший – для IT. Візуально намагайся скласти резюме так, щоб HR швидко знайшов інформацію про твій досвід. Так у тебе буде більше шансів отримати бажану першу співбесіду.

пошук резюме

Продумайте де і як розмістити правильно “Досвід роботи”

Якщо ви змінюєте не тільки місце роботи, а й спеціальність, то розділ освіти краще помістити перед розділом “Досвід роботи”. Це буде досить зручно, адже роботодавець зможе порівняти і зрозуміти на яку посаду та рівень заробітної плати ви претендуєте. Якщо ви маєте вагомий досвід роботи за фахом, маєте досягнення, то цю важливішу інформацію можна розмістити вище за інформацію про вашу освіту. Розділ з освітою стане тільки підтвердженням та поясненням набутого вами досвіду.

Якщо ви отримали ступінь МВА, то це ще одна причина, за якою розділ освіти слід виділити та поставити вищим за досвід роботи. Якщо ви нещодавно повернулись знову до навчання, щоб отримати новий ступінь, то ще один привид розмістити розділ “Досвід” поруч або перед освітою.

Тож, якщо ви взялись до оптимізації власного резюме під десктоп та мобільний, обов’язково врахуйте й те, що в залежності від моделі та розміру екрана гаджета вигляд вашого документа може змінюватись. Тому ми радимо складати універсальне резюме, дотримуючись зазначених вище порад оформлення.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх