RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Соискателю
  4. Советы соискателю
  5. На що звернути увагу працевлаштовуючись під час війни

На що звернути увагу працевлаштовуючись під час війни

15.05.2022 471Автор: Лоліта Платошкіна
На що звернути увагу працевлаштовуючись під час війни

На що звернути увагу працевлаштовуючись під час війни

15.05.2022     471Автор: 

Друзі, живемо в непростий час війни та змін. Все це гіркий, але корисний досвід, що проник в усі сфери нашого життя, в тому числі в рекрутинг. За період останніх місяців ми винесли багато корисних уроків, які здатні уникнути багато проблемних ситуацій в майбутньому. Сьогодні на Jobs.ua говоримо про те, які уроки нам піднесла нова реальність, які необхідно засвоїти, щоб працевлаштування приносило якомога менше незручностей.

Поради здобувачам при працевлаштуванні під час війни

Воєнні дії примусили роботодавців переглянути не тільки відносини з робітником, але декому навіть перебудувати власний бізнес на користь країні. На жаль, в таких умовах не всі роботодавці змогли утримати зобов'язання виплат зарплат штату робітників, хоча саме таку установу диктував Уряд для підтримки українського бізнесу. До того ж держава обіцяла і виконала повною мірою обіцянку у вигляді грошових виплат 6500 гривень офіційно працевлаштованим, та ФОПам, що перебувають на території активних бойових дій. На жаль, неоформлені співробітники, які втратили частину доходу через війну, не змогли скористатися цими виплатами. А це значить, щоб перестрахуватися здобувачу надалі необхідно шукати роботу з офіційним працевлаштуванням. Це не тільки захищає права працівників, але й відповідає європейським стандартам чесного, відкритого та прозорого бізнесу.

Під час війни майже всі компанії та бізнес перейшли на дистанційну форму роботи. В нас вже був цікавий досвід дистанційної роботи локдаунів, але віддалена робота під жахливими гучними вибухами - те ще випробування. І з боку роботодавця, і з боку співробітника головною вимогу продуктивної роботи є грамотно налагоджений зв’язок між співробітниками, а також забезпечення всіма ресурсами для співпраці. З боку роботодавця це зручне безпечне місце та комп’ютер з доступом до інтернету. З боку роботодавця це доступи до ресурсів компанії (сайтів, бази тощо), а також програм, через які виконується робота. Не всім вдасться оперативно та якісно підлаштуватися під нові обставини, проте забезпечення цими ресурсами значно полегшує пристосування співробітників. А звідси ще одна вагома порада всім здобувачам. Намагайтесь розвивати в собі навички швидкого пристосування до обставин, навіть якщо цими обставинами є дистанційна робота.

Війна в Україні ще більше зосередила нашу увагу на тому, що просто необхідно мати певну кількість заощаджень на такі скрутні часи. Це можливі будь-які способи накопичення, або навіть відкладання 10% від суми вашої заробітної плати кожний місяць. Тобто вся заробітна плата не повинна повністю уходити на закриття життєвих потреб, щоб жити гідно, не влізати в борги чи кредити. А тому треба шукати таку роботу, щоб перекривала ваші звичайні потреби і забезпечувала вас та вашу сім’ю достатньою мірою.

Всі, хто мав змогу виїхати за кордон в цей час зіткнулись з додатковими проблемами: відсутність знання мови, відсутність достатньої кваліфікації для пошуку роботи на місці тощо. А тому сучасному спеціалісту необхідно розвиватися та навчатися постійно, вкладаючи в себе та свої знання. 


Пам’ятайте ці уроки, та застосовуйте їх у власному досвіді працевлаштування.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх