RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Соискателю
  4. Прием на работу
  5. Не беруть на роботу - неочевидні причини

Не беруть на роботу - неочевидні причини

31.07.2020 992
Не беруть на роботу - неочевидні причини

Не беруть на роботу - неочевидні причини

31.07.2020     992

У кожного з нас настає момент, коли потрібно шукати роботу. Буває, співбесіда проходить вдало, але пропозиція зайняти заповітну посаду не надходить. Чому? У кожної компанії є список причин, за якими співробітник гарантовано отримає відмову. Вони не завжди очевидні. Jobs.ua пропонує звернути увагу на не писані правила багатьох підприємців.

Претендент пише з помилками або не ставить розділові знаки

Коли людина пише величезне речення розміром з абзац, з багатьма комами, нічого не зрозуміло і взагалі можна голову зламати, – це відразу «червоний прапорець». Мова не про якісь складні правила, а про загальну культуру написання тексту. Чому ні? По-перше, бувають такі підприємства де керівники підрозділів можуть приймати рішеня самостійно, а значить, і спілкуватися з партнерами або колегами він буде сам. По-друге, враховуючи теперішню ситуацію з вірусом, команди працюють віддалено, комунікація тримається на електронному листуванні, а значить, зрозумілість викладу думок грає важливу роль.

Звернення на «ти» при першій зустрічі

Це показник вольності, бажання людини прийти в команду друзів. Щоб всі були на одній хвилі, разом ходили тусити. Не всі компанії на таке згодні. Цілком можливо, що в деяких фірмах буде зовсім навпаки.

Претендент невірно пише ім'я керівника

Може бути дивним. Однак це правило покликане показати, наскільки уважний претендент і чи ознайомився з компанією до того, як подати заявку.

Соціальні мережі не ведуться або ведуться погано

Деякі компанії зупинить той факт, що людина спілкується лише електронною поштою або по телефону і у неї немає акаунтів в соціальних мережах. Можливо, посада передбачає знання специфіки соцмереж. Крім того, особиста сторінка – «обличчя» співробітників і компанії в інтернеті. Якщо її зміст сумнівний або не відповідає цінностям бренду, кандидата не розглядатимуть.

Тестове завдання не виконане вчасно

Часто потенційний роботодавець просить претендента самостійно визначити час, який знадобиться для виконання завдання.

– Коли треба здати завдання?

– Не знаю, назви свій термін.

– Я виконаю завдання через два дня до 18:00.

– Супер!

Людина сама поставила собі дедлайн. Відповідь чекають до цього часу. Якщо виконаного завдання немає, шанс втрачено. Якщо воно прийшло пізніше, з великою ймовірністю його навіть не розглядатимуть. Чому? Якщо людина зриває терміни при виконанні тестового завдання, ймовірність того, що вона буде дотримуватися їх в роботі, дуже мала.

Немає активності, пасивність, очікування

Припустимо, претендент поспілкувався з керівником по скайпу і почув: «Напиши мені, будь ласка, ПП, у мене більше десяти тисяч заявок, я тебе там просто не знайду». В результаті не написав, чогось чекає. Або написав повідомлення, але не отримав відповідь. Або йому сказали, що вишлють завдання через годину, і не вислали. Іноді роботодавець робить так спеціально, щоб подивитися на активність людини. Загалом, якщо щось йде не за планом і кандидат нічого не робить, чи не нагадує, не говорить: «Я хотів би отримати завдання, для мене це дуже важливо», а пропадає й чекає, то найімовірніше отримає відповідь: «А чому ти не нагадав, що тобі завдання повинні були дати?».

Претендент не виконує найпростіші вимоги, зазначені в вакансії

Наприклад, роботодавець шукає людину на онлайн-роботу і зазначає в описі вакансії: «Напишіть мені на пошту і зробіть в темі листа позначку «Резюме». Ті листи, в яких ця найпростіша інструкція не виконана, навіть не розглядатимуть. Чому? Людина неуважна.

Погані відгуки з попередніх місць роботи

Якщо резюме складено грамотно і все в ньому влаштовує, роботодавець може зателефонувати попереднім керівникам кандидата. Якщо про нього відгукуються погано або взагалі нічого не можуть сказати – відразу відмова. До речі, тих, хто незадоволений попереднім керівництвом, іноді теж не наймають.

Намагайтеся звертати увагу на дрібниці і шансів отримати роботу мрії буде більше.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх