RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Соискателю
  4. Вся правда о работе за рубежом
  5. Німеччина спростила умови працевлаштування для третіх країн

Німеччина спростила умови працевлаштування для третіх країн

4.11.2019 917Автор: Олександр Мавлідінов
Німеччина спростила умови працевлаштування для третіх країн

Німеччина спростила умови працевлаштування для третіх країн

4.11.2019     917Автор: 

Німеччина спростила процедуру працевлаштування громадян з третіх країн, що може негативно вплинути на ситуацію, яка склалася на українському ринку праці. За інформацією Jobs.ua, відповідний закон було прийнято ще у червні цього року, а вступити у силу нові зміни мають з березня наступного року.

Головним новаторством у цьому законі є те, що тепер німецькі роботодавці зможуть найняти до роботи спеціалістів-іноземців, навіть з країн, що не входять до складу Європейського Союзу. При тому, робити це можна відразу, по мірі виникнення такої необхідності, без очікування певного часу, як це було раніше.

Шукачам з «третіх країн», також тепер можна приїжджати до Німеччини у пошуках працевлаштування, але при цьому вони мають підтвердити наявність дипломів чи сертифікатів про свої професійні знання, рівень знання мови та продемонструвати наявність фінансів «на проживання» у країні на період пошуків працевлаштування.

Поки закон не набрав чинності, українським заробітчанам необхідно дотримуватися, так званої, третьої черги. Це означає, що перед тим, як звернутися до таких спеціалістів, роботодавці Німеччини мають намагатися працевлаштувати своїх співгромадян чи шукати альтернативу серед громадян з країн – членів Європейського Союзу. Й, тільки у випадках, коли потрібного спеціаліста не знайдено серед представників цих категорій, вакансію може спробувати обійняти громадянин третьої країни, зокрема Україні.

До прийняття нового закону, виключення складали хіба що висококваліфіковані представники сфери IT. Такі спеціалісти могли бути працевлаштованими без огляду на географічне розташування країни їхнього громадянства, якщо мали офіційний трудовий стаж не менш, ніж 3 роки та отримували зарплатню, яка дорівнює еквіваленту 4 020 євро на місяць.

В інших сферах, за інформацією від німецьких роботодавців та українських фахівців, що очікували запрошення до роботи, пошуки могли тривати до трьох місяців. Тепер, з березня 2020 року, ситуація зміниться й німецькі роботодавці будуть запрошувати до роботи громадян тих країн, які їм сподобалися у якості спеціалістів та у будь-який час, коли це потрібно.

Такі зміни, німецький уряд мав зробити вже давно, бо, як демонструє статистика, ситуація із закриттям вакансій на місцевому ринку праці, залишає сподіватися на краще. Наприклад, у той час, коли щорічний недобір спеціалістів у Польщі сягає близько 150 000-200 000 робітників, Німеччина залишає відкритими 1 200 000-1 500 000 вакансій кожного року.

Оскільки Німеччина - федеративна держава, місцеві регіональні уряди можуть корегувати цей закон, приймаючи безліч поправок до нього, що будуть доцільними, виходячи з конкретних ситуацій на місцях.

При цьому, такі умови, як отримання візи для роботи чи навчання у цій країні, все одно залишаються. Також іноземцям необхідно доводити свою змогу мешкати на території країни на той час, поки вони шукають роботу. Для цього необхідно мати певну суму грошей.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх