RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Новости Украины и мира
  4. Новости
  5. Нові вимоги безпеки до робочих місць з ПК

Нові вимоги безпеки до робочих місць з ПК

22.05.2018 732Автор: Лоліта Платошкіна
Нові вимоги безпеки до робочих місць з ПК

Нові вимоги безпеки до робочих місць з ПК

22.05.2018     732Автор: 

Велика кількість українських компаній вже давно перейшла на якісну техніку та апаратуру, яка значно спрощує та полегшує щоденну роботу працівників. Комп’ютер - один з основних девайсів, який забезпечує якісне управління всіх робочих процесів. Саме тому українські компанії намагаються максимально забезпечити компанію такими приладами.

18 травня в “Офіційному віснику України” був оприлюднений наказ Мінсоцполітики від 14 лютого 201 року, який затверджував вимоги до роботи працівників за екранними пристроями. Ці вимоги поширюються на всіх суб’єктів господарювання не залежно від видів діяльності.

Тож роботодавець повинен заздалегідь подбати про виконання цього наказу та підготувати відповідність робочих місць всім вимогам. Нижче ви можете ознайомитись із основними вимогами до екранних пристроїв.

Вимоги безпеки робочих місць з екранними пристроями

Робочий простір повинен відповідати всім вимогам комфорту на робочому місці, не утрудняти рухи працівника, та надавати можливість змінювати робоче положення. Робочий стіл повинен бути відповідного розміру та не створювати низьку відбивну здатність, не допускати гнучкість.

Освітлення робочого місця повинно бути відповідне і створювати контраст між екраном і освітленням чи денним світлом. Роботодавець повинен забезпечити допустимий рівень випромінювання від екранного пристрою.

Робоче крісло повинно бути гнучким і надавати здатність працівнику з комп’ютером займати зручне положення та вільно рухатись. Працівник повинен мати можливість регулювати сидіння по висоті, нахилу, та передбачити підніжку.

Основні вимоги до екранних пристроїв

1.Зображення на екрані повинно бути чітким, без миготінь чи інших порушень.

2.Слід обирати той екран, що легко та вільно повертається та нахиляється відповідно потребам працівника.

3.Не слід розташовувати екран таким чином, щоб він відблискував або відбивав світло.

4.Покриття клавіатури повинно бути матовим, щоб так само не відблискувати світло або не відзеркалювати.

5.Клавіатура повинна бути відокремлена від екрана та бути автономною.

Вимоги цілком логічні та суттєві. Кожен українець має право на комфортні умови роботи. Мінсоцполітика сподівається цим Наказом привнести відповідні роз’яснення та улагодити відношення працівник-роботодавець.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх