RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Новости Украины и мира
  4. Новости
  5. Підготовка до навчального року: «коригувальне навчання», послаблення в календарному плануванні, вибір форми навчання для вузів і відміна масочного режиму на заняттях

Підготовка до навчального року: «коригувальне навчання», послаблення в календарному плануванні, вибір форми навчання для вузів і відміна масочного режиму на заняттях

13.08.2020 474
Підготовка до навчального року: «коригувальне навчання», послаблення в календарному плануванні, вибір форми навчання для вузів і відміна масочного режиму на заняттях

Підготовка до навчального року: «коригувальне навчання», послаблення в календарному плануванні, вибір форми навчання для вузів і відміна масочного режиму на заняттях

13.08.2020     474

Міносвіти активно готується до початку нового навчального року, намагаючись найефективніше адаптуватися до нових умов функціонування освітнього процесу. Jobs.ua дізнавалися, які зміни в системі освіти анонсовані на даний час МОН.

По-перше, «коригувальне навчання». В Міністерстві освіти порадили школам з початком навчання акцентувати увагу на перевірці знань, які були отримані учнями дистанційно з моменту запровадження карантину. Причому оцінки за подібні контрольні роботи МОН не рекомендують заносити в класний журнал, а відповідно до отриманих результатів скоординувати зусилля вчителів щодо актуалізації окремих тем, систематизації отриманих минулого навчального року знань та умінь.

Тривалість «коригувального навчання» кожен вчитель може визначити самостійно, спланувавши його з урахуванням досвіду, отриманого за період дистанційного навчання, що дозволить вчителям вносити деякі корективи до навчального плану після здійснення діагностичних перевірок.

По-друге, вчителі отримали можливість здійснювати календарно-тематичне та поурочне планування в довільній формі, використовуючи електронні чи друковані джерела. В Міносвіти наголосили, що встановлення універсальних стандартів є неприпустимим, адже ситуація з перебігом пандемії коронавірусу відрізняється в кожному населеному пункті, в кожній області, тому підігнати всі педагогічні колективи країни під одні навчальні стандарти буде неможливо. МОН підкреслили, що педагоги мають право вільно обирати ті чи інші освітні програми, форми навчання. Вчителі також зможуть переносити теми уроків та визначати кількість годин, які необхідно витратити на ознайомлення з окремими темами.

На сайті МОН можна завантажити документ з усіма рекомендаціями для вчителів, як ефективно здійснити «коригувальне навчання», і взагалі – як ефективно спланувати педагогічну роботу в 2020/2021 навчальному році.

По-третє, що стосується вищої освіти: в Кабміні запевнили, що вищі навчальні заклади зможуть самостійно обирати форму навчання. Як уже повідомлялося, в усіх карантинних зонах, окрім червоної, учні і студенти зможуть навчатися, але з врахуванням деяких моментів. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зауважив, що початок навчання бажано рознести на різні дати, а яку форму навчання обрати – очну, дистанційну чи змішану – це вже вирішувати окремо взятому вузу. Дати навчання анонсуються наступні:

  • Першокурсники – початок навчання з 7 по 15 вересня;
  • Студенти старших курсів – початок навчання з 1 вересня;
  • Магістри – навчання почнеться 11-15 вересня.

До речі, школярам і студентам дозволили не одягати маски під час занять. Але заходити в школи та університети, пересуватися коридорами можна тільки в них. Керівникам навчальних закладів рекомендовано розробити маршрути пересувань по учбових корпусах, задіявши всі наявні входи в приміщення, щоб попередити скупчення людей.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх