RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Это важно знать каждому
  5. Перебуваєте в пошуках натхнення? Ловіть добірку чудових документалок про українських художників

Перебуваєте в пошуках натхнення? Ловіть добірку чудових документалок про українських художників

6.07.2022 180
Перебуваєте в пошуках натхнення? Ловіть добірку чудових документалок про українських художників

Перебуваєте в пошуках натхнення? Ловіть добірку чудових документалок про українських художників

6.07.2022     180

У наш час, коли рашисти нищать безцінну спадщину української культури, атакуючи ракетами музеї і театри – в наш час особливої ваги набуває питання культури. Культура будь-якого народу – це один із визначальних чинників його ідентичності. Кожен народ, який не має власної культури, не може називатися повноцінним народом. А українська культура надзвичайно самобутня та унікальна. Цю тезу можна легко підтвердити, звернувши погляд в бік наших художників – як і 20 століття, так і нашого, 21-го. Портал з пошуку роботи Jobs.ua пропонує вашій увазі документальні фільми про українських художників, і ця добірка, будьте певні, буде корисною не лише людям творчих професій. Для розширення кругозору і знайомства з власною культурою такі документальні роботи – це мастхев для кожного українця та українки.

«Шелест кроків», (2019)

Переглянувши цю документальну кінострічку, ви дізнаєтеся, як жили і творили видатні українські художники-монументалісти. Звісно, ми говоримо про Аду Рибачук і Володимира Мельниченка – про кого ж іще?

Цей фільм настільки красиво відзнятий, що ви повинні побачити його на власні очі.

«Малевич», (2019)

Більшість людей якщо й чули про Казимира Малевича, то асоціюють його з «Чорним квадратом». Але Малевич писав не лише в стилі супрематизму, і не лише «Чорним…» чи «Білим квадратом» він може похвалитися (так-так, є і такий квадрат). З-під пензля Малевича з’явилося чимало цікавих картин. Приміром, «Квіткарка», «Купальниці», «Точильник або Принцип мигтіння» і знамениті «Селяни». І це ми згадали лише декілька його знакових полотен.

Цей фільм примітний тим, що досліджує українське коріння цього видатного, без перебільшення, художника, адже він приніс нові звучання в світ живопису, а бути новатором і по-новому переосмислювати старі, як світ, речі – це почесно, це приємно. І Казимиру Малевичу вдалося справити враження на весь світ живопису, вплинути на хід його історії; тому дуже приємно усвідомлювати той факт, що Малевич може похвалитися українським корінням. Дивіться фільм, і самі все дізнаєтеся.

До речі, Малевич Казимир Северинович. Тепер знатимете, не дякуйте.

«Бойчук і бойчукізм», (2003)

Ім’я цього художника дав напрямок цілій мистецькій течії в живописі. Як це сталося, як творив Бойчук, яким є його внесок в українське мистецтво – розповість вам ця чудова документалка. Розвивати свій світогляд значно приємніше, якщо усвідомлюєш, що знайомишся глибше із власною культурою. Такою самобутньою і унікальною. А що, хіба ні? Просто порівняйте між собою роботи українських художників, і ви побачите, наскільки вони самобутні та унікальні: казковий примітивізм Марії Примаченко і різнобарв’я українських полів і степів на «заквітчаних» полотнах Катерини Білокур; містика і магія української ночі від Архика Куїнджі і такі милі серцю і душі побутові замальовки з життя українського села (Микола Пимоненко). А Бойчук, а Малевич, а Марчук, а всі інші сучасні художники? Ви здивуєтеся, скільки імен може показати Україна всьому світу тільки в одному живописі.

«Нове українське вуличне мистецтво» (2021)

Сучасні українські стріт-арт митці, можливо, і не Бенксі, але вони теж зможуть здивувати вас. В центрі об’єктиву в цьому фільмі опинилися художники та художниці, які формують вигляд наших з вами рідних вулиць, прикрашаючи їх справжніми, майстерно виконаними, арт-об’єктами.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх