RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Соискателю
  4. Советы соискателю
  5. "Перекваліфікацією по ейджизму": Україна бореться з "віковою" дискримінацією

"Перекваліфікацією по ейджизму": Україна бореться з "віковою" дискримінацією

12.02.2020 430Автор: Олександр Мавлідінов
"Перекваліфікацією по ейджизму": Україна бореться з "віковою" дискримінацією

"Перекваліфікацією по ейджизму": Україна бореться з "віковою" дискримінацією

12.02.2020     430Автор: 

Ейджизм панує на вітчизн ринку праці та створює проблем більш, ніж пресловутий сексизм, дискримінуючи шукачів на підставі вікового цензу.

Jobs.ua вже неодноразово торкався цієї тематики, висвітлюючи те, як складно буває фахівцям, навіть, віком 40+ знайти працевлаштування, як за фахом, так й будь-яке, взагалі. Про тих шукачів, кому вже «за 50» й казати нічого.

До речі, певні проблеми з ейджизмом мають й більш розвинені країни, ринки праці яких, також, не дуже радісно дають шлях до кар’єрного зростання «дорослим та досвідченим» шукачам. Україна намагається не відставати від країн Європи та впроваджує власні ініціативи з подолання такого ганебного соціального явища.

Відомий український фонд «Життєлюб» разом з міжнародною компанією Мazars презентували новий навчально-освітній проект під назвою «PRO Age». Головною метою проекту стало спростування міфів про «професійну некомпетентність» шукачів, котрим виповнилося 50 років та більше.

Перші кроки проекту – надання інформаційної допомоги та допомоги отримання сучасних знань тим кандидатам, що мають певні базові знання з економіки або бухгалтерської справи. Та, котрим, звичайно вже є 50 років.

Досить інтенсивний курс перекваліфікації, що буде тривати два місяці, призваний освіжити знання цієї категорії шукачів у сферах бухгалтерського обліку та управління фінансами. Нові знання, що відповідають сучасним потребам та стандартам мають допомогти таким шукачам швидко отримати спеціальність сучасного бухгалтера або помічника фінансиста. Більш того, ті з відвідувачів курсів, хто матиме хист та продемонструє відмінні результати навчання, отримують пропозиції щодо роботи в компанії Мazars, яка спеціалізується на практиці аудиту, бухгалтерського обліку, податкової та фінансової консультацій, працює в різних країнах та «поєднує переваги інтегрованого міжнародного партнерства з глибокими знаннями спеціальностей українського ринку».

Також, серед очікуваних підсумків роботи цього проекту називають створення певної методології, що має допомогти адаптації працівників віком 50+ та стане спеціалізованим інструментом для тих компаній, які збираються впроваджувати працевлаштування шукачів, так званого «третього віку».

Інформацію про те, як потрапити на курси можна знайти у вільному доступі через пошук проекту PRO Age. Набір на навчання вже триває й початок курсів анонсовано на поточний місяць.

Від кандидатів –курсантів вимагають вік більш ніж 50 років, розуміння та наявність базових знань з економіки, готовність присутності на курсах протягом двох місяців не рідше ніж два рази на тиждень (здебільше в вечірні часи) та здатність виконувати «домашні завдання» лекторів. Бажання отримати по закінченню навчання роботу в міжнародній компанії буде вважатися суттєвою перевагою до якої необхідно додати й гарні результати навчання.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх