RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Ваше здоровье
  5. Перетворюємо прогулянку в тренування або медитацію

Перетворюємо прогулянку в тренування або медитацію

16.08.2020 379
Перетворюємо прогулянку в тренування або медитацію

Перетворюємо прогулянку в тренування або медитацію

16.08.2020     379

Неспішна прогулянка в лісі чи парковій зоні – це вже своєрідна медитація, бо кожен з нас має можливість побути наодинці зі своїми думками. Але як зробити прогулянку ще приємнішою і кориснішою? Jobs.ua вирішили дізнатися, як перетворити прогулянку в прекрасне тренування або своєрідний сеанс медитації.

Перетворюємо прогулянку в тренування…

Нижче – кілька порад, щоб прогулянка перетворилася в повноцінний тренувальний процес.

Ходьба з прямою поставою.

Східні містики завжди знали, що життєва енергія правильно циркулює в нашому тілі тільки тоді, коли ми тримаємо спину рівно і не сутулимось. Це питання особливо актуальне в наш час, адже багато людей працюють дистанційно, через що доводиться багато часу проводити за комп’ютером.

Тримайте хребет рівно. Завжди. Під час прогулянки і не тільки. Не забувайте про це, бо насправді це дуже важливо для нашого самопочуття.

Зміна місцевості.

Які прекрасні види покриття пропонує нам матінка Земля! Трава, пісок, грунтові дороги і лісові стежки. Поки літо не минуло, ще можна походити босоніж по траві і піску, а рух вгору і вниз пагорбами з пришвидшеним кроком і сповільненим дозволить спалити більше калорій.

Міняйте маршрути прогулянок. Нові місця – це нова інформація для нашого мозку, що, в свою чергу, стимулює до утворення нових нейронних зв’язків. Ось чому кажуть, що подорожі завжди ідуть нам на користь, бо зустрічі з новими місцями допомагають перезавантажити нашу свідомість.

Одягайтеся зручно.

Звичайно, найкращий одяг для прогулянки – спортивний. І відповідне взуття. В кросівках взагалі зручно ходити, а легенько пробігтися в лісі чи по парку під час прогулянки – це той самий заряд бадьорості, який всім нам так потрібен під час карантинних буднів.

Міняйте темп.

Інтервальна ходьба – теж чудовий спосіб злегка потренуватися під час прогулянки. Як правильно це зробити? Дайте собі завдання – іти дуже швидко протягом 30 секунд, потім сповільніть крок і через 30 секунд знову його пришвидшіть. Можна також влаштувати собі «музичне» тренування – рухатися швидше чи повільніше в залежності від того, куплет пісні співається чи приспів.

Додайте силові вправи.

Під час прогулянки можна додати вправи з власною вагою: поприсідати і повіджиматися, а якщо прогулюєтеся повз спортивний майданчик, завітати туди. В лісі чи в парку можна порозтягуватися і пострибати, чи виконати кілька вправ з бази кросфіту: бурпі, «скелелаза» чи вправи на статику (наприклад, витягнути руки долонями вперед і присісти глибоко, як зі штангою, щоб стегна були паралельні землі, і так завмерти на фіксований час – на 30 секунд, на хвилину чи більше, якщо маєте відповідну підготовку. Спробуйте якось цю вправу – чудово мобілізує внутрішні резерви організму і гартує волю).

… І в медитацію

Щоб перетворити пішу прогулянку в своєрідний сеанс медитації, обирайте маршрути подалі від людей. Локації з деревами і водоймами – ідеальний варіант. Під час прогулянки відстежуйте свої думки і настрій. Якщо думки негативні, пропрацюйте їх і перетворіть на більш позитивні бажання. Це реальна задача для всіх, навіть якщо життя знаходиться далеко не на найкращому етапі.

Під час прогулянки значно легше зосередитися на власному тілі і його відчуттях. Зверніть увагу на дихання, як ступні торкаються землі, як руки і ноги координують між собою. Спробуйте відчути власне тіло єдиним цілим.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх