RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Работа вашей мечты
  5. Питання, які потрібно ставити собі, щоб стати успішним

Питання, які потрібно ставити собі, щоб стати успішним

26.08.2021 641
Питання, які потрібно ставити собі, щоб стати успішним

Питання, які потрібно ставити собі, щоб стати успішним

26.08.2021     641

Причому ставити ці питання потрібно регулярно, особливо якщо ви бачите, що ваша праця поки що не приносить очікуваних результатів. Бо такі моменти – це найсприятливіший час для того, щоб руки опустилися від утоми, і то надовго. Важливо не допустити миті сумніву в собі, коли ризик піддатися втомі чи думкам про невдачу – чи не найбільші. Давайте з’ясуємо, які питання потрібно ставити собі час від часу, щоб впевнено рухатися на шляху до успіху. І не звернути на пів дорозі чи перед самим фінішом.

Чи перебуваєте зараз в стані гармонії з собою?

Важко працювати над важливою справою, якщо внутрішній світ не відповідає зовнішнім проявам. Так, у вас може бути велика кількість підписників у соцмережах, світлини можуть рясніти вподобайками і коментарями, але при цьому можна почуватися глибоко нещасним всередині. Тому прислуха́йтеся до себе час від часу, запитуйте себе, чи реальність відповідає очікуванням, бо якщо ні, то що для цього потрібно зробити? Навіть у найважчі дні, коли навалюється втома за недоспані ночі або ж через надмірні навантаження на роботі – навіть в такі дні важливо не втрачати присутності духу.

І чи не найкращий рецепт у цій ситуації – це дати собі дозвіл на те, щоб гарненько виспатися. А тоді вже з новими силами приступати до роботи.

Чи правильно вибудувана пріоритетність?

Ще одне важливе питання, адже незначні справи іноді так непомітно набігають за весь день, ви зауважували це? І якщо віддатися їм сповна, то за ними можна не встигнути зробити найважливіше. З тим покавували, з тим – погомоніли за життя, трошки на Фейсбук зазирнули, трошки в інсту… А потім – раз! – і день уже прямує до свого завершення. Траплялося з вами таке?

Тому ніколи не забувайте нагадувати собі, що планування та пріоритетність у виборі справ – це початок вашої продуктивності. Не хапайтеся за все підряд і не заганяйте себе в стан стресу. Краще зосередьтеся на початку дня на найважливіших завданнях, а менш важливі почекають на свою чергу. Якщо кортить зайнятися чимось другорядним, критично запитайте себе, чи дійсно ця річ, це завдання – так сильно потребує моєї уваги і часу зараз?

«Чи позитивно я мислю?»

Ставте собі це питання час від часу. І обов’язково відстежуйте процес мислення, а якщо точніше, на чому ви частіше зосереджуєтеся в своїх думках – на тому що маєте, чи на тому, чого вам не вистачає? «І на тому, і на тому!», відповість, напевно, більшість людей. Але будьте з собою чесними до кінця: які думки у вашій голові переважають – позитивні чи негативні? Якщо другий варіант, то потрібно щось із цим робити.

«Але як протидіяти цьому негативізму, – можете запитати ви, – який транслюється звідусіль?» Порад тут можна навести багато: і дотримання інформаційної гігієни, духовні практики і прослуховування мотиваційної літератури (така література – це ніби рятівний жилет, який повністю із води, можливо, не витягне, але дасть можливість дочекатися човна із порятунком). Але найважливіше – це не піддаватися негативним думкам, вчасно усвідомлювати їх і в жодному разі не давати їм «зелене світло» у своїй голові.

Мисліть позитивно

До речі, схожі думки можна зустріти у Вадима Зеланда, в його трансерфінгу реальності. Зеланд у своїй книзі детально пояснює (це не реклама, просто як вдалий приклад), як працюють негативні маятники мислення. От ви подумали щось погане, а погана думка обов’язково потягне за собою ще одну негативну думку, і так можна скотитися до повного негативізму, бо в світі, з одного боку, все погано… хоча з іншого боку – відбувається чимало позитивних речей. Але в моменти суцільного і тотального негативізму про позитивне забувається, ось у чому річ. І один з ключових принципів трансерфінгу реальності полягає в тому, щоб не давати негативному маятнику мислення розкачатися і набрати сили, бо життєві сили будуть витрачатися не лише попусту, а ще й на шкоду організму. І на шкоду ментальному здоров’ю. А це вже напряму відбивається на продуктивності, бо коли долають негативні думки, складно бути продуктивним. Якщо коротко, хочеш бути щасливим – будь ним; а Зеланд вже більш детально пояснює, як саме це зробити.

Пам’ятайте, що думки – передують вчинкам. Тому щодня практикуйте вдячність до того, що маєте. До даху над головою, до роботи, чим би ви не займалися, до їжі і можливості засинати в своєму ліжку, а не десь на чужині. Думайте над цим щодня, думайте про це ввечері перед сном. Чудова практика, повірте. Думайте про вдячність до всього світу, до свого життя двічі на день – ввечері перед сном і вранці після пробудження – і вже тільки одна ця практика здатна розвернути мислення в позитивному напрямку.

Як ви ставитеся до труднощів у житті?

Теж важливий момент, бо до того часу, коли ви досягнете успіху, вам доведеться пережити чимало непростих моментів і ситуацій. Буде не вистачати сил, будуть підводити інші люди, будуть іноді брати нерви від невисипання чи емоційного вигорання. Коротше – все, що може трапитися з поганого, щось та й трапиться. Це закон життя, тому потрібно навчитися приймати такі моменти як неминучість. Вони від нас не залежать, і неважливо, наскільки позитивно ви мислите, – shit happens, як кажуть в англомовних країнах. Неможливо контролювати сотні речей на світі, і рано чи пізно доведеться з цим змиритися. Чим раніше ви приймете таке положення речей, тим краще, чи не так?

Щоб виявити, як ви ставитеся до труднощів у житті, дайте собі відповідь на наступні запитання:

  • В житті може трапитися щось вкрай неприємне і деструктивне – наприклад, хвороба чи розлучення. Для вас така ситуація – це жах-кошмар і кінець світу, чи просто початок нового життєвого етапу?
  • Появу опонента на роботі ви сприймаєте як нанесення образи особисто вам, чи як можливість самим стати краще?
  • При появі нової проблеми ви одразу ж хапаєтеся за голову (нехай тільки подумки), і щосили вигукуєте: «Ну за що все це мені?..», чи розглядаєте перешкоду як засіб досягнути нових вершин?

Ви вже, напевно, зрозуміли, до чого йдеться: проблеми слід розглядати з позицій нових можливостей. Це найбільш розумний і оптимальний підхід. Це конструктивний підхід, якщо хочете. Бо деструктивні підходи згадані у вищенаведених питаннях, і вони, погодьтеся – не найкращий спосіб для того, щоб стати успішним.

Що ви робите, щоб зростати?

Зростати не тільки духовно та інтелектуально, а й зростати у своїй справі. І неважливо, скільки дипломів у вас за плечима: знання та інтелект без практичного застосування не приносять жодної користі своєму власнику. Тому люди завжди поділялися і поділятимуться на дві категорії: одні кажуть, інші роблять. Будьте в категорії тих, хто діють, незважаючи на обставини навколо себе; бо говорити всі майстри, чи не так? Будьте людиною дії, і навіть в найскладніші моменти життя це вміння вас виручить і підтримає.

Краще почати виконувати просто хороший план вже сьогодні, ніж виконувати ідеальний і прекрасний з усіх сторін план – десь у туманному завтра, яке ніколи не настане. Якщо хочете стати успішним, дійте і не чекайте слушної нагоди, бо це ілюзія, це обман самого себе. А якщо десь помилитесь, якщо не вийде задумане – це ж не проблема. Проаналізували свої дії, виявили помилки, зробили висновки – і рушили далі по життєвій дорозі. Бо простояти на одній зупинці можна все життя.

Що особисто вам допомагає досягати результатів?

В кожній справі, чим би ви не займалися, набір певних дій ведуть до успіху. Наприклад, ви хочете схуднути. Що для цього потрібно зробити найперше? Серйозно переглянути раціон харчування, обов’язково додати просту воду, якщо ви не п’єте її щодня, і скласти програму тренувань. Програма тренувань, зрозуміло, це окрема історія, тому не будемо зараз про це. Отже, потрібно щодня виконувати набір певних дій – відповідно харчуватися і відповідно тренуватися.

І так – в будь-якій справі.

Тому подумайте над тим, що особисто вам потрібно для того, щоб досягти омріяного успіху. Випишіть ці речі на окремий лист паперу, і нехай список цих речей перебуває у вас під рукою. Зрештою, не конче виписувати їх на папері, можна виписати їх у нотатник на смартфоні. Як вам буде зручніше. Переглядайте і перечитуйте цей список щодня, і це бодай частково допоможе вам уникати мимовільних поривів, коли раптово і дуже сильно захочеться, приміром, здійснити імпульсивну покупку якоїсь дрібнички в інтернеті, про яку ви швидко забудете, або ж з’їсти велику порцію їжі на ніч, або зробити ще щось, про що ви точно знаєте, що це не варто було робити.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх