RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Деловой этикет
  5. Побажати, але толераннтно!

Побажати, але толераннтно!

4.01.2019 447Автор: Олександр Мавлідінов
Побажати, але толераннтно!

Побажати, але толераннтно!

4.01.2019     447Автор: 

Відомо, що слово - то, не є горобець, а тому, «зловити» те, що «вилітає» з наших уст неможливо.

Jobs.ua запевняє, що контролювати все, що говоримо – взагалі, гарний смак, стосовно поведінки, але є в житті такі моменти, коли цей контроль, просто необхідний.

Візьміть, наприклад, побажання, доволі доречні у святковий зимовий період. Але, бажаючи що-небудь кому-небудь, нехай і від щирого серця, звертайте увагу на те, про що ви говорите.

Не секрет, що сьогодні, проблем працевлаштування, ще має своє місце на ринку праці країни, й тому багато наших знайомих та близьких людей, вкрай занепокоєні вирішуванням саме цього важливого питання.

Психологи наполягають, що намагаючись підтримати когось з них, ми можемо проти волі застосувати для цього, неоднозначний зворот мови, який, не тільки буде невірно зрозумілий адресатом, но може й вплинути негативно на його загальний психологічний стан.

Так, відомі, й часто щирі побажання, на кшталт «нарешті знайти себе та своє місце», «тримайся, друже» або «нехай тобі вже пощастить», у більшості випадків, підсвідомо сприймаються нашим слухачем, як певні демотиватори, спроможні загострити в людини почуття безвихіддя, занизити власну оцінку особистості, стати небажаним обґрунтуванням та фантомним доказом пристуності «карми невдахи».

Й, дійсно. Побажання «знайти себе» просто не може означати нічого, крім того, що ось до цього моменту, людина була «не на своєму місці», без п’яти хвилин –марно втрачала свій час. Це, насправді, доволі грубий вислів про життя людини, яким вона … живе.

А, побажати «триматися», за думкою психологів, одне й теж саме, що сказати тому, хто відчайдушно шукає вихід зі своєї ситуації, що того «виходу» немає, а бідоласі залишається сподіватися на Творця, Богів рок-н-ролу та далі за списком. Одним словом – триматися. Іноді краще не бажати нічого, ніж «підбадьорити» людину, чимось отаким.

Теж й з побажанням нарешті вловити свою вдачу. Наше дуже прогресивне сторіччя довело, що відсоток втручання «синього птаха» у позитивний епілог будь-якої справи, настільки малий, що бажати кому-небудь, сподіватися саме на «поцілунок долі» - це, як мінімум, лукавити.

То що ж тоді, взагалі можна казати і якими словами підтримати людину? А такими, які не стосуються тих самих моментів, що мають в її житті статус «невирішених». Якщо ви можете допомогти людині у її пошуках – краще допоможіть. Якщо ні, побажайте їй натхнення для скорішого завершення її справ, а ще - міцного здоров’я та гарного настрою.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх