RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Это важно знать каждому
  5. Понеділок – день важкий! Як змінити ставлення до нього?

Понеділок – день важкий! Як змінити ставлення до нього?

24.04.2023 494
Понеділок – день важкий! Як змінити ставлення до нього?

Понеділок – день важкий! Як змінити ставлення до нього?

24.04.2023     494

Вас нудило коли-небудь від усвідомлення, що після вихідних завжди настає понеділок? Якщо вам прокидатися в понеділок вранці на роботу – безперечно, так. Розповідаємо, як змінити своє ставлення до першого дня тижня.

Перепрограмовуємо деякі звички

Найперше це стосується тих людей, які люблять добре гульнути на вихідних. Звичайно, це справа кожної людини, що їй робити на вихідних. Проте не забуваємо, що важка голова автоматично робить понеділок в рази важчим. Постарайтеся зменшувати вживання алкоголю, краще тих декілька сотень гривень задонатити додатково волонтерам.

Також зверніть увагу на те, чи відчуваєте ви на вихідних страх і тривогу щодо початку нового тижня. Якщо так, над цим теж потрібно попрацювати. Активний відпочинок, прогулянки на свіжому повітрі, нова цікава книга – нехай усі ці та інші приємні речі допоможуть вам змінити хід думок і налаштувати їх на більш позитивне мислення.

Чіткий розпорядок дня

Спробуйте ось що – навіть на вихідних прокидатися рано, і не залежуватися в ліжку до десятої години, а то й довше. Не обурюйтеся такій незвичній пораді, а краще поміркуйте ось над чим: весняні та літні ранки – найпрекрасніші в році, чи не так? І коли ви навчитеся відчувати насолоду від таких прохолодних і освіжаючих ранків, коли почнете робити в цей час щось класне і корисне персонально для себе – повірте, прокидання в понеділок не будуть видаватися аж такою каторгою. Просто через маленькі приємнощі – ранкові читання книги з кавою, перегляд улюбленого серіалу тощо, поки пташки радісно щебечуть за вікном, вітаючи новий день – привчать вас організм автоматично прокидатися о шостій чи сьомій ранку.

Режим сну

Так, можливо, банально вкотре нагадувати про це, але режим сну – критично важливий для людей, які хочуть не тіпатися нервово від однієї згадки про понеділок. Якщо ми дозволяємо по півдня висипатися на вихідних – мовляв, висплюся за цілий тиждень (хоча це не так!) – біологічний годинник збивається, і організм звикає прокидатися значно пізніше.

Звичайно, що не завжди вдасться лягати і прокидатися наче робот – рівно о такій-то годині. Принаймні намагайтеся більш-менш підкорегувати свій графік сну, щоб зробити початок нового тижня більш комфортним.

Зміщуємо фокус уваги, робимо добрі справи

Прокидаючись в понеділок вранці, постарайтеся менше думати про те, що треба так рано прокидатися. Краще звертайте увагу на світ за вікном. Під час війни ми всі стали більше цінувати життя, природу, чисте ясне небо та інші маленькі радощі, які багато хто за мирного життя волів не помічати.

До речі, ще вам одна порада – купіть корм котячий на вагу, киньте його трохи до сумки чи рюкзака, коли йдете на роботу. Погодуйте по дорозі на роботу безпритульних тварин, хто їм ще допоможе, як не ми? Нехай ваше серце втішається тим, що ви вже на початку тижня зробили хоч і маленьку, але дуже добру справу. Тоді й легше сприймете ранок понеділка.

Ось такі поради портал з працевлаштування Jobs.ua підготував сьогодні для вас. Будьте добрими до себе, цінуйте кожен день, робіть добрі справи і не забувайте донатити ЗСУ.

Читайте также

  • Піднімайся і йди30 Август, 2024

    Впавши, піднімаємося, обтрушуємо одяг, хочемо зробити крок, але біль у забитих колінах не дає ступити. Адже йти треба, хоча б до медпункту. Одні встають і, перемагаючи біль, йдуть далі, а в інших сил вистачає лише до кабінету лікаря або самому перев'язати собі рани, а деякі не можуть навіть піднятися від сильних забитих місць, розчарування та зневіри. Що робити і як допомогти собі?

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 Август, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.


↑ Наверх