RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Работа вашей мечты
  5. Поради, як отримати роботу в Google

Поради, як отримати роботу в Google

23.07.2020 1684
Поради, як отримати роботу в Google

Поради, як отримати роботу в Google

23.07.2020     1684

Згідно статистики, щороку близько трьох мільйонів людей надсилають резюме в Google. Омріяне місце в компанії отримують близько семи тисяч – це 0,2% від загальної кількості бажаючих отримати роботу в Google.

Як потрапити в число цих щасливчиків? До вашої уваги – поради, як здобути свою роботу мрії. Зрештою, ці поради стануть в нагоді, якщо ви хочете працювати в іншій солідній ІТ-компанії.

Ваше резюме повинно виділятися на фоні інших

Зробіть своє резюме в чомусь унікальним. В Google цінують нестандартний підхід, і навіть якщо ви «провисатимете» в деяких моментах, ваш нестандартний підхід обов’язково оцінять. Під час роботи завжди можна підтягнути якісь технічні моменти – це нескладно; значно складніше – навчити оригінально мислити.

А цьому питанню в Google приділяють багато уваги. Тому нехай ваше слово буде енергійним, а боги стилю надихнуть вас написати енергійний і заряджений драйвом лист (в міру заряджений), з відчутними нотами харизми і впевненості в тому, що ви говорите. За кожне слово доведеться відповідати. Відповідати на співбесіді.

Подавайте заявку, навіть якщо вона не відповідає всім вимогам

Щоб отримати роботу в Google, будьте готові до того, що ця компанія по-справжньому зазирне всередину вас, щоб знати, хто ви такі і що можете запропонувати. Тому якщо ви намагаєтеся потрапити на стажування чи на посаду початкового рівня, але в чомусь не підходите по вимогам – будьте чесними. Якщо ви запам’ятаєтеся рекрутерам, вони знайдуть спосіб вас прилаштувати.

Говоріть конкретно про свої досягнення, викладайте в загальних рисах ту інформацію, про яку вас запитають. Звичайно, на керівні посади перевірку буде складніше пройти. Повторіть перед співбесідою все раніше вивчене і будьте готові до того, що вам запропонують пройти тест.

Чим краще знаєте компанію, тим легше доведеться на інтерв’ю

Щоб отримати роботу в Google, вам доведеться досконально познайомитися з цінностями, які пропагує ця компанія. Також впевніться, що знаєте все про ту посаду, яку хочете обійняти.

Насправді, Google володіють безліччю ресурсів, щоб належним чином підготуватися до співбесіди. Але будьте готові до несподіванок, які вам можуть піднести на співбесіді. Вміння швидко адаптуватися до раптових змін і нових викликів високо цінується в цій компанії.

Поставте собі ці чотири питання перед інтерв’ю

Ці питання з високою ймовірністю ви почуєте на співбесіді.

  1. Чим ви захоплюєтеся? І чому?
  2. Чому ви зацікавлені в цій роботі?
  3. Що ми можете запропонувати компанії Google?
  4. Назвіть три найбільші досягнення у вашій кар’єрі (якщо ви в процесі зіткнулися з серйозними перешкодами, будьте готові обговорити, що ви могли б зробити по-іншому).

Поділіться яскравою ідеєю

Яскраві неординарні ідеї всі люблять, а чи не найбільше – в компанії Google. Експерти стверджують, що, маючи в кишені яскравий інсайт, можна запалити великий вогник інтересу у вашу сторону. Не пошкодуйте однієї яскравої ідеї для них: широкий жест обов’язково оцінять і візьмуть до уваги.

Ідея Інсайт


Ви вмієте мислити глобально? Чудово. Щоб отримати роботу в Google, вам потрібно мислити глобально. Бо такий підхід люблять в цій компанії. Якщо ви можете перетворити все, про що ви говорите, у велику чітку систему, то це показує, що ваша ідея чудова і ви знаєте, як хочуть в Google, щоб ви мислили.

Перед тим як озвучити ідею, згадайте правило «Десяти разів»: уявіть, що ваша ідея в десять разів важливіша і серйозніша, ніж ви спочатку припускали, і що вона в десять разів масштабніша, ніж ви спершу про неї подумали.

Повідайте про своє захоплення, навіть якщо воно незвичне

Якщо ви маєте не зовсім звичне захоплення – наприклад, проектуєте і створюєте з нуля в своєму гаражі роботів (щоб захопити світ в полон), повідайте про своє яскраве хобі. Про те, що хочете з їхньою допомогою захопити світ, не варто казати. Чи варто? Хороший жарт не буде зайвим, адже люди з високим рівнем інтелекту, як правило, володіють прекрасним почуттям гумору.

Просто підкресліть своє захоплення, яке ви маєте, як особистість. Ваше хобі – це те, чим ви живете, коли не працюєте. Любите почитати хорошу книгу? Що ж, в дечому це банально, але якщо ви розкажете в кількох реченнях про останню круту прочитану книгу і як вона змінила вашу свідомість (Роберт Шарма з його проданим Феррарі чи Екхарт Толле з його Силою Моменту Тепер), це теж дозволить виділити вас із загального натовпу бажаючих отримати роботу в Google.

Ставте питання, виявляйте свою зацікавленість до компанії

Є хороший рецепт для випадку, коли під час інтерв'ю запанує незручна мовчанка. Незручна мовчанка показує, що ви втратили потік бесіди, а уважним питанням ви покажете, по-перше, що вас цікавлять процеси всередині компанії, по-друге ви дасте розмові нове дихання. Майте в запасі кілька заготовлених питань, щоб під час мовчанки використати їх при заповненні незручних пауз.

«Світіться» онлайн і офлайн

Відвідуйте віртуальні заходи, форуми і семінари, які організовує Google. Або на такі заходи, які відвідують працівники компанії. Знайдіть шанс познайомитися з ними, це обов’язково стане в нагоді. Будь-який контакт зі співробітником компанії за межами вашої заявки на роботу підвищує шанси, що вас помітять.

Звичайно, не забувайте про свій рівень англійської. Якщо хочете помітного просування по кар’єрній сходинці в цій компанії, якщо хочете отримати стажування в штаб-квартирі Google в Кремнієвій долині, зробіть чудове володіння англійською однією зі своїх сильних сторін.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх