RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Соискателю
  4. Ошибки, допускаемые при поиске работы
  5. Пошук роботи й соцмережі

Пошук роботи й соцмережі

22.01.2020 747
Пошук роботи й соцмережі

Пошук роботи й соцмережі

22.01.2020     747

Шукаючи роботу, ми намагаємося ретельно скласти резюме, підготуватися до співбесіди. Але інколи забуваємо ще про одне, не менш важливе... Про свої акаунти в соціальних мережах. Адже інформація, що там міститься, може стати вирішальним аргументом для роботодавця на користь або проти вашої кандидатури.

У наш час акаунти в соцмережах є у більшій частині працездатного населення. І потенційні роботодавці нерідко використовують їх як джерело отримання додаткової інформації про кандидата. Часом навіть наполягають, щоб в резюме або супровідному листі було посилання на профіль. Але в будь-якому випадку знайти потрібний профіль не важко, особливо якщо прізвище у вас не найпоширеніше. Іноді акаунт можна знайти за номером мобільного, який ви напевно вкажете в резюме. Так чи інакше, будьте готові до того, що ваші профілі в соціальних мережах будуть вивчені – поверхнево або ж самим ретельним чином, щоб витягти звідти інформацію, якої немає в резюме. На що ж майбутні роботодавці можуть звернути увагу? Разом з JOBS.UA спробуємо знайти відповідь на це питання.

Друзі і їх кількість

Якщо ви претендуєте на посаду, що передбачає роботу з людьми (наприклад, менеджер або маркетолог), то невелика кількість друзів може наштовхнути на думку, що ви не дуже комунікабельні, а отже, не підходите на дану вакансію. Оптимальна кількість передплатників і друзів для такого співробітника, на думку експертів, має становити не менше 500-от. Разом з тим, якщо друзів у кандидата занадто багато – це може означати, що він не дуже розбірливий в контактах і може, наприклад, видати стороннім внутрішні секрети компанії.

Хобі та інтереси

У своєму профілі користувачі часто відзначають книги, фільми, музику, передачі, які їм подобаються, розміщують різні кліпи. Також вступають в різні групи за інтересами, і це теж видно при заході в акаунт. Якщо ваші інтереси здадуться рекрутеру або потенційному керівникові сумнівними, це теж може стати причиною ухвалення рішення не на вашу користь.

Фотографії

Якщо в акаунті занадто багато фото, зроблених на різних вечірках, роботодавець може подумати, що робота для вас далеко не на першому плані. Зіпсувати репутацію можуть і знімки, що зображають вас у не зовсім тверезому стані, з банкою пива або сигаретою (рекрутер або майбутній шеф може виявитися шанувальником здорового способу життя), в напівроздягненому вигляді або в обстановці, що свідчить про вашу легковажність. Негативну реакцію може викликати й велика кількість дитячих знімків. Якщо вам подобається викладати в соцмережу фотографії своїх дітей, роботодавець подумає, що ви занадто на них зациклені й у разі чого можете пожертвувати заради них роботою.

Коментарі й пости

Нецензурні слова, агресія або просто не розумні висловлювання – все це може змусити роботодавця зробити певні висновки про вашу особистість.

Перед тим як почнете шукати роботу, постарайтеся «підчистити» свої профілі, приховавши те, що здатне вас хоч в якійсь мірі скомпрометувати. Крім цього, не буде зайвим заздалегідь дізнатися, хто саме буде проводити співбесіду, або хоча б хто керує компанією, куди ви хочете влаштуватися. Постарайтеся відшукати акаунти цієї людину в соціальних мережах і подивитися їх. Так вам хоч щось вдасться дізнатися про майбутнього інтерв'юера, і це зможе спростити спілкування з ним.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх