RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Работодателю
  4. Рынок труда Украины
  5. "Працевлаштуватися по-новому" та де в Україні найбільша середня з/п

"Працевлаштуватися по-новому" та де в Україні найбільша середня з/п

6.12.2019 416Автор: Олександр Мавлідінов
"Працевлаштуватися по-новому" та де в Україні найбільша середня з/п

"Працевлаштуватися по-новому" та де в Україні найбільша середня з/п

6.12.2019     416Автор: 

Намагаючись спростити життя пересічному українцю та налагодити сучасний високотехнологічний контроль за обліком трудового стажу наших громадян, уряд країни вже анонсував відмову від трудових книжок, в їх класичному, паперовому варіанті носія інформації.

Законопроект за номером 1148, що розглядає Верховна Рада України, має заборонити ставити приватні питання або такі, що є особистого характеру шукачеві, під час проведення співбесіди з ним.

Автори змін наполягають, що такі додаткові запитання, що мають допомагати рекрутерові «бачити всю картину» характеру кандидатів, превалюють над ознайомленням з професійним досвідом людини та дискримінуючи професіоналізм кандидата, суттєво впливають на остаточне ставлення до нього з боку рекрутера. Оскільки, рекрутер, перш за все – людина, «спільне особисте» або відсутність таких «порозумінь» з кандидатом, стають базою для формування в рекрутера висновку чи гідний шукач посади, чи – ні.

На думку авторів, відповідність кандидата щодо вакансії, має визначатися лише «вузькопрофільним» опитуванням, яке визначить досвід та рівень знань людини.

За інформацією Jobs.ua, не всі подібні питання будуть заборонені. Зокрема, відомо що закон буде запобігати появі таких питань, як запити про сімейний стан кандидата, його перебування у романтичних стосунках, надання інформації про стан здоров’я, склад родини, причини звільнення з попереднього місця роботи або рівень заробітної плати, що отримував кандидат.

Щодо українських зарплат, нагадаємо, що з початку прийдешнього року збільшиться розмір «мінімалки». Таким чином, у 2020-му мінімальна заробітна платня складатиме суму 4 723 гривні на місяць, що на 550 гривень більше, ніж сучасний її показник.

Згідно з рейтингом середніх розмірів заробітних плат українців, про які проінформувала громадян Державна служба статистики, умовними лідерами стали кияни та ті особи, що працюють у столиці. Середні показники грошових винагород, які пропонує місцевий ринок праці становлять 15 862 гривні на місяць, й за затвердженням працівників Держстату, це майже на 50% вище, ніж в усіх інших регіонах України.

Далі розташувався ринок праці Донецької області. Громадяни, які працюють на території, підконтрольній Україні, в середньому, отримують близько 11 952 гривні щомісячно.

Київська область посягає третє місце із середнім доходом (зп) у 11 325 гривень, що людина отримує кожен місяць.

Дніпропетровська область пропонує заробітки на рівні 11 157 гривень, займаючи четверте місце умовного рейтингу.

П’яте місце отримала Запорізька область із середньою зарплатнею у 10 734 гривні.

У той самий час, Чернівецька та Херсонська області, очолюють анти рейтинг цих досліджень. Так, працівники у цих областях можуть розраховувати лише на заробітну платню із середнім показником у 8 211 гривень на місяць.

Дивлячись на цифри, наданні Державною службою статистики, слід пам’ятати, що це – середні суми заробітних плат без врахування податкових відчислень.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх