RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. На работе
  5. Представники творчих професій: як залишатися в тонусі попри війну?

Представники творчих професій: як залишатися в тонусі попри війну?

16.05.2022 304
Представники творчих професій: як залишатися в тонусі попри війну?

Представники творчих професій: як залишатися в тонусі попри війну?

16.05.2022     304

Творчість – тонка матерія. Якщо немає натхнення творити, сильно не розженешся. Дизайнерам, контент-менеджерам та іншим творчим людям потрібно постійно генерувати нові ідеї, бо це основна складова їхньої професії. Але як зібратися з думками, коли в країні війна і тривожні новини змінюють одна одну? Портал з працевлаштування Jobs.ua спробував розібратися, як представникам творчих професій залишатися в тонусі попри війну.

В чому полягає проблема?

Справа в тому, що творчим людям, окрім загального стресу через війну, додаються ще й професійні проблеми. І справді – як творити, коли такий жах відбувається навколо? Переживання за близьких людей, непевне майбутнє тільки додає тривожності, а в таких умовах складно придумувати щось нове та оригінальне. Виходить замкнуте коло, з якого непросто вибратися. І ви перебуваєте в цьому замкненому колі, якщо вас щодня турбують питання на кшталт:

  • Вже підступає дедлайн, як упоратися з усіма завданнями?
  • Чому я не можу зосередитися і почати виконувати завдання?
  • Час іде, а я ще нічого не придумав… як зрушити роботу з місця?
  • Поки я тут жаліюся, в інших людей ще гірше – хтось втратив рідних людей, хтось – домівку, а хтось взагалі змушений покинути країну та поневірятися на чужині;
  • Я маю придумати ідею, ну ж бо – придумай хоч щось…

Вам це знайомо, чи не так? То що ж робити в цій ситуації?

По-перше, не знецінюйте свої відчуття

Важливо збагнути, що неможливо генерувати нові ідеї, керуючись тільки почуттям обов’язку. Пробачте собі постійне переживання негативних емоцій та моменти апатії. Подумайте про те, що ваш душевний біль та відчуття стресу – ознака того, що вам не байдуже; не применшуйте свої переживання тільки через те, що навколо відбувається війна. Тільки так ви маєте шанс вирватися з кола постійних звинувачень самого себе.

Те, що ви робите, теж важливо

Подумайте також про те, наскільки ваша робота важлива. Адже вона дає змогу іншим людям бодай на трохи часу відволіктися від думок про війни. Усміхнутися, зрештою, додати трохи світлих барв у похмуре сьогодення.

Поки ви працюєте і отримуєте заробітну плату, ви допомагаєте економіці. А бізнес, у якому ви задіяні, надає робочі місця, допомагає волонтерам та армії. Хіба ж це не важливо?

Як почати творити знову?

Звісно, універсального рецепту тут немає. Кожен по-своєму генерує натхнення і підходить до пошуку нових ідей. І все ж маємо для вас декілька порад.

Не потрібно затягувати з першим завданням. Оберіть найлегше, щоб з чогось почати. І навіть якщо результат не сподобається вам, продовжуйте виконувати завдання. Це потрібно для того, щоб увійти в ритм.

Структуруйте свою роботу. Почніть з найменш креативних завдань, і просувайтеся до таких, які потребують все більше креативу. Таке поступове нарощення творчих зусиль не дасть вашій креативній машині «заглохнути» на пів дорозі. Та й перевантажувати себе не потрібно, бо за один раз навряд чи вийде відновити своє творче бачення.

Підтримка інших людей. Тим, хто працює в команді, радимо звертатися за допомогою до своїх колег. Зараз нам потрібно всіляко підтримувати один одного. Пам’ятайте, що сьогодні важко – вам, а завтра, можливо, буде важко їм. Взаємодопомога і дружня порада допоможуть вам лишатися в тонусі.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх