RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Работа в Интернет
  5. Професії в яких можно поєднати роботу та виховання дітей

Професії в яких можно поєднати роботу та виховання дітей

15.12.2022 1172Автор: Лоліта Платошкіна
Професії в яких можно поєднати роботу та виховання дітей

Професії в яких можно поєднати роботу та виховання дітей

15.12.2022     1172Автор: 

Виховання дітей вимагає від батьків абсолютного задієння в цей серйозний процес. Поєднувати роботу, професію та виховання дітей іноді досить непросто, адже обидва процеси є безперервними та вимагають витрат вашого часу, зусиль та абсолютної уваги. І пандемія, і повномасштабна війна, і постійні перебої електроенергії змусили багатьох спеціалістів змінити не тільки власні графіки роботи, а й місця роботи, щоб мати гнучкі розклади, продовжувати заробляти, але й приймати активну участь у вихованні, навчанні дитини.

Ще п’ять років перед цим ми могли тільки мріяти відшукати таку роботу, в якій можна було б обрати вільний графік праці чи віддалену роботу. Складно було уявити собі роботу без конкретного місця роботи, офісу та ділових костюмів. А сьогодні вже неможливо уявити повернення бізнесу на 100% в офіси з дистанції.

Професії, які легко поєднувати з вихованням дітей

З початку повномасштабної війни велика кількість спеціалістів втратила місця роботи. Однією з причин стало саме робота, яка вимагала особистої присутності в офісі чи іншому конкретному місці, і яку на той час просто неможливо було виконувати в такому форматі. Тому, звісно ж, існують професії, які вимагають обов’язкової присутності в офісі чи на конкретному місці роботи. Це ряд професій, обов’язки яких вимагають:

  • особистий контакт з клієнтом, консультації чи окремі види продажів;
  • експлуатація та ремонт транспортних засобів, обладнань, об’єктів на місці виробництва тощо;
  • безпосередній контакт чи нагляд об’єктів, чи предметів підвищеної небезпеки;
  • обов’язкова присутність фізичної особи задля виконання державної служби, комунальних послуг тощо.

Тобто, існує певний спектр професій, які неможливо виконувати дистанційно, що вимагають присутності й повного включення. Але існують й ті, що цілком можливо виконувати на відстані.

Хотіли б ви працювати в зручних для вас умовах, самостійно будувати власний робочий графік і при цьому поєднувати виховання дитини? Якщо ви завжди мріяли про це, то вам обов’язково потрібно ознайомитися з найбільш популярними професіями в інтернеті, які дозволяють працювати дистанційно прямо з вашого будинку і відчувати себе більш вільно. Сьогодні пропонуємо ознайомитись з ними більш детально та обрати для себе найзручнішу, змінивши тим самим рівень якості життя. Знайоммося з ТОП-ом професій, обіймаючи посади яких, ви зможете займатися вихованням дитини без шкоди робочому процесу.

Digital-маркетинг

Інтернет-маркетинг і справді може стати для багатьох спеціалістів можливістю поєднувати роботу та виховання дитини. По-перше, інтернет-маркетинг - гнучка сфера діяльності, яка не наполягає на присутності спеціалістів в офісі й може дозволити робітникам працювати дистанційно. По-друге, це досить прибуткова галузь, що дозволить вам поєднувати заробіток й виховання. Можливі спеціальності, які можна зайняти:

Email-маркетолог (Спеціаліст, що займається просуванням товарів чи продуктів через Email розсилку. В його обов’язки входить складання тексту електронного листа й охоплення більшої аудиторії через розсилку задля отримання прибутку. Добре, що виконання цих дій не потребують прив’язки спеціаліста до місця роботи й всі ці задачі можливо виконувати віддалено).

SEO-спеціаліст (Спеціаліст, що забезпечує стабільне зростання позицій сторінок сайту в мережі. Такий фахівець відповідає за те, щоб вебсайт отримував високий рейтинг за різними пошуковими термінами).

PPC-фахівець (Робота, що також можна виконувати у зручний час дистанційно. Завдяки рекламі в інтернеті, спеціаліст привертає увагу більшої частини аудиторії).

Робота з контентом й текстом

Ще одна сфера, яка не вимагає особистої присутності в офісі, проте вимагає досить якісної та уважної роботи з текстом чи контентом.

Коректор (Спеціаліст, що може забезпечити собі заробіток, працюючи віддалено за гнучким графіком. Проте слід пам’ятати, що така робота вимагає від співробітника певних умов: високої кваліфікації та знань, концентрації та уваги).

Копірайтер (Навіть ті спеціалісти, хто опанували тонкощі написання текстів, можуть заробляти непогані гроші. При цьому вони будуть знаходити час для виховання дітей та особисті справи).

Редактор (Редагування тексту не вимагає так само прив’язки до офісу, часу виконання роботи. А це значить, посідаючи цю професію, ви можете самі обирати графік роботи для коригування текстів).

Комп’ютерний набір (Якщо вмієте швидко набирати текст з мінімальною кількістю помилок і знаєте, як працювати з електронною таблицею Excel, введення даних може стати чудовим способом заробітку у вільний час. А все, що вам потрібно для цього, щоб отримати одну з таких вакансій: комп’ютер, інтернет та здатність вловлювати дрібні деталі).

Продажі

Продавець (Одна з найприбутковіших сфер діяльності - продажі. Щоб бути хорошим спеціалістом, треба мати хист та набір комунікативних якостей. Багато вакансій онлайн-продажу вимагають лише підключення до інтернету та можливості дзвонити та спілкуватися з потенційними клієнтами. Для багатьох спеціалістів це прекрасний спосіб поєднати улюблену справу і батьківські обов’язки).

продажі

Консультант (Спеціаліст, що так само впливає на продажі товару чи продукту. Якщо робота не вимагає обов’язкової взаємодії з клієнтом чи товаром, то цілком можливо консультувати на відстані в телефонному режимі).

IT-сфера

Графічний дизайнер (Спеціальність цілком може дозволити собі виконувати роботи дистанційно, дотримуючись технічних завдань та вимог від роботодавця. Щоб опанувати цю професію, достатньо пройти певні курси та здобути вміння на основі практики).

Тестувальник (Спеціаліст відвідує вебсайт або використовує програми для виконання конкретних поставлених завдань. Деякі компанії шукають тестувальників без досвіду розробки, оскільки це дає краще уявлення про те, як пересічний користувач буде взаємодіяти з їхнім сайтом. І хоча етап навчання краще проходити в офісі, проте активний етап роботи не потребує роботи з офісу).

Програмісти та web фахівці (Велика кількість спеціалістів з розробки, створення та просування сайтів трудяться як на базі профільних компаній, так і дистанційно. Спеціальність ще досить довгий час буде займати лідуюче місце серед високої оплати та попиту).

Доставщик (І, навіть, доставщик предметів, продуктів через різні служби та ресурси дозволяє батькам бути гнучкими та заробити. Виконувати обов’язки спеціаліст може навіть вирішуючи власні справи, або ввечері після повернення з роботи чоловіка/дружини, міняючи один одного. Іноді на доставку можна взяти з собою дитину, дотримуючись правил безпеки.

Бухгалтер (Онлайн-бухгалтерія передбачає віддалену роботу з різними партнерами, клієнтами, допомагаючи підтримувати їхній бізнес, керуючи нарахуванням заробітної плати, грошовими потоками, транзакціями та банківськими виписками).

Перукар чи стиліст (Спеціаліст, який цілком може організувати зручний особисто для нього графік роботи, встановлюючи дати та час прийому. Стиліст може проводити зустрічі та обговорення онлайн, що також не віднімає багато часу і зусиль).

Блогер (Більшість блогерів на сьогодні працюють дистанційно, самостійно визначаючи партнерів для співпраці, місце та час роботи. Вони працюють на себе, на свою трастовість, а тому незалежні окремі спеціалісти, які ідеально поєднують роботу і сімейне життя).

Щоб ефективно працювати вдома, спеціалісту потрібно створити правильне робоче місце, яке буде позитивно впливати на продуктивність. А для цього мати комп’ютер чи ноутбук, підключення до інтернету й безпеку. Також потрібно домашнім чітко окреслити часи вашої роботи та потреби в тиші, спокою й не залученості в цей час. Узгодьте це з домашніми, які можуть доглянути в цей час дитину та приділити їй увагу. Все більше професій з кожним роком трансформуються з метою зробити можливою й доступною роботу з дому. Все більше роботодавці змінюють внутрішні процеси, щоб дати змогу членам команди працювати віддалено, адже для самого роботодавця це дає більше плюсів, серед яких чи найважливіший це економія витрат на офіс. Якщо ваша спеціальність наразі не може виконуватися дистанційно і так збіглося, що ви задумуйтесь про зміну професії, радимо розглянути вищевказані професії.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх