RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Работодателю
  4. Рынок труда Украины
  5. Проведення весняно-польових робіт в умовах воєнного стану: що потрібно знати?

Проведення весняно-польових робіт в умовах воєнного стану: що потрібно знати?

28.04.2022 371
Проведення весняно-польових робіт в умовах воєнного стану: що потрібно знати?

Проведення весняно-польових робіт в умовах воєнного стану: що потрібно знати?

28.04.2022     371

Міністерство аграрної політики України розробило комплекс заходів, спрямованих на забезпечення продовольчої безпеки нашої країни. Серед таких заходів, зокрема, рекомендації для аграріїв щодо вчасного та безпечного проведення весняно-польових робіт в умовах воєнного стану. Портал з пошуку роботи та працевлаштування Jobs.ua дізнавався, які основні положення розроблених Мінагрополітики рекомендацій.

Чому це важливо?

На жаль, уже відомі випадки, коли сільськогосподарська техніка наїжджала на міни, залишені російськими окупантами. Приміром, 27 квітня на Київщині під час польових робіт підірвався трактор. На щастя, водій трактора вижив, а от трактору не пощастило – його фактично розірвало надвоє. І це не поодинокий випадок: 14 квітня на Чернігівщині на міні підірвався трактор з причепом. Тракторист, на жаль, загинув на місці. Тому найперше і найважливіше, що потрібно запам’ятати жителям Чернігівщини, Харківщини, Сумщини та Київщини – не пересуватися сільськогосподарським транспортом узбіччями, лісосмугами та нерозораними полями, адже вони можуть бути заміновані. Нагадуємо, що при виявленні підозрілих предметів негайно телефонуйте ДСНС або в поліцію, але в жодному разі не торкайтеся цих предметів. В такій ситуації повинні працювати професіонали.

Рекомендації Мінагрополітики – основні положення

Для забезпечення усіх належних умов праці під час проведення весняно-польових робіт в умовах бойових (воєнних) дій агропідприємствам рекомендовано дотримуватися наступних заходів безпеки:

  1. Перш ніж проводити весняно-польові роботи, керівники агропідприємств разом із працівниками ДСНС та поліції повинні здійснити перевірку сільськогосподарських угідь та прилеглих до них ділянок на наявність мін, нерозірваних снарядів, вибухових пристроїв та інших підозрілих предметів, які можуть становити загрозу життю працівникам;
  2. Щоб забезпечити доставку, транспортування усіх необхідних матеріалів до місць виконання польових робіт, робітники ознайомлюються з безпечними маршрутами, відхилятися від яких не рекомендовано;
  3. Обробляти поля потрібно в умовах достатньої видимості, тобто у денний час;
  4. Працівники агропідприємств, які відповідають за охорону праці, проводять з робітниками відповідні інструктажі;
  5. Сільськогосподарська техніка та обладнання, які вирушають «в поля», повинні бути технічно справними.

Що робити, якщо на полі чи біля поля виявлено підозрілий предмет?

Дотримуйтеся чіткого алгоритму дій, якщо на території сільськогосподарських угідь виявлено щось підозріле:

  • Не гаючи часу, телефонуєте за номером 101 (служба порятунку) або 102 (поліція);
  • Попереджаєте перехожих та місцевих мешканців про можливу небезпеку;
  • Очікуйте на прибуття працівників рятувальної служби та поліції, позначте небезпечне місце та віддаліться на безпечну відстань, не менше 100 метрів;
  • В жодному разі не торкайтесь предмета, не пересувайте його і не пробуйте здійснювати на нього будь-який вплив (звуковий, світловий, тепловий чи механічний). Пам’ятайте, нехтування правилами безпеки можуть нести загрозу життю.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх