RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Работодателю
  4. Все о подборе персонала
  5. Рекрутинг під час війни

Рекрутинг під час війни

16.06.2022 582Автор: Лоліта Платошкіна
Рекрутинг під час війни

Рекрутинг під час війни

16.06.2022     582Автор: 

Чи оговтався ваш бізнес після першого шоку війни? Багато роботодавців підлаштовують свій бізнес під нові умови сьогодення, намагаються врівноважити власну корисність країні та здобуток. Все це вимагає нових підходів до керування, переформотування команди та найму спеціалістів в команду. Звісно ж слід закривати свої потреби тут і зараз, та й про перспективу на майбутнє також слід думати. Саме тому при підборі спеціалістів в команду менеджери з персоналу орієнтуються на тих спеціалістів, які витратять найменше часу на включення в роботу.

Особливості рекрутингу під час війни

Хоч роботодавці й шукають спеціалістів з досвідом, запити здобувачів йде на пошук роботи без досвіду. Понад 40% спеціалістів різних галузей втратили місце роботи, вимушені були залишити свої домівки та евакуюватися в інші міста чи країни. Тому вони шукають різні можливості і різні вакансії для власного виживання. На жаль, біржа праці може запропонувати релевантні вакансії не всім, хто звертається про допомогу. Тому багато спеціалістів залишається в статусі пошуку.

Ще одна особливість - посилилась конкуренція на закордонні проекти. Всі ті, хто раніше відкладав співпрацю з закордонними замовниками, наважились і вийшли на міжнародний рівень, чим посилили конкуренцію. Тимчасовий прихисток в різних європейських країнах також надав можливість спробувати себе в різних проектах.

Події останніх місяців змістили пріоритетність здобувачів в сторону стабільних, прибуткових компаній з чіткою проукраїнською позицією.

Виникла потреба в мультифункціональних спеціалістах, що в своїй сфері чи напрямку можуть виконувати паралельно різну роботу під завдання чи проект на випадок випадіння когось з проекту тощо.

Як шукати спеціалістів в команду під час війни

Оцініть та перевірте ресурси

Перш ніж розміщувати вакансію, проаналізуйте та запитайте у команди, чи може хтось тимчасово чи фрілансом закрити це завдання чи вакансію. Багато хто зі спеціалістів в пошуку додаткового заробітку готові підхопити та долучитися до виконання. Це дешевше, це швидше, енергоресурс спеціаліста вам вже відомий.

Оцініть вартість пропозиції

1. Перевірте вартість на ринку праці на сьогодні.

2. Оцініть різницю між зарплатами в команді та середньостатистичною на ринку праці.

3. Оцініть наскільки важливий наразі такий спеціаліст.

4. Закриваючи вакансію, звертайте увагу на відповідність рівня та кількості скілів заробітній платі, що будете пропонувати.

Визначіть під який ринок ви будете шукати спеціаліста

Якщо ви шукаєте спеціаліста під закордонні проекти, то звертайте уваги на рівень знання аноземної мови чи проходження курсів іноземних мов. Наявність цього скілу значну спрощує та пришвидшує співпрацю зі спеціалістом.

Підготуйте план першого етапу співбесіди-онлайн

Підберіть перелік питань як загальних, так і під кожного окремого спеціаліста (ті, що ви хотіли уточнити саме у нього). Утримайтесь від психологічного типу співбесіди. Проте обов’язково запропонуйте взяти на виконання тестове завдання для перевірки скілів.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх