RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Интересно о бизнесе
  4. Мужчины, которые изменили мир
  5. Розумний ризик? Справжній успіх!

Розумний ризик? Справжній успіх!

15.05.2019 578Автор: Олександр Мавлідінов
Розумний ризик? Справжній успіх!

Розумний ризик? Справжній успіх!

15.05.2019     578Автор: 

Власна віра людини у те, чим вона займається – аспект, необхідний у кожній справі. Якщо до цього додати талант та здатність ризикувати – може вийти цікава історія успіху.

Jobs.ua пропонує поглянути на сміливі рішення та незвичні поступки звичайних людей, які не побоялися та були винагородженні за свої сміливі дії.

Еліша Отіс – винахідник безпечного пристрою для гальмування ліфтових кабін у випадку аварії троса, міг би й не увійти до лав історій успіху, якби мав сумніви щодо того, чим він займався.

Переїхавши до Нью-Йорку, де він мав відповідати за роботу по підйому вантажів на верхні поверхи будівель, Отіс зіткнувся з проблемами безпеки ліфтів того часу. Існуючи системи підйому були геть ненадійними та не мали жодних пристроїв, що мали забезпечити хоча який шанс на виживання у разі падіння кабіни чи платформи з висоти. До речі, такими механізмами людство того часу, користувалося задля промислових цілей. Тож, не маючи ліфтів для перевезення пасажирів, багатоповерхівок не будували, оскільки підійматися на верхні поверхи доводилося б, виключно, пішки.

Працюючи над проблемою, Еліша Отіс винайшов пристрій, який назвав «уловлювачем». Ідея полягала у тому, щоб надійно застопорити кабіну чи вантажну платформу, у якої раптово порвало троса підйомника.

Незважаючи на те, що експерименти доказували безпеку пристрою, страх перед численними падіннями ліфтів був настільки високим, що винахідника ніхто не бажав сприймати серйозно.

Не впадаючи у відчай, впевнений у користі винаходу для усього людства, у 1854 році Отіс, дочекався видатної виставки механізмів, що проходила в Нью-Йорку та влаштував ефективну презентацію свого пристрою.

Щоб привернути увагу до того, наскільки безпечним є ліфтовий уловлювач, Отіс самостійно піднявся у кабіні ліфту, що був обладнаний пристроєм, а потім…. його помічник перерізав ліфтовий трос на очах сотень глядачів.

Кабіна не впала й вже за три роки Отіс побудував та встановив перший пасажирський ліфт у світі. Поступово, його компанія стала відомою та очолює рейтинги крупних холдингів й зараз.

А людство, отримавши безпечний ліфт, почало будувати «у висоту», створивши перші хмарочоси та повністю вирішивши проблему економії землі та надання можливості великої кількості людей оселятися у великих містах.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх