RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Это важно знать каждому
  5. Розвиваємо амбідекстрію – як це допоможе вам у роботі?

Розвиваємо амбідекстрію – як це допоможе вам у роботі?

16.06.2022 2035
Розвиваємо амбідекстрію – як це допоможе вам у роботі?

Розвиваємо амбідекстрію – як це допоможе вам у роботі?

16.06.2022     2035

Амбідекстрія – це володіння обома руками без яскраво вираженої «сильної» руки (правша чи лівша). Серед відомих людей теж були амбідекстри: так, амбідекстрами були Леонардо да Вінчі, Нікола Тесла та Джиммі Гендрікс. Амбідекстрія буває вродженою або ж її можна розвинути в результаті тренувань. Про це й поговоримо в цій статті, а також про те, як розвиток амбідекстрії допоможе вам у роботі.

Для чого вам амбідекстрія?

Все просто насправді. Розвиваючи свою слабку руку, ви сприятимете утворенню нових нейронних зв’язків у своєму мозку. Більше нейронних мереж – більш «прокачаний» мозок. З часом ваше мислення стане якіснішим, глибшим. Ви просто це відчуєте в певний момент. Можливо, станете зауважувати взаємозв’язки між речами, які раніше не помічали; почнете знаходити більш нестандартні та оригінальні рішення при вирішенні робочих завдань; словом, ваше мислення перейде на новий рівень.

Але спочатку для цього потрібно буде потрудитися. Приміром, якщо ви поставите собі завдання на це літо – максимально розвинути слабку руку, – ви досягнете цілі за умови щоденних тренувань, звісно.

А тепер давайте з’ясуємо, як саме розвивати слабку руку.

Письмо

Перше в нашому списку – навчитися писати слабкою рукою так само вправно, як ви робите це своєю сильною рукою. Приділіть цьому завданню щодня 10-20 хвилин, і через декілька місяців ви «не впізнаєте» свою слабку руку.

Придбайте нелінований блокнот на 80-100 листів, і щодня списуйте мінімум один лист. Використовуйте для цієї справи як ручку, так і олівець – щоб урізноманітнити цей процес. Якщо працюєте олівцем, користуйтеся також гумкою – знову ж таки, тримайте її слабкою рукою.

Що цікаво, в перші тижні ваш мозок страшенно опиратиметься новому і незвичному для себе заняттю. Але все, що залишається вам у цьому випадку – проявляти наполегливість та не збавляти обороти. Крім того, це ж абсолютно безкоштовно!

Вилка, ложка, кружка

Влаштовуйте собі щодня такі цікаві квести – пийте каву чи чай, тримаючи кружку іншою рукою. Насипаючи в кружку каву, чай чи цукор, тримайте чайну ложечку слабкою рукою. Те саме робіть, коли снідаєте, обідаєте чи вечеряєте. Ви здивуєтеся, наскільки ваша власна рука не хоче вас слухатися. Ваше завдання – опанувати іншу руку настільки, щоб не відчувалося різниці, коли ви сідаєте за стіл і берете столове приладдя слабкою рукою.

Додамо сюди також миття посуду. Перетворіть цю важливу справу на ще одну вправу зі слабкою рукою. Тільки будьте уважними з тарілками чи чашками, щоб вони «вижили» після проходження цього квесту.

Миємо посуд слабкою рукою

Мишка

Не зупиняйтеся лише на письмі чи столовому приладді. Перекладіть мишку в ліву руку і досягніть такого рівня володіння, як і правою рукою. Так, на початку буде дуже незручно, але з часом ви настільки звикнете користуватися мишкою лівою рукою, що практично не відчуватимете різниці.

Інші заняття

Чим би ви не займалися протягом дня, намагайтеся по максимуму «включати» слабку руку. Щоденне чищення зубів, застібання ґудзиків на сорочці чи блискавок, відкривання дверей чи користування смартфоном – усі ці буденні заняття довірте слабкій руці.

Що ще сюди можна додати? Приміром, маєте власну ділянку землі, дачу? Чудово, перекладіть дзеркально сапку чи лопату, коли оброблятимете городину. Плануєте зайнятися дрібним ремонтом? Пробуйте скористатися молотком чи шурупокрутом, тримаючи їх у лівій руці. Так, це страшенно незручно, але ви маєте чудову нагоду прокачати разом із амбідекстрією власне терпіння та витримку. Повірте, ви все зможете, все вам вдасться. Але працюйте повільно, не потрібно поспішати. Поспіх тут може лише зашкодити. Крім того, це дозволить уникнути травм, які вам геть не потрібні.

Ніж

Після того, як навчитеся впевнено тримати і користуватися ложкою та вилкою, тільки тоді можете братися за ніж слабкою рукою. Раніше не потрібно цього робити, адже можна серйозно поранити свої пальці (а це, самі розумієте, геть зайве). Зрозуміло, що працювати з ножем потрібно вдумливо та дуже акуратно, адже це не ложка чи вилка. Щоразу вивіряйте, де перебувають пальці вашої ведучої руки, щоб не підставити їх під ніж.

Як же це чудово!

А тепер уявіть собі – декілька місяців ви старанно розвивали слабку руку, їли-писали-чистили зуби, трохи мучилися від дискомфорту, рука вперто не хотіла слухатися вас, мозок пручався… Але через декілька тижнів ви раптом почали зауважувати, що ложка і вилка вже досить впевнено тримаються в лівій руці (для лівшів, звісно, все навпаки), ви впевнено доносите їжу від тарілки до рота – хіба це не прекрасно? Ваше письмо теж стало впевненішим, кожна буква пишеться практично з такою ж швидкістю, наче це ваша ведуча рука. Бінго! Ціль досягнута.

Амбідекстрія та робочі завдання

А тепер ми підійшли до вкрай важливого питання – навіщо це потрібно? Навіщо розвивати слабку руку та ставати амбідекстром? Повірте, ви самі з часом дасте собі відповідь на це питання. Адже протягом цього часу, коли ви розвиватимете слабку руку – розвиватиметься також ваш мозок. Ви й самі здивуєтеся, наскільки легко почнете виконувати певні творчі завдання. Ви зможете поглянути на звичні речі під іншим кутом зору, а це саме те, що іноді так не вистачає при вирішенні робочих завдань.

Що цікаво, це свого роду прокачка мозку в домашніх умовах. Абсолютно безкоштовно, що теж важливо. На жаль, багато людей нехтують такими речами, бо вважають, що за щось цінне та важливе обов’язково потрібно викласти кругленьку суму. Але це не так.

Крім якіснішого вирішення робочих завдань, ви відкриєте нові грані своєї особистості. Складно сказати, як це проявиться конкретно у вашому випадку, але ви неодмінно це відчуєте. Можливо, зацікавитеся мистецтвом, почнете малювати, чи відкриєте для себе захоплюючий світ коміксів. Можливо, зацікавитеся іншими сферами діяльності, на які раніше не звертали уваги. Одне можна сказати напевно – ви станете іншою особистістю, кращою версією самого себе.

Хіба це не прекрасно?

Читайте также

  • Розміщення вакансій на сайті Jobs.ua19 Август, 2024

    Jobs.ua хоче підтримати Кращих Роботодавців і розширити можливості Шукачам роботи у важку хвилину, тому продовжує працювати в галузі працевлаштування та зберігає знижки і можливість безкоштовного розміщення вакансій для роботодавців.

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх