RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Новости Украины и мира
  4. Блог Jobs.ua
  5. Шукаєте роботу в Україні під час війни? Чи достатньо пропозицій по вашій спеціалізації?

Шукаєте роботу в Україні під час війни? Чи достатньо пропозицій по вашій спеціалізації?

5.09.2022 392
Шукаєте роботу в Україні під час війни? Чи достатньо пропозицій по вашій спеціалізації?

Шукаєте роботу в Україні під час війни? Чи достатньо пропозицій по вашій спеціалізації?

5.09.2022     392

В серпневому опитуванні портал з пошуку роботи Jobs.ua зачепив вельми дражливу тему. Адже тематика пошуку роботи під час війни для багатьох людей є вкрай болючою та нагальною. В опитуванні, зокрема, підіймалося також питання, чи достатньо пропозицій по вашій спеціалізації на нинішньому ринку праці. Поглянемо на результати опитування.

За який варіант користувачі сайту віддали найбільше голосів?

На питання чи «Шукаєте роботу в Україні під час війни? Чи достатньо пропозицій по вашій спеціалізації?» респондентам пропонувалися чотири варіанти відповідей:

Перший варіант відповіді «Так, відповідних вакансій багато» виявився найменш популярним. За нього віддали свої голоси всього лиш 5% опитаних;

За другий варіант «Так, але доводиться також розглядати варіанти роботи не за фахом» віддали свої голоси 17% респондентів;

За третій варіант «На жаль, пропозицій з моєї професії зараз дуже мало» свій голос віддав фактично кожен другий з тих користувачів сайту (56%), які люб’язно погодилися взяти участь в опитуванні;

І, нарешті, за четвертий варіант відповіді «Маю вузьку спеціалізацію, тому й до війни відповідних місць роботи було не багато» висловилася п’ята частина опитаних, а якщо точніше – 21%.

Про що свідчать результати опитування?

Якщо припустити, що за третій варіант відповіді віддали свої голоси представники різних професій – що є цілком очевидним, зрештою – то виявиться, що з вакансіями зараз скрутно в усіх сферах праці. Навіть якщо говорити про сферу ІТ, перспективнішої за яку годі шукати в наш час – навіть у середовищі айтішників кількість вакансій зменшилася, якщо порівнювати з довоєнним часом. Тим паче, бурхливий розвиток ІТ-сфери в нашій країні гальмує війна. Зрозуміло, що після завершення війни ринок ІТ оживе з подвоєними силами, але все це в майбутньому. Хоча, якщо говорити про теперішнє, і якщо говорити саме про айтішників, а особливо тих ІТ-спеціалістів, які наполегливо опановують англійську мову – за них можна не переживати. Вони через деякий час вийдуть на міжнародні біржі фрілансу та почнуть заробляти там, працюючи в якості фрілансера або ж підшукавши собі компанію з гідними умовами праці. Те саме можна сказати за представників інших професій, яким для роботи потрібен лише ноутбук та/чи смартфон і підключення до Інтернету.

Але багатьом іншим професіям «пощастило» менше. Їх не можна «діджиталізувати» та перевести у віртуальну площину. Які тут варіанти, якщо вакансій по своїй спеціальності немає? Або хапатися за будь-яку роботу, сезонну чи ні, та перебиватися випадковими заробітками, або ж перевчатися на іншу спеціальність. Втім, перевчатися ніколи не пізно, і якщо ви ретельно все зважите, яка сучасна професія до вподоби саме вам – бажаємо натхнення та успіху в цій цікавій та непростій справі. Інтернет для того й створювався, що можна було відшукати всю потрібну для себе і для свого розвитку інформацію.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх