RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Новости Украины и мира
  4. Новости
  5. Три варіанти початку нового навчального року: до чого готуватися батькам і вчителям

Три варіанти початку нового навчального року: до чого готуватися батькам і вчителям

20.07.2020 430
Три варіанти початку нового навчального року: до чого готуватися батькам і вчителям

Три варіанти початку нового навчального року: до чого готуватися батькам і вчителям

20.07.2020     430

Початок навчального року не за горами, який для працівників освітньої сфери, дітей і батьків доведеться зустрічати в нових умовах. Так, ми вже маємо досвід завершення навчального року в умовах пандемії, але зустрічати Перше вересня в таких нелегких умовах ще не доводилося. Як стало відомо Jobs.ua, на сьогоднішньому засіданні, який провів Комітет освіти, науки та інновацій, було озвучено деякі майбутні положення щодо того, як розпочнеться навчальний рік в освітніх закладах.

В залежності від рівня захворюваності, уряд дозволить розпочати навчання з врахуванням одного з трьох можливих сценаріїв розвитку епідеміологічної ситуації.

1. Якщо через місяць зафіксують низький рівень захворюваності, заклади освіти будуть відвідуватися в звичайному режимі;

2. У випадку високого рівня захворюваності освітній процес і надалі минатиме в дистанційному режимі;

3. Якщо буде зафіксовано середній рівень захворюваності, уряд прийме рішення здійснювати навчання в змішаній формі. Що мається на увазі під «змішаною формою»? Це означає, що навчання здійснюватиметься і дистанційно, і з відвідуванням закладів освіти з дотриманням дистанції та забезпеченням всіх санітарних норм.

Найближчим часом Україну умовно розділять на зони, які визначатимуть рівень перебігу захворювання на COVID-19: «зелена», «жовта», «помаранчева» і «червона» зони. Навчальний процес не дозволять тільки в «червоній» зоні.

Найбільш імовірним в нашій країні прогнозується третій сценарій розвитку епідеміологічної ситуації. В цьому випадку рекомендації щодо організації навчального процесу будуть наступні:

  • Дотримання дистанції – в пріоритеті; також в пріоритеті використання засобів захисту (за певних умов, як наголосили під час засідання);
  • Масові заходи та екскурсії скасовуються;
  • Засідання педагогічних колективів відбуватимуться в дистанційній формі;
  • Працівники закладів освіти повинні будуть стежити за тим, щоб учні чи студенти не збиралися гуртом, щоб уникнути скупчення людей;
  • Розмежування потоків школярів (в залежності від віку);
  • Проведення деяких видів занять вітатиметься на свіжому повітрі;
  • Особи з груп ризику (наприклад, хто хворіє на діабет чи має проблеми з імунною системою) будуть проінформовані про те, що їм краще обрати форму навчання, яка найкраще відповідатиме питанню безпеки: віддалене навчання або екстернатна форма (спосіб навчання, коли дитина на заняття практично не з’являється, але має можливість користуватися шкільними підручниками, а також складає контрольні заняття в стінах навчального закладу);
  • Для молодшої школи дистанційний спосіб навчання повністю не застосують, оскільки уряд визнав це неприйнятним;
  • Чи закриватимуть заклади освіти – якщо виникне така потреба – на два тижні чи на сім днів, ще невідомо (подібне рішення ще не ухвалили);
  • Вчителів щотижня не тестуватимуть на наявність коронавірусного захворювання;
  • Іноземним студентам дозволено приїжджати в Україну на навчання.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх