RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Работодателю
  4. Рынок труда Украины
  5. У яких напрямках, уряд починає створювати нові робочі місця

У яких напрямках, уряд починає створювати нові робочі місця

15.05.2020 706Автор: Олександр Мавлідінов
У яких напрямках, уряд починає створювати нові робочі місця

У яких напрямках, уряд починає створювати нові робочі місця

15.05.2020     706Автор: 

За інформацією Jobs.ua, чергова інвестиційна компанія-іноземець, яка працює, зокрема й в Україні, погіршила прогнозовані показники розвитку нашої вітчизняної економіки, на які очікують цього року. Вже не вперше, аналітики інвестиційних компаній прогнозують зниження фактичного валового внутрішнього продукту нашої країни не менш, ніж на 7%. Щодо данних прогнозів по номінальному ВВП, вперше за всю історію України, його показники стануть менше на 5%, склавши майже 3,8 трильйонів гривень.

Звичайно, наявність такого факту проявиться на розмірі державного бюджету, поширюючи вже існуючий бюджетний дефіцит до 8% від фактичного ВВП. Згідно з даних аналізу інвестиційних експертів, не забариться й доларовий ВВП України, скоротившись на суму близько 20 мільярдів умовних одиниць, до відповідного рівню позаминулого року у 134,1 мільярд доларів США.

Бізнес та ринок праці країни, які вже зараз суттєво потерпають від економічної паузи, спричиненої карантином, скоріше за все, будуть вимушені у таких умовах, просувати процеси «відновлення» нормального ритму праці, трохи довше очікуваного.

Наразі, Кабінет міністрів України презентував та запустив перший етап плану «подолання безробіття, викликаного пандемією», що передбачає нові робочі місця українцям, що втратили роботу. Головна мета даної програми – створення не менш ніж 500 000 нових робочих місць у різних, здебільше, у виробничих сферах економічної діяльності. Для впровадження програми у життя, одразу, на її першому етапі, було профінансоване створення майже 217 000 таких робочих місць, про що відрапортувало Міністерство економіки України.

Вибір сфер діяльності, в яких будуть створені нові робочі місця для українців – результат колективного аналізу ситуації на вітчизняному та світовому ринках праці, над яким працювали разом, майже всі існуючи міністерства країни. Пріоритет у створені нових місць для роботи, отримали ті сектори економіки, що мають на сьогодення найбільші виклики та ті, в яких побудова робочих місць реальна справа та така, що не забиратиме багато часу.

Серед основних ресурсів, на яких базується дана програма уряду, основними називають:

  • допомогу з боку державних та комунальних підприємств країни;
  • обов’язкове надання бізнесу відповідних умов для реалізації мети проекту;
  • наявність дотацій з боку держави та отримання субвенцій низкою секторів діяльності та економічних галузей.

Поки що, точно відомо, що нові робочі місця, незабаром отримають наступні напрямки:

  • роботи у транспортній інфраструктурі;
  • підтримка та розвиток аграрного господарства;
  • фінпідтримка приватного бізнесу для додаткового рекрутингу;
  • робота у лісному господарстві;
  • рекрутинг працівників для роботи на підприємствах малого бізнесу та мікро-бізнесу;
  • будівництво інфраструктурних споруд, будівель та проектів;
  • діджиталізація документів та архівів;
  • будівництво доріг та магістральних шляхів;
  • озеленення та благоустрій міст та селищ;
  • робота з надання поштових послуг.

В Кабміні сподіваються на ефективну допомогу цієї програми у працевлаштуванні наших співвітчизників, які втратили свою роботу через карантинне закриття робочих місць.

З початку запровадження карантинних заходів у березні, в Україні додатково отримали статус тимчасово безробітного близько 197 000 її громадян, продемонстрував вдвічі більший показник у зрівнянні з цим періодом минулого року. 13 травня офіційний показник загальної кількості безробітних в країні сягнув 486 800 осіб.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх