RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Это важно знать каждому
  5. Виживання в умовах самоізоляції: як не втратити продуктивність в роботі

Виживання в умовах самоізоляції: як не втратити продуктивність в роботі

18.05.2020 476Автор: Олександр Мавлідінов
Виживання в умовах самоізоляції: як не втратити продуктивність в роботі

Виживання в умовах самоізоляції: як не втратити продуктивність в роботі

18.05.2020     476Автор: 

Ізольована людина через певний час, починає відчувати стрес – й, це цілком доведений факт. не дарма, у низці розвинутих країн вважають, що, навіть, за гратами, осуджений має проводити не більш ніж рік-півтори, принаймні за нетяжкі злочини. Саме цей термін здатен «позитивно» вплинути на переосмислення» вчинків людиною, а все, що буде «зверху» цього – лише посприяти її подальшій асоціальності.

Що й казати, коли більшість людей сьогодення, опинилося в умовах добровільної ізоляції. Неочікувана вимога сидіти вдома суттєво «вдарила» навіть по тим, кому повезло зберегти роботу. якщо, перші дні або, навіть, тижні здавалися такими, «що можна побороти», наприкінці двомісячного терміну, більшість з нас вже відчувають дискомфорт та безлад в думках та справах, що, звичайно, відображується й на результатах віддаленої роботи.

Заклики відомих осіб до сприйняття самоізоляції, як способу укріплення власних можливостей та росту особистості, сьогодні здаються чимось на кшталт, набридливої реклами. Проте, навіть, якщо ви й не вірите у такі можливості, вам треба зосередитися та розпочати справжню боротьбу зі своїм станом, що наражає на ризики близької депресії. Тим паче, що остаточного терміну закінчення карантинної самоізоляції ніхто поки що не знає, а як то кажуть «треба жити далі».

«Я більше так не можу»

З кожним ранком людині все важче прокидатися у час, що вона визначає, як робочий. Також, гра у переодягання з домашнього у робочий одяг, вже не здається чимось таким, що може дійсно створити навколо робочу обстановку. Пригнічення від пасивного образу життя, викликає справжні хворобливі лінощі, які здатні супроводжувати вас та вашу справу ще довгий час після врегулювання ситуації.

Подолати такий стан можливо лише тим, про що вже казали не одноразово усі, хто лише мав таку змогу. Цей порятунок – складання ретельного плану дій на день, тиждень та, можливо, на більші терміни. Не просто складання, а детальне зазначення що, коли та як робити. До речі, у такому плані має бути не лише той час, що ви визначили робочим, а й увесь ваш час, що ви маєте зараз.

Також, план не спрацює, якщо ви не домовитися із самим собою про його безумовне дотримання. Безумовне – це означає неможливість відмов від здійснення його пунктів або перенесення того, що ви маєте зробити «зараз».

Карантинна «робінзонада»

Нестача спілкування – проблема, яка наздоганяє у такий ситуації, навіть тих, хто не є одинокими, оскільки родина, яку бачиш кожен день та увесь день, часто не може замінити те спілкування, до якого людина звикла під час свого «нормального життя». Що вже казати про тих, хто мешкає сам та вимушений боротися зі всіма жахами самоізоляції самотужки. Психологи в один голос запевнюють, що такі ситуації здатні вплинути на людину не менш негативно, чим самотність особистості на безлюдному острові.

Але, ми сьогодні маємо більш можливостей, ніж пан Робінзон свого часу, тож треба їх використовувати. Регулярне онлайн спілкування з тими, кого вам зараз бракує поруч, здатне суттєво допомогти у такому питанні. Різні можливості, що надають людині сучасні месенджери та інші програми для відео дзвінків, дозволять увесь цей непростий час не відчувати себе вигнанцем та спілкуватися з тим, з ким потрібно, майже повноцінно.

День, що схожий на минулий…

Мабуть, більшість з нас вже звернули увагу на те, що тепер, легко заплутатися у тому, який сьогодні день тижня, чи вихідний, чи умовно робочий. Така однотипність, також здатна вганяти людину у негативні депресивні стани, погіршуючи її психічне здоров’я.

Незважаючи на труднощі відокремлення робочих днів від «вихідних», намагайтеся все ж таки проводити уїк-енди трохи по-іншому.

Наприклад, починайте ранок вихідного дня з іншого ритуалу сніданку, аніж будні дні. Робіть або не робіть зарядку, виходячи з того, чи присутні такі вправи у ваших буденних ранках. Якщо, ви ще не махнули рукою на зміну домашнього одягу – наряджайтеся у вихідні трошки по-іншому, чим ви звикли вдягатися по буднях. Також, «суботні зустрічі із друзями» онлайн, можуть трохи полегшати ваше очікування нормалізації на карантині та зробити суботні вечори більш схожими на те проведення часу до якого ви звикли.

«Забагато» рідних та близьких

Проводячи увесь час поруч з близькими людьми, багато хто з нас починає відчувати нервове напруження, що виливається у сімейні конфлікти та інші прояви стресу, наражаючи на ризик розвалу людських браків та цілком вдалих родин.

Так, тривалий час поруч з тими, хто нам дорогий – ще те випробування. Спробуйте розділяти обов’язки та не знаходитися увесь час поруч. Наприклад, хтось готує, хтось проводить час з дітьми, хтось йде у магазин, хтось може виділити собі вільний час, щоб почитати чи подивитися улюблене кіно. До речі, у таких обставинах, допомагають доволі незвичні речі, а загальне проведення часу по вихідних, теж, допоможе «скучати» за цим протягом робочого тижня.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх