RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Денежный вопрос
  5. Як гармонічно поєднувати підробіток і основну роботу?

Як гармонічно поєднувати підробіток і основну роботу?

21.10.2019 556Автор: Олександр Мавлідінов
Як гармонічно поєднувати підробіток і основну роботу?

Як гармонічно поєднувати підробіток і основну роботу?

21.10.2019     556Автор: 

Підробіток – звичайний для сьогодення спосіб покращити своє матеріальне становище тим людям, кого не влаштовує заробітна платня на основному місці роботи. До додаткових робочих навантажень, що мають принести й додаткові гроші, часто вдаються фахівці різних напрямків, обслуговуючи у рамках свого професійного вміння декілька роботодавців, одночасно. Бухгалтери та дизайнери, копірайтери та консультанти, креативні робітники або спеціалісти з підбору кадрів: представники цих спеціальностей, можуть мати до десяти клієнтів одразу, якщо встигають надавати якісні послуги всім ним.

При цьому, не тільки фаховий напрямок стає основою для додаткового заробітку. Чимало фахівців у певних сферах діяльності, знаходять додаткову роботу у напрямках, що зовсім відрізняються від тих, де вони працюють постійно. Відкриваючи в собі таланти, можливості або, нарешті, ризикнув спробувати свої сили у тому, у чому ще не наважувалися, спеціалісти з одних професій, легко здобувають успіху у зовсім інших напрямках, часто змінюючи з часом, й основний вид своєї діяльності.

Як би там не виходило, але на певних етапах такого сумісництва, багато з робітників стикаються із проблемами гармонійного поєднання своєї основної роботи та привабливого підробітку. Неутримання цього балансу може обернутися проблемою для такого робітника, завдаючи перешкоди у належному виконанні його обов’язків. При цьому, такі перешкоди можуть «приходити», як з боку власних сил та можливостей «мисливців за двома зайцями», так й з боку роботодавців, серед яких чимало супротивників подібних «професійних поєднань».

Тож, й поради до вдалого поєднання підробітку й основної роботи, краще поділити на ці два основні напрямки «небезпеки».

Як вірно організувати «подвійну роботу» для себе самого?

Спочатку, слід зрозуміти які навантаження будуть для вас розумними й братися тільки за ту роботу, яку ви здатні подолати фізично. Це вбереже вас від зайвих перевтомлень, вигоряння на роботі та інших пагубних факторів, що можуть загрожувати вашій працездатності у цілому.

Правильне використання свого часу та дбайливе ставлення до кожної хвилини вашого робочого часу – стануть запорукою того, що ви будете встигати робити все, що спланували, вчасно.

Якщо, така можливість існує, спробуйте працювати віддалено, не гаючи час на приїзди та виїзди з вашого постійного місці роботи. Звичайно, що не кожна професія обумовлює такий графік, але, принаймні, із підробітком так вчинити можна, заздалегідь обговорюючи такі умови праці із роботодавцем.

Незважаючи на те, як сильно вам потрібні гроші (додаткові), не слід нехтувати й часом на відпочинок. Брак здорового сну та відпочинку, взагалі, вже не раз ставав серйозною проблемою для роботи та здоров’я багатьох трудоголіків. Для цього слід пам’ятати про те, навіщо ви так працюєте та робити все необхідне, щоб така сумлінна праця «на декілька фронтів» мала свої позитивні наслідки, не перетворюючись на роботу «заради грошей».

Не завадить й грамотна розстановка власних професійних пріоритетів. Рано чи пізно, але вам доведеться стикатися із ситуаціями у яких від вас вимагатимуть обирати чим займатися у подальшому. Тому, ви чітко повинні розуміти, що для вас є основною роботою, а що – лише бажаним підробітком.

работа и подроботка

«Й вашим, й нашим»: як втримати баланс та не сваритися з роботодавцем

Як вже говорилося вище, «час обирати» наздоганяє більшість робітників, що працюють не на одного роботодавця. Здебільш це трапляється у той час, коли про підробітки працівників дізнаються на їх основних місцях роботи. Так вже скалося, що більшість компаній негативно ставляться до роботи «на два фронти», вважаючи це проявом не лояльності з боку працівників та таким, що спонукає останніх виконувати роботу неналежно.

Так чи інакше, але максимальна чесність ще в самому початку вашої «подвійної» праці може стати у нагоді для вас й у майбутньому. У випадках, коли відверта розмова з керівництвом «заздалегідь» неможлива з будь-яких причин, спробуйте домовлятися тільки про свою віддалену роботу, без зайвих пояснень. Звичайно, щоб переконати керівника у доцільності таких кроків, треба мати щось, що може запевнити останнього у тому, що ваша ділянка роботи від таких змін не постраждає.

Якщо, ви змогли бути переконливими, уникайте в подальшому конфлікту інтересів, намагаючись щоб ваші роботи не заважали одна одної, й вам не довелося обирати щось одне тоді, коли ви до цього не готові.

Також, не буде зайвим й певний «робочий договір», який можна заключати із «роботодавцем-з підробітку». Це забезпечить гарантії отримання грошей за роботу, на якій ви не влаштовані офіційно та зможе стати гарантією вашого виконання договору, що зніміть необхідність зайвого контролю з боку нового керівництва.

Гармонійно поєднувати роботу та підробіток, у деяких випадках, допоможуть й сучасні високі технології. Так, вміння користуватися різними програмами зможе, наприклад, зекономити ваш час на відправку готових робіт замовнику, а диктофон чи камера допоможуть там, де є брак часу на фіксацію необхідної інформації класичним способом конспектування.

У будь-якому разі, треба розуміти, що такий графік не може існувати постійно. Тому, правильно поставлені цілі та час на їх виконання, допоможуть бачити результати такої праці та терміни, коли можна повертатися до роботи у нормальному руслі. Також, таке відношення стане доречним, коли прийде момент вибору на якої з робіт залишатися. Навіть, якщо обидві пропозиції будуть майже аналогічними, контроль за витратами сил та часу на ту чи іншу роботу, як й отримана за неї нагорода, можуть стати переконливими факторами, щоб обрати одну з робіт.


Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх