RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Работодателю
  4. В помощь HR
  5. Як HR-спеціалісту заробляти більше? Ідеї для додаткового доходу

Як HR-спеціалісту заробляти більше? Ідеї для додаткового доходу

8.08.2023 452
Як HR-спеціалісту заробляти більше? Ідеї для додаткового доходу

Як HR-спеціалісту заробляти більше? Ідеї для додаткового доходу

8.08.2023     452

HR спеціаліст - це людина, завдяки якій внутрішні процеси компанії: пошук кандидатів, акліматизація молодих спеціалістів, формування команди, формування доброзичливої атмосфери, тімбілдінг проходять ефективно, хоча інколи непомітно для більшості членів колективу. Однак часто недостатній рівень оплати їх старань, підштовхує менеджерів з персоналу до пошуку додаткових ресурсів заробітку. Чому ні, якщо час і ресурси поволяють поєднувати основну роботу з додатковою.

Ідеї додаткового доходу для HR-спеціаліста

Практика консультування

Будьте впевнені, ваші напрацьовані роками досвід роботи та знання можуть стати корисними багатьом молодим спеціалістам. Ви можете практувати консультування та пропонувати свої послуги та знання з кадрових питань для інших компаній чи фізичних осіб. Таки часні консультування можуть гідно оплачуватись та оцінюватись фінансово, тим самим стати вигідним додатковим джерелом доходу, а також шансом розвивати свої навички та побудувати цінні контакти.

Навчання та семінари

HR-спеціалісти можуть спробувати себе в роді тренера або спікера на навчальних семінарах, конференціях, вебінарах та інших подіях, що стосуються управління персоналом, розвитку кадрів та мотивації працівників.

Віртуальний асистент

HR-професіонали можуть пропонувати свої послуги в якості онлайн-асистента іншим спеціалістам, які мають потребу підвищити кваліфікацію з кадрових питань, але не можуть собі дозволити повноцінного співробітника на повний робочий день.

Копірайтинг та контент-менеджмент

Якщо крім основного заробітку, що стосується управління персоналом ви маєте хист до написання текстів, статей, рекламних дописів та іншого контенту, то ви цілком моете спробувати себе в копірайтингу чи контент-менеджменту за своєї професійною темою.

Фриланс-рекрутинг

Якщо ви не проти віддаленої форми роботи, то цілком можете спробувати себе на фрілансі. Володіючи знаннями про рекрутинг та підбір персоналу, HR-спеціалісти можуть пропонувати свої послуги фриланс-рекрутерів, допомагаючи компаніям знаходити кращих кандидатів на вакантні посади.

Розвиток бізнесу

Проявіть свої підприємницькі здібності та розпочніть вже нарешті власний бізнес, пов'язаний з кадровим консалтингом, HR-навчанням або рекрутингом. Для вас це можливість професійного росту, практики лідерства та виходу на зовсім новий рівень фінансового рівня.

Віддалена робота

Сьогодні більшість компаній пропонують HR-спеціалістам роботу дистанційно або пропонують комбінований тип роботи. Запитайте свого роботодавця про таку можливість або розгляньте вакансії віддаленої роботи, використовуючи рекрутингові платформах.

Розвиток онлайн-курсів

Ви можете створити власний онлайн-курс або тренінг з рекрутингу та управління персоналом для продажу його на платформах для навчання.

Ведіть власний блог

У вас є можливість стати публічною особистістю, відкривши власний блог, в якому будете ділитися своїм досвідом та знаннями з управління персоналом. До речі, з часом блог справді може стати джерелом пасивного доходу через рекламу або спонсорські вливання.

Використання соціальних мереж

Використовуйте свої профілі у соціальних мережах, таких як LinkedIn, для залучення клієнтів або партнерів до своїх додаткових послуг. Розвивайте власний акаунт, щоб створювати трастовість.

Афіліат-маркетинг

HR-спеціалісти можуть стати афіліатами компаній, які пропонують продукти або послуги, пов'язані з управлінням персоналом. Вони можуть рекомендувати ці продукти своїм колегам або клієнтам та отримувати власний дохід з продажу.

Створення інструкцій

Молоді спеціалісти дуже часто потребують в підказках чи мануалах для початківців. Тому досвідчені HR-спеціалісти можуть спробувати себе у створенні інструкцій та допоміжних матеріалів, які здатні допомогти молодим спеціалістам оволодіти новими навичками або процедурами. Вони можуть продавати ці матеріали іншим компаніям або створювати власну платформу для навчання.

Участь у фокус-групах

Творчі фокус-групи створюються для допомоги колегам та створення нових ідей, відгуків та думок про нові продукти, послуги або рекламні кампанії. За свою участь вони можуть отримувати грошову винагороду або подарунки.

Заповнення онлайн-опитувань

Участь в опитуваннях також може приносити додаткові вливання. Існує багато онлайн-платформ, які пропонують оплату за проходження чесного опитувань на різноманітні теми. HR-спеціалісти можуть використовувати свій досвід та знання для участі в опитуваннях, отримуючи при цьому фінансову оплату.

ідеї для додаткового доходу HR

Фриланс-рекрутерські платформи

Сучасний ринок праці може запропонувати багато ресурсів та додаткових корисних платформ для рекрутерів, де HR-спеціалісти можуть знаходити тимчасові проекти або проекти на парт-тайм. Це може бути справді вигідно для тих, хто хоче заробляти додаткові кошти поза основною роботою.

Підготовка до іспитів на сертифікати

Пам’ятайте, що додаткова сертифікація менеджерів з персоналу може значно підняти їх рівень знань та умінь, відповідно й рівень заробітної плати. До того ж, вони й самі можуть займатися підготовкою до іспитів молодих спеціалістів, за що брати оплату, або мати користь в коучінгу та наставництві.

Власний HR-блог або YouTube-канал

HR-спеціалісти можуть створити свій власний блог або YouTube-канал, де вони будуть ділитися корисними порадами, інсайдами та кейсами з управління персоналом. Популярний контент може привертати аудиторію, а з часом блог може стати джерелом пасивного доходу через рекламу та спонсорські пости.

Розробка HR-програм та інструментів

HR-спеціалісти можуть створювати та продавати свої власні програми, шаблони документів, інструменти для відслідковування прогресу співробітників та інші корисні матеріали.

Спробувати себе в якості коуча

Якщо у вас є досвід в управлінні персоналом, то стати кар'єрним коучем може бути вигідним додатковим джерелом доходу, яке ґрунтується на вашому професійному досвіді та навичках.

Суть роботи кар'єрного коуча полягає в тому, щоб допомагати клієнтам зробити більш прибуткову кар'єру. Ви проводите їх через серію запитань, які допоможуть вам зрозуміти їхній професійний досвід і цілі. Збираючи всю необхідну інформацію, ви розробляєте індивідуальний план кар'єри, який допоможе клієнтам досягти бажаних результатів.

Важливим аспектом роботи кар'єрного коуча є знання поточного ринку праці. Ви повинні бути завжди в курсі останніх тенденцій у вашій галузі і, при необхідності, глибоко досліджувати їх. Тільки так ви зможете надати своїм клієнтам найактуальніші поради та підтримку у досягненні їхніх кар'єрних цілей.

Партнерство з навчальними закладами

HR-спеціалісти можуть встановити партнерство з навчальними закладами або навчальними платформами та надавати їм свої послуги в якості лекторів або тренерів.

Використовуючи власні уміння, знання й професійний досвід HR-спеціалісти мають багато можливостей додаткового заробітку. Вищезазначені ідеї є лише десятком з численних способів підвищити дохід HR-фахівців. Розглянувши їх, HR-спеціалісти можуть не лише підвищити свій дохід, а й розвивати свої здібності, покращувати свою кар'єру та досягати нових вершин у професійному житті.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх