RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Работодателю
  4. Обучение, аттестация персонала
  5. Як корпоративний elearning створює сильних керівників? Приклади і рішення

Як корпоративний elearning створює сильних керівників? Приклади і рішення

8.09.2023 370
Як корпоративний elearning створює сильних керівників? Приклади і рішення

Як корпоративний elearning створює сильних керівників? Приклади і рішення

8.09.2023     370

Коли заходить мова про корпоративний elearning, прийнято вважати, що подібні активності призначаються лише для співробітників. Але якісно вибудуваний формат онлайн-навчання для керівників компаній не лише допоможе адаптувати їх до нової реальності, а й сприятиме вирішенню низки інших цілей для компанії в наші складні часи. Розглянемо деякі приклади та рішення, як корпоративний elearning може підсилити й покращити сильні сторони керівників.

Навіщо керівникам навчальні курси та програми?

Безперечно, співробітник будь-якої компанії погодиться, що розвиток потрібен не лише працівникам, а й керівництву компанії. Хіба ж не керівники є передусім внутрішнім джерелом інновацій, змін та розвитку? Саме їм відводиться найбільша роль у пошуку кращих рішень для компанії, мотивації працівників та досягнень стратегічних цілей.

А оскільки в наш час все динамічно змінюється, технології – та й не тільки вони, зрештою – суттєво впливають на ведення бізнесу – це означає, що корпоративний elearning керівників стає не просто перевагою, а вимушеною необхідністю. Підсилення знань та навичок керівництва, розширення їхніх професійних горизонтів допоможуть приймати більш виважені й обґрунтовані стратегічні рішення. Компанії, які розуміють всі ці речі, щедро інвестують у розвиток своїх лідерів.

І якщо ви досі вагаєтеся, чому корпоративний elearning потрібен вашій компанії просто зараз, ось вам декілька слушних аргументів:

  • Актуальні навчальні курси для керівників сприяють покращенню продуктивності та оптимізують бізнес-процеси компанії;
  • Обдаровані керівники швидше залишаться у вашій компанії, ніж підуть з неї, адже бачать вашу турботу про них і можливості для реалізації своїх амбіцій і талантів;
  • Корпоративний elearning для керівників усіх ланок – це також про підтримку та підсилення корпоративної культури, цінностей та місії компанії.

Кризовий менеджмент в часи війни – мастхев для кожного керівника

Зайве говорити, наскільки актуальними і затребуваними є знання в цій критично важливій сфері в наш час. Замовте для своїх керівників навчальний курс в найкращих кризових менеджерів зі сфери українського бізнесу. Для чого це потрібно? Щоб ваші керівники знали і вміли:

  1. Як діяти, коли криза вже сталася;
  2. Як виявляти передумови кризових ситуацій та запобігати їм заздалегідь;
  3. Як працювати з командою в кризовий час – бонуси, заохочення, мотивація працівників (і не тільки);
  4. Ознайомлення з методологією SCRUM – щоб робити вдвічі більше за менший час.

Курси англійської – навіщо вони потрібні вашим керівникам?

Звичайно, якщо ваш керівник володіє англійською на рівні С1 чи вище, курси англійської мови йому не потрібні. Але якщо знання англійської мови бажає кращого, курси корпоративної англійської, заточені під цілі саме вашої компанії – ще один важливий пункт в списку підсилення навичок і якостей ваших керівників. Для підбору корпоративних курсів можна звернутися до українських онлайн-шкіл англійської: наприклад, ENGLISHDOM, EMPIRESCHOOL тощо. А якщо ви захочете заодно прокачати знання англійської мови ваших співробітників, можна замовити онлайн-курси з найкращими репетиторами для всієї компанії. Звичайно, з класними бонусами та знижками на додачу.

Чи варто зазначати, наскільки критично важливим є знання англійської для вашого керівника? Це й можливість порозумітися з іноземними партнерами без перекладача; це, власне, пошук іноземних клієнтів, партнерів та ринків збуту для своєї продукції чи послуг. Зараз, як ніколи раніше, Європа є відкритою для українських компаній. Цією можливістю потрібно вміти скористатися. Куди ж тут без знання англійської мови? Отже, обирайте онлайн-курси англійської для керівників саме під цілі вашої компанії – ділова, бізнес-англійська чи ІТ-інгліш – і зробіть такий формат навчання доброю традицією для своєї компанії.

ChatGPT та корпоративний elearning керівників

Для урізноманітнення навчальних програм для керівників зверніться за порадами до штучного інтелекту. А чому б і ні? Можливо, його пропозиції та ідеї підкажуть вам, які важливі речі ви проґавили при плануванні навчальних курсів для своїх керівників. Поради ШІ доповнять вашу навчальну програму конкретними прикладами та рішеннями, а також підкажуть, де шукати актуальну інформацію з усіх питань, які постануть перед вами під час вибору програми навчання для керівників. Аж цікаво, що ChatGPT порадить саме вам і вашій компанії!

До речі, ще одне чудове рішення – навчити керівників усіх ланок поводження з цим передовим технологічним інструментом. Хтозна, до яких чудових інновацій це призведе у вашій компанії. Детальніше про можливості ШІ-інструменту – в статті Як можна використовувати ChatGPT в щоденній роботі.

Чат GPT

Обираючи навчальну програму для керівника, врахуйте наступне

Одним з найцінніших ресурсів для будь-якого керівника є його робочий час. Відтак, при плануванні корпоративного elearning для керівника врахуємо, що навчання повинно відповідати таким критеріям:

Цілеспрямованість та орієнтованість на результат – тобто навчання без «зайвої води», лише те, що потрібно для досягнення конкретних цілей. План навчання є зрозумілим і чітко вибудуваним, і веде до вказаної цілі за максимально короткий проміжок часу;

Фактчекінг – навчання опирається на перевірену та об’єктивну інформацію. Відомості – лише з надійних і вивірених джерел, які на момент навчання не втратили своєї актуальності;

Максимум інформації, стислий формат – це означає менше тексту, але більше інфографіки, прикладів, пояснень за посиланнями тощо;

Універсальність та доступність на всіх етапах навчання – кожен елемент навчання за бажання можна пропустити і повернутися до нього пізніше. Також всі етапи навчання мають бути одразу доступні, а не продиратися до них крізь «план навчання»;

Менторська підтримка – це може бути або спеціалізований телеграм-канал, або ж професійна спільнота однодумців, в якій можна знайти відповідь на будь-яке питання чи розібратися в складній ситуації. Або ж поставити питання і отримати швидку відповідь. Також віднесемо сюди важливість зворотного зв’язку, що дає змогу виявляти проблемні моменти в навчанні та швидко їх усувати.

Проходження спеціалізованих навчальних програм

Проаналізуйте запити своїх співробітників до керівництва за останні місяці. Якщо ваші менеджери не здатні компетентно реагувати на питання працівників, які їх турбують – це «дзвіночок» для вашої компанії, що потрібно терміново підвищувати кваліфікацію менеджерської ланки.

Яке рішення тут найкраще обрати? Підбирайте таку спеціалізовану програму, в основі якої лежать різноманітні навчальні активності для розвитку компетенцій та знань, які є наріжним каменем для ваших керівників. Важливо, щоб формат завдань був різностороннім – вебінари та відеоматеріали, тести та кейсові завдання, опитування, онлайн-марафони та професійні поради від експертів цієї галузі. Чудово, якщо корпоративний elearning передбачатиме практичне моделювання конкретних ситуацій. А після кожного відеоролика та вебінару – виконання обов’язкових практичних завдань та отримання списку спеціалізованої літератури. Як би там не було, а самостійне навчання в позаробочий час і власну мотивацію до отримання нових знань не замінить жоден спеціалізований курс онлайн-навчання. Погоджуєтесь?

Зазначимо, що при виборі навчальної програми для керівників звертайте увагу на те, чи зможуть вони проходити програму в зручний для них час. Беззаперечним плюсом до вибору програми стануть інструменти аналітики, які дозволять контролювати та відстежувати результати проходження навчальної програми в режимі реального часу.

Онлайн-курси для швидкої адаптації до змін та нових викликів

Однією з найважливіших навичок для всіх ланок керівництва компанії є вміння швидко пристосовуватися до нових ринкових умов, зміни зовнішніх обставин чи запровадження нових технологій на всіх етапах виробництва. Тому при виборі навчальних курсів для керівників звертайте увагу на присутність матеріалів, які охоплюють всі можливі аспекти управління змінами. Йдеться про аналіз, оцінку, планування, оптимізацію та адаптацію тощо. Звичайно, навчальні курси повинні містити ситуативні задачі та кейси, які пропрацьовують реальні виклики. Не забуваємо, що управління змінами – це надзвичайно динамічний процес, тому відстежуйте актуальність пропонованих матеріалів.

Проходження таких навчальних курсів допоможе вашим менеджерам розвинути навички планування та реагування на нові виклики; а зважений моніторинг ситуацій на ринку та впровадження потрібних змін сприятиме прийняттю найефективніших рішень. Це прокачує скіл «підготовленості» ваших керівників до складних та неочікуваних умов.

Успіх

Використання рольових ігор та симуляцій

Знову ж таки, куди без інтерактивного навчання, якщо ви хочете бачити в своїй компанії сильних і компетентних керівників? Рольові ігри та симуляції дозволяють відпрацьовувати кризові ситуації в безпечному середовищі, без загрози виникнення ризиків в поточних справах компанії. Для прикладу, ви можете скористатися послугами платформ для створення діалогових тренажерів. Приміром, BranchTrack – простий та цікавий тренажер для моделювання інтерактивних симуляцій. Його можна запускати на будь-якому пристрої, що теж доволі зручно.

Підіб’ємо підсумки

Отже, організувати корпоративний elearning для керівників – це важливий крок для створення сильного й сучасного керівника. Як бачимо, варіантів для вибору навчальних програм – безліч. Орієнтуйтеся на власні потреби і запити, щоб підібрати найоптимальніший варіант для своєї компанії.

І пам’ятаємо, сильний та компетентний керівник в наш час – це людина, яка тримає руку на пульсі сьогодення. Такий керівник не боїться сучасних технологій, активно вивчає їх, намагається йти в ногу з часом та прислухається до думки своїх підлеглих. Для такого керівника є важливим утримувати таланти в своїй компанії, шукати здібних працівників та впроваджувати передові технології на всіх етапах виробничого процесу. Всі ці навички та вміння допоможуть розвинути грамотно підібрані навчальні курси – звісно, з врахуванням потреб та викликів вашої компанії.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх