RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Работодателю
  4. Рынок труда Украины
  5. Як минув рік для українського фрілансу

Як минув рік для українського фрілансу

9.01.2019 279Автор: Олександр Мавлідінов
Як минув рік для українського фрілансу

Як минув рік для українського фрілансу

9.01.2019     279Автор: 

Вітчизняний ринок фрілансу демонструє впевнене зростання. Більшість компаній-замовників наймають віддалених спеціалістів,як для довгострокового співробітництва, так й на разові проекти. Чималу частку в цьому процесі займає й популярна сьогодні оптимізація штату співробітників.

Наприклад, на найбільш відомих платформах, що пропонують послуги фрілансерів, ще у 2017 році було зареєстровано близько 220 000 таких спеціалістів. А вже за минулий рік, їх кількість зросла на цілих 100 000 робітників, що працюють віддалено.

Побільшало й замовників таких послуг. За минулий, 2018 рік, таких роботодавців зареєструвалося на цих самих ресурсах на 35 000 більш ніж у 2017 році. Загалом, вони запропонували близько 140 000 проектів для виконання у віддаленому режимі, на загальну суму у 240 000 000 гривень.

Минулий рік продовжив тенденцію, при якої найбільш потрібними виявилися такі професіонали аутсорсингу, як програмісти, дизайнери усіх напрямків та копірайтери. При цьому, відсоток фрілансерів, що працюють з програмами та їх створенням, дещо знизився – на 2,4%. Поменшало й тих, хто виконував завдання з маркетингу та SEO-оптимізації.

Навпаки, більше стало віддалених робітників, що працюють у сфері обслуговування клієнтів, з аудіо та відео матеріалами та системним адмініструванням.

Три чверті проектів за минулий рік, припали на тих самих програмістів, дизайнерів та спеціалістів, що працюють з текстами.

Від всього обсягу вказаного бюджету, найбільш вагому частку отримали також програмісти-фрілансери. Вона склала близько 47,6%. Це трохи менш ніж рік потому, коли ці фахівці «забрали» на себе більш ніж 51% всього фріланс-бюджету.

Відмічається, що заробітки віддалених співробітників за минулий рік суттєво збільшились. Зростає й популярність такого типу праці, про що вже багато разів писав і Jobs.ua.

На поточний рік, аналітики дають прогнози, при яких популярними мають залишатися все ті самі напрямки. Більш за все роботи буде у спеціалістів з IT-сфери, дизайнерів та копірайтерів.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх