RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Успешный бизнес
  5. Як можна використовувати ChatGPT у щоденній роботі

Як можна використовувати ChatGPT у щоденній роботі

21.06.2023 1493Автор: Лоліта Платошкіна
Як можна використовувати ChatGPT у щоденній роботі

Як можна використовувати ChatGPT у щоденній роботі

21.06.2023     1493Автор: 

Зовсім нещодавно в Україні запрацював ChatGPT - чат-бот зі штучним інтелектом, а українська спільнота вже намагається застосувати його високотехнологічний ресурс не тільки заради фану, а й для роботи. І якщо ви досі не знайшли йому застосування у власній роботі - значить ви ще жодного разу не спробували його. А зря, адже можливості цього штучного інтелекту вкрай безмежні, а його робота здатна підвищити ефективність працівників майже в будь-якій з існуючих галузей та сфер.

За два місяці з початку лютого 2023 року він зібрав аудиторію у 100 мільйонів осіб. Унікальність нейромережі ChatGPT складається в тому, що підтримуючи бесіду, відповідаючи на запитання та виконуючи доволі прості завдання, чат-бот постійно навчається, підлаштовується під теми, які цікаві людині, запам’ятовує та враховує попередні репліки користувача, переймає стиль діалогу. Якщо більш змістовно, то цей інструмент здатен генерувати текстові масиви у відповідь на текстовий запит користувача, використовуючи величезну кількість навчальних даних, які компанія використовувала для побудови мовної моделі. То чому б не протестувати цього штучного підрядника та подивитись чи стане він в пригоді у вашій роботі.

Переваги використання ChatGPT

Широкий спектр можливостей чат-бота ChatGPT вражають, а його унікальні функції дозволяють ще й налаштувати його індивідуально під ваші потреби та особливості.

Ви можете налаштувати інтерфейс чат-бота: тон, стиль відповідей, типів інформації і тем, які він може обговорювати.

Ви можете використовувати його для міжнародних проєктів, адже він здатний розуміти і реагувати на запити на декількох мовах. Важливе уточнення, що найкраще чат-бот розуміється на запитах саме англійською, оскільки найбільшу кількість даних для тренування він отримав саме з англомовних текстів, ресурсів.

Персоналізація зробить діалог більш природним та адаптованим до потреб та інтересів користувача на основі минулих взаємодій і переваг.

Обробка великого обсягу трафіку може використовуватися для ведення розмов з декількома користувачами одночасно. І це робить його добре придатним для додатків, як служба підтримки клієнтів або онлайн-спільноти.

чат-бот

А додаткових плагін інструмент для перегляду веб-сторінок дозволяє ChatGPT відповідати на запитання, використовуючи дані з Інтернету.

І це тільки деякі з них.

Яку роботу можна довірити ChatGPT

Генерація контенту

Нейромережа ChatGPT чудово виконує прості завдання, такі як генерація заголовків або написання описів до статей, в той самий час цей інструмент може генерувати текстові параграфи або навіть цілі есе практично на будь-яку тему. Що в свою чергу використовую як основу: необхідно зробити додаткову роботу з рерайту, вичитати та дописати.

Розробка ідей та маркетингових кампаній

Для розробки ідей для рекламних кампаній, концепцій, пошуку влучних назв чи заголовків, слоганів. ChatGPT може за декілька хвилин написати необмежену кількість варіантів будь-чого. Потрібно лише вибрати найкращий варіант або поєднати декілька з них.

Складання формул, розрахунки, обчислення

ChatGPT здатен надавати синтаксис для формул та функцій в Excel. Чат-бот може пояснити значення кожного окремого інструмента та надати конкретну формулу чи функцію у відповідь на запит. Він може створити макроси в Excel. Розрахувати, скільки необхідно матеріалів на певний обсяг роботи.

Складання презентацій виступів

Якщо ви маєте чітку тему своєї презентації, наступним кроком буде правильно сформулювати задачу для нейромережі та попросити її скласти план слайдів. От як може звучати завдання для нейромережі: “Склади план презентації на 10 слайдів на тему... Чат-бот детально розпише план презентації й навіть дасть пораду. У запиті ви можете скорегувати, яким ви бачите план: розширений, короткий, точний тощо. Щоб отримати презентацію від чат-бота вам необхідно буде зайти до чатботу й попросити його написати "VBA код презентації". Важливо також у запиті вказати й кількість слайдів. Далі послідовність дій така:

  1. копіюємо відповідь нейромережі;
  2. заходимо в PowerPoint і тиснемо Alt+F11;
  3. вибираємо "Вставити" — "Модуль";
  4. тиснемо "Виконати" і отримуємо свою презентацію.

Пошук та дослідження ключових слів

А ця функція може знадобитись SEO-спеціалістам, які в свою чергу підбирають ключові фрази, слова для ранжування сайту в пошукових системах. Все, що вам потрібно зробити, це відкрити чат-бот, написати кілька цільових ключових слів, за якими ви хочете ранжуватися, і почекати, поки він завантажить список пов’язаних ключових слів.

Перевірка граматики та орфографії текстів

ChatGPT може стати вашим щоденним помічником у написанні текстів. Ви можете покращити якість та стиль свого письма, якщо будете слідувати пропозиціям та зауваженням, наданим чат-ботом. До того ж, ChatGPT автоматично виправлятиме ваші орфографічні та граматичні помилки.

Дізнавайтесь також, як сорсер використовує ChatGPT в роботі.

А взагалі поле діяльності ChatGPT розширюються з кожним днем.

Так, наприклад, OpenAI поширила свою технологію на інші продукти, зокрема на застосунок для вивчення мов Duolingo. У ньому GPT-4 виконуватиме функцію співрозмовника та роз’яснювача правил, коли користувач помиляється.

Be My Eyes,стартап із Данії, який створює технологію для допомоги людям з проблемами зору, також використовуватиме GPT-4. Be My Eyes почав розробку Virtual Voluntee на базі GPT-4 в додатку, який може генерувати той самий рівень контексту та розуміння, що й людина-волонтер.

Банківський холдинг Morgan Stanley, який управляє капіталами, використовуватиме нову модель від OpenAI для роботи внутрішнього чат-бота.

Некомерційна освітня організація Khan Academy заявила, що використовуватиме GPT-4 для роботи Khanmigo. Це помічник на основі ШІ, який функціонує як віртуальний репетитор для студентів та асистент для вчителів.

Уряд Ісландії використовуватиме GPT-4 для збереження своєї мови.

Американська технологічна компанія Stripe, що розробляє рішення для прийому та обробки електронних платежів, скористається можливостями GPT-4 для оптимізації взаємодії з користувачами і боротьби з шахрайством.

Задачі, що виконує чат-бот підходить для більшості завдань, з якими ви можете зіштовхнутись у повсякденному житті. Однак, коли справа доходить до створення якісного та автентичного контенту, сам по собі ChatGPT не є найкращим рішенням. Оскільки він частіше складає тексти з вже запропонованих, все ще може надавати упереджені або дискримінаційні відповіді або призводити до дезінформації читачів.

Слід також зазначити, що його дані обмежені лише подіями до 2021 року, тому він не може створювати дійсно актуальний контент.

Постійні вдосконалення нейромережі ChatGPT повинні стати приводом для того, щоб детально розібратись із принципами роботи цього інструменту, а також ефективно впроваджувати його для досягнення ще кращих результатів в повсякденній роботі.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх