UARU
Ваш акаунт не активовано. Перевірте пошту. 
  1. Робота в Україні
  2. Публікації про роботу
  3. Роботодавцю
  4. Все про підбір персоналу
  5. Як сорсеру використовувати ChatGPT в роботі

Як сорсеру використовувати ChatGPT в роботі

14.05.2023 943Автор: Лоліта Платошкіна
Як сорсеру використовувати ChatGPT в роботі

Як сорсеру використовувати ChatGPT в роботі

14.05.2023     943Автор: 

Мережа вибухнула новиною про новітню програму штучного інтелекту під назвою ChatGPT, що являє собою чат-бота з вміщеними знаннями про світ до вересня 2021, що базуються на новинах, статтях, книгах, вебсайтах тощо. Він заснований на технології трансформера, що дозволяє йому запам'ятовувати та використовувати попередні вхідні дані, що дозволяє йому генерувати тексти, що нагадують природний діалог. До того ж він працює без заздалегідь прописаного сценарію та контролю з боку людини. І головне питання, яке стало турбувати всю українську спільноту, яке вони і стали задавати саме програмі: Чи замінить з часом штучний інтелект професії людей чи людину. Якщо ChatGPT і може надати відповідь на це питання, то тільки у приблизних відсотках вірогідності. Загалом програма добре справляється з написанням тексту та вигадуванням різного роду ідей, а з часом, цілком можливо, що спростить роботу таким спеціалістам: журналістам, копірайтерам, рерайтерам, коректорам, рекрутерам. Проте вже сьогодні більшість з них може використовувати чат-бота у роботі. Давайте дізнаємось як.

ChatGPT насправді володіє вміннями, які стануть в нагоді багатьом спеціалістам.

Перекладати текст на примітивному рівні, хоча перевага все одно за спеціалізованими ресурсами.

Доповнювати текст та дописувати запит чи речення. Це може стати в нагоді для створення заголовків, написання дописів для соцмереж або навіть цілих історій на основі заданих тем або параметрів.

Перефразовувати головну думку іншими словами. Що доволі корисно для створення альтернативних версій тексту.

Писати електронні листи таким чином, щоб ви могли тільки вписати у відповідні поля потрібні дані та надіслати за адресою.

Узагальнювати довгі статті або документи у короткі самері, залишаючи тільки головні витяги.

Класифікувати надані тексти за категоріями на основі його змісту, наприклад, виявити спам чи рекламний текст або сортувати статті новин за темами.

Відповідати на запитання з різних тем, висловити думку на доволі суб’єктивні чи абстрактні теми, а іноді наголошує, що як мовна модель не має власних думок і почуттів, і відмовляється відповідати на провокативні запитання.

Генерувати діалоги для вигаданих героїв чи для навчання чат-ботів, які відповідатимуть на поширені запитання користувача.

Аналізувати тон комунікації з опонентом та визначати, чи є він позитивним, негативним або нейтральним. Це можна використовувати для аналізу відгуків підписників чи моніторингу соцмереж.

Генерувати певні фрагменти коду різними мовами програмування та заповнювати шаблонний код, що в свою чергу використовується для створення псевдокоду або написання коментарів чи документації до коду. Хоча спеціалізовані програми все одно вважаються більш якісними та пріоритетними.

Як сорсеру використовувати ChatGPT

Сорсери все частіше звертаються до ChatGPT та використовують його вміння в роботі, щоб полегшити свою роботу. І на відміну від загального переліку пошукової системи, ви отримуєте більш персоналізовані відповіді на запити користувачів, а також можливість вести індивідуалізований діалог. Як сорсер може використовувати програму в роботі?

Написання дописів для LinkedIn

Написання дописів для соцмережі LinkedIn - завдання будь-якого сорсера, адже загальна активність сприяє просуванню вашого персонального бренду, покращують впізнаваність і можуть полегшити роботу у подальшій перспективі. Тому цілком зручно за постійним контентом звернутися про допомогу саме ChatGPT. Це стане виручкою тим, хто не любить писати тексти, вичерпав власне натхнення, та хто економить власний час. З вашого боку знадобиться лише підібрати візуальне доповнення чи зробити конкретний запит. Особливо зручно це працює у поєднанні з функцією планування постів у LinkedIn. Ви можете виділити 30 хвилин раз на тиждень для створення контент-плану своєї сторінки, запланувавши дописи для публікації. А система автоматично самостійно публікуватиме ваші дописи.

Формування опису вакансій

Перед будь-яким сорсером стоїть головне завдання: пошук кандидатів за допомогою відповідних ресурсів. Вам просто необхідно мати під рукою опис вакансії, на яку шукаєте здобувачів. ChatGPT не такий продвинутий в цьому питанні, як у звичайному створенні текстів за темою, проте можна завжди спробувати його навчити й показати, що вам конкретно потрібно. Для цього надайте програмі декілька прикладів описів вакансії, а вже потім надсилайте нову інформацію й робіть запит переформатувати опис. Сам текст опису вакансії, який ви надаєте програмі для подальшої обробки, має бути чітким і зрозумілим. В іншому випадку результат може вас незадовольнити в повній мірі. Враховуйте також, що пошукові сайти мають власну специфіку й вимоги щодо тексту вакансій чи резюме. CV взагалі відрізняються об’ємом та змістовністю.

пошук здобувачів

Створення першого Outreach під кандидата

Загальні фрази при формуванні листа не так часто здатні зацікавити й зачепити увагу кандидата серед десятків інших повідомлень конкурентів. А якщо попросити програму додати більше конкретики в лист — опис стає заплутаним і складним для сприйняття, а фінальний call to action одразу виглядає занадто довгим і розтягнутим. Тому на відміну від звичайного тексту, outreach можна використовувати лише окремі згенеровані фрази.

Генерація сорсинг-стратегії

Що ж після генерації, програма видала доволі складний текст? Що ж використаємо його на користь. Обов’язково прописані слова перевіряйте, а не сліпо копіювати. Якщо придивитися до тексту тож можна помітити певні розбивки для поля «Job titles», чито використовувати для «Keywords». У такий спосіб ви розширите воронку кандидатів, генеруючи щоразу нові запити з допомогою штучного інтелекту.

Підбір креативних тем для імейлів

Всім би сорсерам хотілось вміти придумувати такі теми в імейлах, щоб захоплювати увагу будь-якого здобувача, проте не завжди це виходить. ChatGPT не видає однакових відповідей на однакові питання, тож унікальних тем для листів може згенерувати багато. Серед тої купи тем у вас буде можливість обрати щось найбільш вдале. Не забудьте врахувати й обмеження символів в темі імейла. Десь 5-10 слів достатньо для формування теми.

Поради: як використовувати ChatGPT для сорсинга

Якщо ви загорілись бажанням спробувати ChatGPT в роботі, то обов’язково дотримуйтесь наступних порад, щодо конкретизації запитів програмі задля найкращого результату.

  • Спробуйте максимально точно деталізувати та конкретизувати свій запит. Щодо кількості символів, абзаців, емоджі, питань тощо).
  • Внесіть побажання щодо стилістики тексту: тон може бути ввічливим, win-win, турботливим, діловим. Можете вказати настрій спілкування.
  • Намагайтесь вести діалог з чат-ботом, як із людиною, й виправляйте його, ставте йому питання за потреби.
  • Якщо маєте приклади, то надавайте йому, що вам потрібно.
  • Слід враховувати, що на ідентичні запити програма може надавати різні результати, що може бути на користь вам.

ChatGPT й справді здатен значно полегшити рутинні справи робітників деяких спеціальностей і звільнити час для більш корисніших задач. Аби штучний інтелект й справді був корисним у вашій роботі, необхідно виділити час, навчитись ним користуватись, і зрозуміти, як правильно ставити і комунікувати з ним, щоб отримати очікувані результати.

Читайте також

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 грудень, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 грудень, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 грудень, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 грудень, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Вгору