RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Соискателю
  4. Все о резюме
  5. Як навчитися вирішувати нестандартні завдання

Як навчитися вирішувати нестандартні завдання

27.01.2020 951Автор: Лоліта Платошкіна
Як навчитися вирішувати нестандартні завдання

Як навчитися вирішувати нестандартні завдання

27.01.2020     951Автор: 

Нестандартні завдання та нетипові повсякденні задачі дуже часто ставлять навіть досвідченого спеціаліста в тупик. Як правило, такі задачі не є повсякденними, бо вимагають більше уваги, більше знань, нестандартного підходу до їх виконання. Вони добре розвивають креативні навички, а також навички самостійно підбирати різні незвичні варіанти рішення. Тому керівники дуже часто дають такі завдання молодим спеціалістам, або для тих робітників, які стоять на шляху розвитку. Підлеглим залишається вчитися вирішувати нестандартні завдання та в процесі розвивати власні здібності.

Можна довго боятися приступати до вирішення подібних нестандартних завдань й навіть уникати їх, але все це не допоможе вам впоратись, зустрівшись з ними обличчям. Тож, давайте вчитися вирішувати нестандартні завдання, щоб їх виконання не було для вас неприємною несподіванкою, а навпаки цікавим викликом та досвідом.

Як швидко вирішити нестандартні завдання

Рішення нестандартних завдань неможливо підпорядкувати під одну логічну систему, на то вони й нестандартні, незвичні. Але ми зібрали для вас все ж таки декілька підказок, які допоможуть вам, якщо ідей зовсім не має.

Перед вами стоїть нестандартне завдання, до якого ви не знаєте як підступитися, ви в розгубленості. Як казав Пабло Пікассо: «Добрі художники копіюють…». А це значить, подивіться уважно що було до вас. Можливо, ви знайдете непоганий досвід своїх попередників чи відшукаєте в тому ж інтернеті непогані ідеї сучасників на цю тему. Але цього недостатньо, бо в підсумку вам потрібно створити щось своє індивідуальне, або піти далі та інтерпретувати ідеї попередників. Та це також варіант.

Ще одна ідея від зворотнього - винесіть проблему на колективне обговорення. «Одна голова добре, а дві краще». Не соромтесь попросити допомоги у своїх колег. В колективному обговоренні може народитися геніальна ідея та рішення для вашого завдання.

Ви також можете заручитися підтримкою наставників. Як правило, вони мають більше досвіду, тому в них завжди є ідеї, що порадити вам.

Якщо серед купи повсякденних завдань на вас навалилолось нестандартне завдання, то можливо непоганим рішенням стане добре відпочити та взагалі відключитися від будь-яких завдань. Дуже часто, щоб знайти нову ідею, нам потрібно перемикнутися думками на щось інше, добре якщо це буде відпочинок та почерпнути з відти натхнення.

Ще одна порада - стимулювати появлення ідей. Чи помічали ви за собою, як в процесі роботи чи на протязі дня до вас приходять свіжі ідеї, можливо невчасно та недоречно, але ви відсікаєте їх, бо вони не відносяться роботи, яку виконуєте зараз. Візьміть собі на замітку записувати будь-які нові ідеї на лист паперу, а в кінці дня перечитувати їх. Так зможете знайти для себе нові шляхи та свіжі ідеї для роботи.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх