RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Соискателю
  4. Собеседование без проблем
  5. Як припинити боятися співбесід

Як припинити боятися співбесід

25.02.2019 314Автор: Лоліта Платошкіна
Як припинити боятися співбесід

Як припинити боятися співбесід

25.02.2019     314Автор: 

Кожний перший здобувач відчуває збентеженість і збудженість, відвідуючи співбесіди. Це не дивно, від результатів співбесіди буде залежати ваша професійна доля. Молоді недосвідчені спеціалісти часто зазнають поразки на перших співбесідах і шукають роботу досить довго. А ось досвідчені спеціалісти тримаються на таких ділових зустрічах впевнено, що прискорює пошуки роботи.

Уміння вести себе впевнено на співбесіді можна розвинути з ним не народжуються. Тому якщо хочете припинити боятися ділових зустрічей і співбесід, дотримуйтесь наступних рекомендацій рекрутенгового порталу Jobs.ua.

Готуємося до співбесіди

Відчути себе впевнено на співбесіді може лише той здобувач, який підготувався заздалегідь до співбесіди. Як це можна зробити, адже з роботодавцем він незнайомий, і про компанію, якщо і чув по телефону, то може її або зовсім незапам’ятати, або максимум пошукати інформацію про компанію в інтернеті. Дуже важко при цьому зрозуміти, чи буде особисто вам зручно працювати в компанії. Тож, готуватися радимо в декілька етапів.

Етап пошуку інформації. Отже, якщо маєте назву компанії, то перше з чого почніть – подивіться в інтернеті офіційний сайт. Там ви обов’язково знайдете інформацію про те, в якій сфері компанія працює. Чи є можливість для вас розвиватися в цій галузі, як спеціалісту. Якщо бачите перспективи розвитку, то саме час знайти компанію на ресурсах, де залишають відгуки минулі робітники. На таких сайтах ви зможете почерпнути багато цікавої інформації про керівництво, співробітників.

Етап підготовки. Хтось скаже, що імпровізація на співбесіді працює краще за все. Можливо так воно і є з частиною, де ви спілкуєтеся з роботодавцем, ведете діалог, але зовсім не в тій частині, де ви презентуєте свій досвід роботи. У вас є унікальна можливість заздалегідь підготувати розповідь про ваш професійний шлях, та цілі, які намагаєтеся досягти. Ви також можете продумати те, як хочете і в якій формі хочете викласти свої думки, тим самим зачепити роботодавця та зацікавити.

Не забутьте продумати також свій зовнішній вигляд, приділити увагу мові тіла. Будьте живі та привітні не лише в мові, а й в поведінці: не закривайтесь руками, слідкуйте за мімікою.

Обов’язково підготуйте питання роботодавцю, які можуть вас зацікавити. Хай керівник відчує, що компанія вам також цікава, як і ви їй.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх