RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Это важно знать каждому
  5. Як розмовляти з дітьми про гроші, щоб вони вміли заробляти їх, коли виростуть?

Як розмовляти з дітьми про гроші, щоб вони вміли заробляти їх, коли виростуть?

12.10.2022 210
Як розмовляти з дітьми про гроші, щоб вони вміли заробляти їх, коли виростуть?

Як розмовляти з дітьми про гроші, щоб вони вміли заробляти їх, коли виростуть?

12.10.2022     210

Основи фінансової грамотності повинні закладатися ще в юному віці. Батьки, які не розуміють цього, ризикують тим, що можуть виховати дітей, які не вміють правильно ставитися до фінансів. Відтак, заробляти такі діти теж навряд чи зможуть, бо ставлення до грошей сформоване неправильно. То як розмовляти з дітьми про гроші, щоб у дорослому віці вони вміли їх заробляти та цінувати? З’ясуємо разом із Jobs.ua.

«Моя дитина ніколи не працюватиме»

Іноді можна почути такі гонорові слова від деяких батьків, ніби робота – це погано. Але справа не в самій роботі, просто такі батьки мають намір підготувати дітей до багатого життя. І чомусь думають, що джерело їхніх прибутків ніколи не вичерпається. А якщо це не так, що тоді? Хіба не краще привчати дитину змалку до праці, і не просто привчати до праці, а вчити її отримувати задоволення від виконаної роботи?

Такі діти, яких змалку привчали до багатого життя, не лише не бажатимуть працювати в дорослому віці. Ба більше, вони зверхньо ставитимуться до людської праці, наївно вважаючи, що всі їм винні. Тому вчіть дитину важливим речам незалежно від свого фінансового становища, адже пережити кризові ситуації дитина, яка звикла до розкошів, навряд чи зможе.

Освіта – це важливо

Змалку привчайте дітей до думки, що освіта – це важливо. Що якісна освіта відкриває їм двері в широкий світ можливостей, що інколи просто диплому буває недостатньо, щоб знати чудову роботу і по-справжньому розвиватися та заробляти гроші. Виростаючи, ваша дитина повинна розуміти, що якісна освіта дасть їй і пристойну роботу в майбутньому, і хорошу кар’єру, і можливість створити сім’ю, не думаючи повсякчас, де взяти гроші на прожиття. Ці вміння, безумовно, вона передасть своїм дітям.

Заохочуйте підробітки

Якщо ви бачите, що ваша дитина прагне підзаробити гроші, не забороняйте їй. Навпаки, поясніть важливість такого кроку і всіляко заохочуйте до того, щоб з підліткового віку ваш син чи доньки вчилися заробляти свої перші гроші. Допоможіть їм знайти мету для заробляння цих грошей, навчайте заощаджувати та користуватися скарбничкою. Якщо ваша дитина збирає на дорогу річ, пообіцяйте їй, що докладетесь, якщо вона заробить певну суму. А далі – справа техніки, адже деякі діти проявляють чудеса винахідливості, щоб отримати бажане. Ваші слова та поради допоможуть їм розвинути цю необхідну рису.

Роз’яснюйте, як влаштований світ фінансів

Звичайно, в дітей ще туманне уявлення про гроші. Вони не знають, звідки вони беруться і якою іноді важкою працею заробляються. Але дозуйте інформацію залежно від віку дітей, пояснюйте доступною і зрозумілою їм мовою. Поставте собі за ціль, щоб до закінчення школи ваші діти добре розбиралися в фінансах.

Такий комплексний підхід допоможе вашій дитині змалку розуміти цінність грошей і вміння їх заробляти. І тоді на старість років ви будете спокійні за сина чи доньку, бо приклади з власної сім’ї завжди стоятимуть в них перед очима.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх