RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Работа вашей мечты
  5. Як розвинути свій талант для роботи

Як розвинути свій талант для роботи

11.04.2021 1275
Як розвинути свій талант для роботи

Як розвинути свій талант для роботи

11.04.2021     1275

Талант – це те, до чого лежить ваша душа. І ваше серце, і все ваше тіло. І жодних жартів тут, насправді. Вам, напевно, знайоме відчуття, коли в розпал робочого дня відвідує думка про те чудове заняття, яким ви позаймаєтеся сьогодні, прийшовши додому з роботи? За умови, що ваша безпосередня робота не є водночас улюбленим заняттям. Вам знайоме оте приємне тремтіння, яке схвильовано відзивається в грудях і пальцях, і серце, яке починає швидше битися? В народі так і кажуть: «З нетерпінням взявся до роботи». А з нетерпінням можна взятися тільки до тієї справи, яка по-справжньому хвилює вашу особистість. Справи, для якої не шкода часу, в якій хочеться поглиблювати знання і розвиватися. Адже це так приємно – іти на роботу, як на свято.

Талант – це не тільки про творчі професії

Досить часто люди помилково співвідносять це поняття лише з творчими професіями. «У нього талант архітектора», «У неї здібності до малювання та співу», «Він пише пісні і чудово виконує їх на гітарі». Чуючи постійно подібні слова про близьких чи навіть незнайомих нам людей, може скластися хибне враження: талант – це лише прерогатива мистецьких та артистичних людей. Але ж насправді це зовсім не так.

У вас може бути талант до певної сфери науки, ви чудово розбираєтеся в математиці і вас захоплює її краса, або ж ви чудово вмієте налагоджувати спілкування з найважчими і найнеприємнішими в розмові людьми. Все це теж таланти, а не лише спів, музика, дизайн чи література.

Або ж любов до майстрування руками. Любите працювати руками і виготовляти гарні і якісні речі? Теж прекрасний талант, бо якісні двері, вікна і меблі всім людям потрібні. Зайве говорити, як радісно працюється людям, які майструють щось із дерева: вдихати під час роботи кислуватий запах дубової стружки чи свіжий запах соснових дошок – справжнє задоволення для тих людей, які люблять, як пахне дерево. В цьому теж полягає певна естетика праці, коли працюєш у гармонійно облаштованому середовищі, в оточенні приємних запахів і приємних на дотик матеріалів.

Столярство - вєщ!


А який же у вас талант?

Отже, що талант є в кожної людини, це ми з’ясували. Тепер важливіше питання – як виявити персонально ваші таланти? Як їх розвивати і почати нарешті заробляти за допомогою своїх здібностей, розуму та вмілих рук?

Досить часто можна почути від людей, як вони скаржаться на лиху доленьку: і все в них не виходить, і улюбленої до душі справи не можуть знайти. І ніби випробували все, але десь той талант загубився по дорозі. Вони не знають, що помиляються вже в самій цій думці. По-перше, все випробувати неможливо. По-друге, як ви можете знати, що ви прекрасний мандрівник по горам, можете самостійно прокладати маршрути і супроводжувати туристів у гірській місцевості, якщо ви, увага – давним-давно не були в горах?

Або якщо ви не пробували збудувати паркан власними руками, як ви можете знати, до душі чи ні вам це заняття? Здавалося б, простий паркан, а скільки для цього знань потрібно мати, і скільки всього вміти. І рівнем правильно скористатися, і кривизну поверхні врахувати, і стовпчики рівненько забетонувати, і камінь гарно покласти, щоб око випадкового перехожого, а не тільки ваше, милувалося ним… Хтозна, а раптом вам сподобається працювати руками, якщо ви ніколи цього не робили раніше? І мозок одразу малює ідилію в голові: літо, тепле сонце, ви працюєте в холодочку на свіжому повітрі. Якщо вас захопили подібні думки, це означає одне – варто спробувати поставити хоча б один паркан.

Варто пробувати все нові і нові заняття. Бо якщо не спробуєте, не дізнаєтеся, до душі вам це діло чи ні. Не завжди так щастить, що таланти відкриваються змалку, коли люди з дитячого віку починають займатися улюбленою справою. Але не засмучуйтесь, що у вас так не вийшло. Краще пізніше, ніж взагалі ніколи.

Талант і робота – ідеальна комбінація

Так що робити для того, щоб талант і обрана вами робота стали ідеальною комбінацією на ваших життєвих стежках? Щоб не чекати того, щоб «зорі зійшлися», а самому, образно висловлюючись, зводити потрібні зорі докупи. Які практичні кроки можна зробити в цьому напрямку?

Розвиваємо талант для роботи


Дисципліна

Перш за все, розвивати дисципліну. Дисципліна для таланту – як суворий, але справедливий батько. Батько, який не дасть розпуститися, який всьому навчить і все розкаже. З таким батьком не заскучаєш, але й нелегко іноді буде. А так і потрібно, щоб загартуватись, бо для гартування потрібні складні умови. Неможливо відділити дорогоцінний метал від руди, не помістивши руду в горнило. Тому дисципліна – це горнило для вашого таланту, який ви з часом переплавите в справу, яка приноситиме втіху і щодня наповнюватиме ваше серце радістю, а кишені – грішми.

Вивчайте, досліджуйте, подорожуйте

Ці три речі настільки пов’язані між собою, що годі й уявити, наскільки. Хочете досконально розібратися в певній сфері діяльності? Вивчайте і досліджуйте все, що трапиться вам в руки. І те, що не трапиться, теж вивчайте і досліджуйте. Приміром, ви хочете працювати руками, як Руперт Ґрінт, який нещодавно заявив, що в новій екранізації про Гаррі Поттера він зніметься, але поряд з цим він хоче щось виготовляти власною працею. Хлопець (тепер уже чоловік), який зіграв Рона Візлі, найкращого друга Поттера, пишається тим, що вміє майструвати руками і хоче цим заробляти на життя.

Якщо хочете будувати міцні паркани чи надійні будинки, варто влаштувати бодай пішу подорож по околицях власного міста. Поглянути, з яких матеріалів люди зводять будинки і паркани, що зараз популярне. Ознайомитися з пізнавальними відеороликами на ютубі, в якому спеціалісти своєї справи радять хороші ідеї і лайфхаки.

І так – у кожному конкретному випадку. Практикуючи щодня спостережливість, ви станете підмічати речі, які раніше не помічали. Це теж наблизить вас до того, щоб розвинути свій талант для роботи.

Багато читайте

Читайте, вивчайте спеціалізовану літературу з обраної спеціальності. Ви стільки нового для себе відкриєте, що тільки встигатимете дивуватися, що цього раніше не знали. Освоювати тонкощі будь-якої професії – це настільки цікаве і захопливе заняття, якому можна присвятити все життя. І жодного дня не стане нудно, бо покращувати майстерність можна до безкінечності. Як і безкінечно відкривати щось нове для себе в обраній сфері діяльності.

Хто не любить читати, порада наступна – полюбіть читати. Це як з власним тілом: якщо хочете розвинути мускулатуру, то доведеться полюбити важкі і виснажливі тренування, полюбити «незручні» вправи на зразок присідань, віджимань та підтягувань. Щоб розвивати талант для роботи, потрібно мати розвинуту уяву і вміння аналізувати інформацію. Ці чудові навички можна розвинути за допомогою читання. Читайте і художню літературу, і публіцистику, і науково-пізнавальну. Чим різноманітніше чтиво, тим краще.

Іноземні мови – як вони можуть покращити ваш талант?

Якщо знаєте англійську бодай на рівні В1 – це ще краще, бо так ви маєте змогу читати найпросунутіші зарубіжні журнали і сайти з обраної вами сфери діяльності. Інформація про передові дослідження, останні тенденції і смаки – все це дасть змогу не тільки розвинути свій талант для роботи, а й навіть випередити конкурентів. Інформація – цінна річ, і її цінність зростає в рази, якщо ви вмієте нею правильно скористатися.

І сказане стосується не лише англійської мови. Наприклад, ви хочете продавати у вашому оточенні французькі вина (як приклад). Що потрібно робити? Логічно, що ви візьметеся за вивчення французьких вин, виноробства, як з мінімальними затратами доставляти вино з Європи, тонкощі європейського законодавства і так далі. Або ви, приміром, хочете написати роман про Париж. Зрозуміло, що для цієї нелегкої справи доведеться бодай побіжно ознайомитися з французькою культурою і мовою, з життям у столиці Франції, щоб краще зрозуміти людей, про яких будете писати роман.

І так – у кожній справі, за яку б не взялися. Все це можна назвати одним словом – майстерність.

Майстерність і натхнення для роботи

У кожній справі є люди, які досягли небувалої майстерності. Беріть приклад з них, надихайтеся найкращими, бо це природно для людини – бажати покращення у всіх сферах життя, рухатися до цього і досягати всіх благ, які задумали собі. Це надзвичайно облагороджує людину, коли вона добивається успіху, розкриваючи свій власний талант в улюбленій роботі. В таких людей очі світяться радістю, бо вони займаються ділом, яке їм до душі. Зауважували таке? Бажаємо вам стати одним із них.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх