RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Подводные камни трудоустройства
  5. Як шукати нову роботу, не звільняючись зі старої

Як шукати нову роботу, не звільняючись зі старої

17.03.2023 413Автор: Лоліта Платошкіна
Як шукати нову роботу, не звільняючись зі старої

Як шукати нову роботу, не звільняючись зі старої

17.03.2023     413Автор: 

Ви періодично задумуєтесь про пошук роботи, перебуваючи на старій? Робити це не привертаючи увагу керівництва чи адміністрації досить важко. Існує потреба зберігати це в таємниці, щоб звільнення за бажанням роботодавця не відбулося швидше за ваше особисте бажання, адже, по-перше, компанія лишається члена команди, по-друге, ще не факт, що ви так швидко зможете працевлаштуватися. Пошукачу при цьому не позаздриш, йому доводиться всидіти на двох стільцях одночасно, поєднуючи основну буденну роботу та пошуки робіт. До речі, робити це доволі важко, адже співбесіди назначають найчастіше на стандартний час по буднях. Таке навантаження та стрес часто заважає мислити здраво та скласти ефективний план, тому ми створили корисні поради, як шукати роботу, залишаючись на старому місті, щоб ви могли застосувати їх на практиці.

Як правильно шукати роботу, залишаючись на старому місті

Думки про звільнення періодично навідують кожно спеціаліста, бо бувають періоди коли труднощі на роботі беруть верх. Але звільнятися у невідомість страшно, адже пошуки нової роботи можуть затягнутися на довгий час, а виплати з минулої швидко закінчаться. Тож більшість обирає безпечний варіант – шукати нову роботу, залишаючись на старій.

Чому корисно шукати нову роботу, залишаючись на старому місці?

Ви стабільно отримуєте заробітну плату і можете бути впевнені в завтрашньому дні.

Ви спокійно не поспішаючи можете вибрати наступного роботодавця, зваживши всі “за” та “проти”.

При наявності підстраховки - старої роботи, ваша впевненість росте, а хвилювання не таке сильне.

Зваживши обставини та порівнявши умови ринку праці, в кінцевому варіанті ви можете зрозуміти, що ваші поточні умови не такі погані та залишитися на старому місці.

Це дає додаткові можливості тверезо оцінити себе. Роботодавці на ринку праці також можуть дати свіжу оцінку вам та вашим здібностям, то ж ви можете зробити висновок чи достатні ваші знання та навички.

Проте, не дивлячись на надмірне хвилювання пошукачів, при належній підготовці пошук роботи може пройти легше, простіше і спокійніше для вас та роботодавця ніж ви уявляєте собі. Наступні поради стануть вам у нагоді.

Не розголошуйте наміри змінити місце роботи

З ким би ви не спілкувались: колегою з іншого відділу чито близьким колегою з команди, не розголошуйте наміри пошуку нового місця роботи. Ви і уявити не можете де і при яких обставинах ця інформація спливе. Якщо вам часто дзвонять рекрутери чи роботодавці на мобільний телефон, то краще розмовляти з ними поза кабінетом чи навіть офісом. Конфіденційність й справді є запорукою вашого успішного пошуку роботи.

Не використовуйте робочі ресурси для пошуку роботи

Розсилайте резюме на рекрутингових сайтах по вакансія тільки з особистої пошти. Не використовуйте робочу пошту або робочий комп'ютер. А ще краще, не робіть цього на роботі, адже історію браузера ви чистете не завжди, та й навколо вас достатньо колег, які можуть побачити і розказати іншим факт вашого пошуку.

Приховуйте резюме та користуйтесь розсилкою власного резюме в документі

Як вам відомо, на рекрутингових сайтах існують спеціальні функції, що полегшують перебування на сайті та пошук. Таким чином ви можете приховати резюме від загалу глядачів, або взагалі скрити його і тільки розсилати власне резюме на пошту за відкритими вакансіями роботодавців. Також існує варіант обрати видимість резюме «всім роботодавцям, окрім..». Тоді адміністрація з вашої компанії не зможе дізнатися, що ви в пошуках нової роботи. Це зручно і безпечно для вас.

Використовуйте нетворкінг для пошуку

Задумайтесь, скільки людей вас оточує? Сім’я, далекі родичі, друзі, знайомі, колеги з минулих місць роботи, підрядники та постачальники. Якщо кожному з них парою речень повідомити, що ви шукаєте роботу і на яку посаду орієнтуєтеся, можливість отримати пропозицію значно збільшується. Правило п’яти рукостискань ніхто не відміняв. Більш того, в наш час воно трансформувалося, і зараз часто досить уже трьох знайомих, щоби дійти до потрібної людини і потрібної інформації. Використовуйте соцмережі, щоб нетворкінг був швидше та ефективніше.

нетворкінг

Оберіть найзручніший шлях для співбесід

Продумайте час, коли вам максимально зручно відлучатися з робочого місця для співбесід. Під час телефонного інтерв’ю обов’язково повідомляйте про факт наявного працевлаштування і про можливий час для зустрічі.

Продумайте план поведінки на разі викриття

Заздалегідь продумайте, що скажете вашому начальнику, якщо він про все дізнається. Я жодного разу не зустрічала роботодавців, які звільняли б своїх співробітників через те, що ті шукали іншу роботу. Але в будь-якому випадку вам буде спокійніше, якщо ви відразу будете знати, що говорити. Якщо про ваш пошук роботи дізналися і викликали на розмову, у вас є кілька варіантів, як себе вести. Перший – сказати, що хочете дослідити ринок праці і вашу цінність на ньому. А резюме виклали, щоб побачити, наскільки ваш досвід цінний на ринку. Другий – чесно обговорити з роботодавцем причини, за якими ви почали пошук роботи, і спробувати прийти до вирішення. Якщо не вийде, то проговорити терміни вашої відпрацювання так, щоб ви спокійно підшукали нове місце, а роботодавець встиг підготувати вам заміну.

Не спалюйте мости при звільненні

Навіть якщо вам щось або хтось дуже сильно не подобались в компанії, ми рекомендуємо не спалювати мости, а все ж таки сердешно попрощатися з колективом. Вам не відомо, як може повернутися життя в подальшому та з ким вам доведеться працювати у майбутньому. Тож краще подякувати керівництву та колегам за співпрацю, залишитись в гарних стосунках, до яких завжди можна повернутися чи звернутися про допомогу.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх