RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Подводные камни трудоустройства
  5. Як відгукуватися на вакансію, якщо ви не відповідаєте всім параметрам

Як відгукуватися на вакансію, якщо ви не відповідаєте всім параметрам

23.12.2018 1914Автор: Лоліта Платошкіна
Як відгукуватися на вакансію, якщо ви не відповідаєте всім параметрам

Як відгукуватися на вакансію, якщо ви не відповідаєте всім параметрам

23.12.2018     1914Автор: 

Можливо ви помічали, що припрацевлаштуванні багато хто зі спеціалістів не відповідають ідеально вакансіям від прямих роботодавців. Чесно кажучи, не завжди і самі вакансії відповідають найідеальнішим спеціалістам. Багато хто з них скаржиться на те, що роботодавець формує неоправдані вимоги. Це відбувається дуже часто через те, що роботодавець підбирає максимально відповідного робітника під вакансію та задачі, тому перераховує всі можливі навички, наявність яких, можливо, йому знадобиться. Тож виникає питання, як правильно відгукуватись на вакансію, якщо ви не відповідаєте всім зазначеним роботодавцем параметрам?

Перш ніж відгукуватись на вакансію, яка вам сподобалась, оцініть на скільки важливий той пункт чи параметр, який відсутній у вас, чи зможете ви працювати і виконувати завдання без наявності у вас цього пункту, чи зможете його осягнути у найближчий час. Якщо ви чітко розумієте, що цей параметр є базовим і без нього ви не зможете побудувати свою повсякденну роботу, то краще відмовитись від цієї ідеї. Якщо ж цей параметр не становить базовий принцип, на якому будується ваша робота, то вам слід обдумати, як вам відгукнутися на вакансію, обійшовши цей параметр.

Параметри, які не відповідають вакансіям

Ви маєте менший досвід роботи, ніж зазначено роботодавцем. Загалом, якщо роботодавець не акцентує увагу на цій умові, то нічого серйозного не має, якщо вам не вистачає декількох місяців до зазначеного ним досвіду. Все ж таки, якщо за той досвід роботи, що є у вас ви достатньо накопичили навичок та умінь, щоб осягнути відкриту вакансію, то у роботодавця не виникне зайвих питань чи претензій.

Якщо ваші знання іноземної мови недостатні для осягнення цієї вакансії, то вам слід уточнити у роботодавця чим саме і для якої діяльності потрібне знання мови. Можливо у вас гарно розвинута розмовна іноземна мова і це буде зовсім достатньо для того, щоб отримати вакансію.

Ваша спеціалізація, зазначена в дипломі, не відповідає той, на яку ви збираєтесь відгукнутися чи працюєте зараз. Не засмучуйтесь через цей параметр, бо багато роботодавців взагалі не звертають на це у резюме. Ви можете бути будь-ким за фахом, але якщо ви справді ефективний співробітник за затребуваною вакансією, то ви будете конкурентним на ринку праці завжди.

Якщо у вас є можливість не зазначати цей параметр, то буде найкращим якось обійти його. Якщо ви вирішили все ж таки зазначити, то знайдіть можливість зм’ягчити його та прикрасити своїми найкращими вміннями та навичками.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх