RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Все о работе
  4. Карьера
  5. Як за допомогою маленьких кроків змінити своє життя

Як за допомогою маленьких кроків змінити своє життя

29.09.2020 749
Як за допомогою маленьких кроків змінити своє життя

Як за допомогою маленьких кроків змінити своє життя

29.09.2020     749

Ми часто думаємо, що лише грандіозні й масштабні дії можуть змінити життя. Переїхати в інше місто чи країну, змінити професію, нарешті записатися на додаткові курси чи купити абонемент в басейн. Це все добре. Однак маленькі кроки щодня у певному напрямку теж можуть змінити життя. Такому, так би мовити, мистецтву можна легко навчитися. Разом з jobs.ua пропонуємо кілька правил, як можна змінити життя маленькими, не квапливими, але впевненими кроками вперед.

5 хвилин на день

Головне правило маленьких кроків – не намагатися відразу зробити величезний крок, тільки маленькі кроки і щодня. У випадку зриву буде важко почати знову. Для тих хто ніколи не займався в спортзалі, буде складно різко почати ходити на тренування. Краще почати з ранкової зарядки по п’ять хвилин, лише кілька вправ, але регулярно. І так протрималися місяць, потів потроху збільшуєте навантаження й кількість часу.

Також можна вивчати іноземну мову, витрачаючи лише 10 хвилин кожний день або обов’язково читати професійну літературу по 20 хвилин. Зміни здаватимуться не помітними, однак ви здивуєтеся своїм результатам за рік.

Ділимо велику мету на багато етапів

Секрет в успішному досягненні грандіозної мети – вміння поділити її на етапи. Маленька перемога, надихає і дає стимул йти далі за наступними перемогами. Це величезний стимул для досягнення великої мети й більших успіхів. Було б ще добре продумати винагороду, як додаткову мотивацію, за кожний вдалий етап: приємний шопінг, зустріч з друзями та ін.

Прищеплюємо нову звичку

Звички – це ті ж маленькі кроки, які ми робимо щодня. Тільки від того, які саме ці звички, ми рухатимемося або вперед, або назад. Щоб розпочати шлях до масштабної мети знадобляться великі зусилля, а от прищепити нову корисну звичку буде набагато швидше й ефективніше. Є кілька способів це зробити.

Перший. Легше за все приєднати нову звичку до тої, яку вже давно робите на автоматі. Наприклад, запланували писати книгу чи статті у певне видання, краще виділяти для цього вранці пів години перед виходом на роботу, ніж сподіватися знайти цей час протягом дня. Спочатку це буде важко, але поступово сідати щоранку за статтю чи книгу буде так само легко, як чистити зуби.

Другий. Буває так, що звичка нагадує про себе в певній ситуації. Аби її позбутися, треба змінити саму ситуацію. Наприклад, ви не можете себе стримати, щоб не з’їсти кілька цукерок ввечері. Позбутися цієї звички легко – заховайте солодощі або взагалі їх не купуйте (або в певні дні). Ситуація зміниться й зникне звичка.

Третій. Поміняйте привичний порядок дій. От як на прикладі з цукерками, можна просто замінити їх на солодощі з сухофруктів (зробивши, навіть, власноруч схожими на цукерки), зробивши звичку менш шкідливою.

Використовуйте свої «слабкі зв'язки»

Як правило ми підтримуємо постійні контакти з одними і тими ж людьми багато років. Так, безперечно, старі друзі краще нових і це саме ті люди, які прийдуть нам на допомогу найпершими. Але змінити наше життя швидким і радикальним способом можуть лише ті, з якими ми мало знайомі. Так звані наші «слабкі зв'язки».

Один соціолог Марк Грановеттер провів дослідження. Він опитав мешканців одного з маленьких містечок, які нещодавно змінили місце роботи. Він хотів дізнатися, хто допоміг їм знайти нову роботу – друзі чи рідні? Виявилося найбільшу допомогу в цьому надали не родичі і не друзі, а знайомі, з якими вони зрідка бачилися і майже не спілкувалися.

Практично все нове в нашому житті приходить ззовні нашого внутрішнього кола. Тому не треба боятися знайомитися з новими людьми, просити про допомогу у них або їх рекомендації. Але треба точно знати, чого ви хочете і до чого прагнете. Використання ось таких слабких зв'язків може стати відмінним маленьким кроком до змін.

Змінюйте своє життя на краще маленькими кроками!

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх