RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Соискателю
  4. Собеседование без проблем
  5. Як зрозуміти, що співбесіда пройшла успішно?

Як зрозуміти, що співбесіда пройшла успішно?

5.06.2021 1076Автор: Олександр Мавлідінов
Як зрозуміти, що співбесіда пройшла успішно?

Як зрозуміти, що співбесіда пройшла успішно?

5.06.2021     1076Автор: 

Проблема певної «незрозумілості висновків» по завершенню співбесіди з боку шукача, звичайно існує. Доволі часто, людина виходить після розмови із рекрутером доволі розгубленою та без певної впевненості у тому, що вона буде прийнята на бажану роботу. розповсюджене «ми вам передзвонимо», більше впливає на відчуття фіаско в шукача, аніж на появу впевненості у тому, що необхідне працевлаштування знайдене.

Звичайно, у де-яких випадках, й рекрутер може мати певні сумніви щодо кандидатури шукача, які він має обмислити після спільної розмови із ним. В де-яких компаніях просто не є нормою повідомляти про прийняття свого рішення щодо кандидата одразу, бо рекрутер має узгодити формально його кандидатуру із вищим керівництвом.

Як би там не було, необхідність розуміння того, що людина знайшла собі роботу, особливо після довготривалих пошуків працевлаштування, існує, й тому, самим шукачам треба намагатися зрозуміти ті ознаки, які свідчать про отримання суттєвих шансів на працевлаштування.

Треба розуміти те, що приклади, які ми зібрали у статті, де-що умовні й завжди існує унікальність кожної ситуації із співбесідою. Однак, так чи інакше, але звернув увагу на численні «сигнали» від рекрутерів, можна більш менш бути впевненим у тому, що квест під назвою «вдале працевлаштування», людина, нарешті, пройшла.

По-перше, це потрібно для певного заспокоєння кандидата, який, звичайно, переживає, за результати інтерв’ю. по-друге, це необхідно для того, щоб кандидат зміг «вчасно зупинитися» та припинити шукати вакансії та погоджуватися на інші пропозиції, які були в його списку у якості «запасних варіантів». Пропустив такий сигнал від рекрутеру, можна поквапитися із пошуками наступного працевлаштування та втратити таку бажану роботу.

Тож, коли довгоочікувана співбесіда із потенційним роботодавцем або його представником, в решті решт, закінчилася, не треба спрямовувати всі свої переживання, нерви та інші «тривоги» на очікування результату. Краще намагатися зрозуміти одразу чи пройшли ви таке інтерв’ю, чи не змогли.

Зверніть увагу на такі «головні ознаки» того. що ви пройшли співбесіду, які посприяють вашій впевненості у тому, що ви можете спокійно зачекати позитивне рішення для своєї кандидатури.

Ви почули від рекрутера конкретну дату, коли вам повідомлять про прийняття свого рішення

Як правило, у випадках, коли людину дійсно збираються прийняти на роботу, з таким кандидатом розмовляють на при кінці співбесіди чітко та конкретно, уникаючи незрозумілих загальних формулювань фраз та будь-якої іншої «невизначеності». Компанія не збирається гаяти ваш час, та у разі більш вірогідної відмови, може ввічливо пообіцяти зателефонувати без уточнення строків.

В інших випадках, навіть, коли вам не повідомили про позитивне рішення на вашу користь одразу, вам, все одне, точно скажуть, коли чекати на результати вашої співбесіди або, які кроки ви маєте за цей час зробити, нібито натякаючи, що квапитися із пошуками іншої роботи не варте.

Принаймні, почув де-що подібне, є сенс зачекати із наступними «кандидата ми у ваші роботодавці» до наступу озвученої рекрутером або самим роботодавцем дати.

натяки що вас взяли на роботу

Рекрутер ретельно розпитує кандидата про його найближчі плани та побутовий розклад життя

Ще одним «натяком» на те, що ви впоралися із співбесідою, стане ретельне розпитування вас з боку рекрутера про ваші найближчі плани та загальну «завантаженість» життя. Так, як правило, роблять, лише коли вашою кандидатурою зацікавилося майбутнє потенційне керівництво й вас, скоріше за все, дійсно хочуть взяти на цю роботу. Рекрутер обов'язково буде розпитувати вас про існуючі заплановані справи на найближчий час, бо бачить вас цінним для компанії та бажає якомога швидше ввести вас до роботи, враховуючи й те, що такий перехід має стати комфортним й для вас самого.

Наприкінці співбесіди, рекрутер починає рекламувати компанію кандидатові

Навряд чи, рекрутер стане гаяти свій час на те, щоб ретельно розповісти про переваги компанії в якої не планує бачити вас. У випадках, коли представник роботодавця чи рекрутер, який проводить з кандидатом співбесіду, наприкінці інтерв’ю починає розповідає про певні досягнення компанії або розпочинає перераховувати переваги співпраці з роботодавцем чи, взагалі, відверто хвалять вас, можете не перейматися очікуванням офіційної відповіді: скоріше за все, вас точно збираються прийняти до роботи та просто рекрутерові необхідний де-який час на узгодження офіційних «моментів» вашого оформлення із керівництвом.

Після співбесіди кандидатові чітко та ретельно відповідають на всі його запитання щодо роботи

Запрошення ставити різні запитання є частиною норми проведення співбесіди. Тому, запропонувати вам поставити свої запитання. рекрутер може й у випадках, коли не збирається вас рекомендувати на посаду, на яку ви намагалися потрапити. Проте, якщо у вашій кандидатурі зацікавлені, відповіді на ваші запитання будуть чіткими , повноцінними та здійсненні із певним ентузіазмом, який не можна не помітити. Такі ознаки, також свідчать про те, що вас збираються запросити на роботу найближчим часом.

Інтерв’ю закінчується знайомством із робочим колективом

Як би не поводив себе рекрутер та що б він не казав про строки очікування відповіді, у разі, коли після співбесіди він запропонував вам познайомитися «ближче» з тими, хто працює у колективі, в який ви намагаєтеся потрапити до роботи – це явна ознака того, що з вами збираються «мати справу».

В іншому випадку, ніхто не стане витрачати час на такий «спектакль», тому, можете спати спокійно6 скоріше за все, роботу ви вже знайшли.

Ще під час співбесіди при кандидатові перевіряють всі його рекомендації

Коли просто під час співбесіди або, навіть, до її початку, рекрутери перевіряють усі надані вами рекомендаційні листи та зв’язуються із вашими колишніми роботодавцями – це також, вірна ознака того, що ваша кандидатура вельми зацікавила потенційного роботодавця.

Погодьтеся, що витрачати ваш та свій час на такі дії, ніхто не стане лише заради сумнівної «ввічливості», тож, якщо таке дійство дійсно відбувається, це означитиме одне – ви впоралися та маєте бажане працевлаштування. У такому разі, можна не запитувати в рекрутера про «висновки співбесіди», та спокійно очікувати надходження офіційного підтвердження того, що вас прийнято до роботи.

Звичайно, такі рекомендації не є «панацеєю» та не можуть стовідсотково свідчити про те, що ви гарантовано працевлаштовані. Проте, у більшості випадків, саме такі дії рекрутерів або представників роботодавця, доволі впевнено «натякають» на те, що компанія зацікавлена у вашій кандидатурі та така робота стане вашою самим найближчим часом. Не треба зволікати та нехтувати цими ознаками, не звертаючи на них увагу. Це вбереже вас від зайвих дій, які лише відберуть нерви та час або, навіть, підштовхнуть вас не дочекавшись, шукати іншу, менш бажану роботу.

Також, слід розуміти, що завдяки, так званим» «законам життя» та вірогідності, доволі часто у події вашого працевлаштування можуть втручатися різні нештатні та зовсім «неочікувані обставини», які легко зможуть посприяти тому, що ваше «гарантоване» місця роботи, в останній момент, буде віддане іншому кандидатові.

Не треба впадати у відчай. Такий фінал, зовсім не означає повне фіаско, а навпаки показує, що ви здатні на те, чого бажаєте. Якщо вас, « в останню мить» не взяли на роботу, на яку ви вже сподівалися - це не є провалом, бо всі подібні дії рекрутерів, роботодавців або їхніх представників, свідчать про одне: саме про те, що ви все ж таки були «фаворитом» цих «змагань», а значить, маєте суттєві шанси стати «першим» в наступній своїй спробі працевлаштуватися, щоб нарешті обійняти бажану вакансію, на яку ви розраховуєте.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх