RUUA
Ваш аккаунт не активирован. Проверьте почту. 
  1. Работа в Украине
  2. Публикации о работе
  3. Работодателю
  4. В помощь HR
  5. Чому не виходить знайти відповідного кандидата

Чому не виходить знайти відповідного кандидата

22.10.2019 544Автор: Лоліта Платошкіна
Чому не виходить знайти відповідного кандидата

Чому не виходить знайти відповідного кандидата

22.10.2019     544Автор: 

Пошук потрібного спеціаліста в компанію - справа не із легких. На цьому шляху менеджерам з персоналу чи самим роботодавцям приходиться зіткатися з різними труднощами. Одним з яких і є складність знайти кандидата, який би відповідав вашим потребам стовідсотково. Більшість роботодавців скажуть, що причиною є слабкий український ринок праці спеціалістів. І тільки досвідчені роботодавці почнуть шукати причини в методиці власного пошуку. Це актуальне питання для всіх, хто зіткається з відбором робочого персоналу в компанію.

Причини труднощів пошуку відповідного кандидата на вакансію

Якщо ви справді зіткнулись із труднощами пошуку спеціалістів на вакансію, то не засмучуйтесь. Виходом стане пошук явних причин, за якими це може відбуватися. Наступні розповсюджені причини допоможуть вам подивитись на власну методику пошуку здобувачів та знайти ті недоліки, які гальмують успішне виконання цього завдання.

Перш ніж розміщати вакансію роботодавець повинен поспілкуватися з керівником відділів, куди шукають спеціаліста. Це необхідно для правильного формування вакансії та розміщення інформації на рекрутинговом ресурсі. Тому саме керівник відділу знає, якого спеціаліста їм не вистачає. Саме він може скласти перелік обов’язків спеціаліста, а також проінформувати HR-ра щодо розмірів заробітної плати, які будуть виставлені у вакансії. Отже, перша причина, за якою вас можуть спіткати труднощі пошуку - неточний або невідповідний запит обов’язків у вакансії. Це також можете відчути, якщо відгуком на резюме є постійні дзвінки здобувачів для уточнення деталей роботи за вакансією.

Другою основною причиною може стати непривабливість вакансії для здобувачів. Здобувачі намагаються на співбесіді створити приємне враження, зацікавити, а роботодавці в вакансії. Тому, перш ніж викладати вакансію, перечитайте і подумайте: « А ви б відгукнулись?». Зараз в пошані креативні заклики в вакансії. Підберіть найкращу креативну форму і скористайтесь нею.

Третя причина труднощів пошуку - залучена мала кількість ресурсів для пошуку вакансії. Якщо ви виставляєте резюме тільки на рекрутингових сайтах, то охопіть якомога найбільшу кількість, і, в першу чергу, зверніть увагу на найбільш ефективні. Якщо ваша вакансія і компанія більш гнучка задіюйте інші ресурси - соціальні мережі, зовнішня реклама.

І пам’ятайте, якщо хочете отримати спеціаліста, що максимально відповідає вашим запитам, то працювати треба саме над якістю запитів.

Читайте также

  • Безкоштовне розміщення вакансій та цікаві знижки на сайті Jobs.ua 5 Февраль, 2024

    Для наших Кращих Роботодавців!

  • Як стати дата-аналітиком і чим він займається22 Декабрь, 2023

    Пропонуємо вам познайомитися з перспективною сучасною професією, яка допомагає компаніям приймати рішення на основі даних, а не інтуїтивно.

  • Новорічні знижки на сайт Jobs.ua22 Декабрь, 2023

    Jobs.ua хоче привітати вас з наступаючим Новим 2024 роком і порадувати новорічними святковими знижками!

  • Як спорт сприяє кар'єрі21 Декабрь, 2023

    Спостереження доводять, що спортивні люди витривалі та цілеспрямовані, саме тому вони віддадуть перевагу при прийомі на роботу співробітникам, які мають в інтересах спорт. А психологи стверджують, що заняття спортом не лише сприяють фізичному здоров’ю, а й поліпшенню душевного та психологічного стану. Пропонуємо і вам ознайомитись із цими очевидними фактами в цій статті на Jobs.ua і віддати перевагу фізичним вправам.

  • Як правильно написати лист-пояснення19 Декабрь, 2023

    Скласти лист-пояснення про власну відсутність на робочому місці чи порушення певних робочих режимів не так уже і складно. Обов’язково скористайтесь зазначеними в цій статті порадами.


↑ Наверх